Uyumu nasıl sağlayabilirim ?


kzanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2009
İl: Manisa
Mesaj: 14
kzanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 00:56

Herkese selamlar.Henüz yeni bir akvaryum kurdum 110lt lik ve daha önce uyum içerisinde baktığım ashai ve s.p. lerin yanına bu defa demasoni(s.p. ve ashai ye nazaran daha küçük)ekleyerek yeni alacağım balıklarla bir akvaryum oluşturmayı düşünüyorum.öncelikle bu üçlünün anlaşma durumunu değerlendirmenizi istiyorum.İkincisi, hiç araştırmadan sadece hareketli oluşu göze hoş gelen renklerinden ötürü 8-10cm kadar bir auratus aldım(bu tankın ilk balığı komşularını bekliyor).Aldıktan sonrada ne kadar agresif bir balık olduğunu öğrendimSikkin Şimdi; ashai s.p. ve eğer uygunsa demasoni üçlüsünün yanına bu balığı nasıl adapte edebilirim? Uygun anlaşma şartlarını nasıl sağlayabilirim?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

taskinmuÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 79
taskinmuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 12:55

Auratus sert bir türdür,diğer balıkları yaratılışı gereği belirttiğiniz tankta besleyecekseniz rahatsız eder,kavgalar veya ölümler kaçınılmaz olur.

Demasoniler bitkisel ve sarı prensesler ise omnivor yani hem proteinsel hem bitkisel beslenir.Farklı diyetlere sahip bu türlerin aynı kapta bakılmaya zorlanması demasonilerde bloat hastalığına veya iki türden herhangi birinde yağlanmaya sebep olabilir.
 
Belirttiğiniz akvaryum malesef ufak,size tavsiyem tek tür besleyerek doğayı taklitlerine şahit olup farklı tür balıklardan kaynaklanan farklı renk izlenimi zevkini tek tür balıktan izleyerek edinmenizdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

a4techÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Bursa
Mesaj: 128
a4techÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 13:21
Tek tür demasoni besle bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir