Valifera karnında daire şeklinde beyaz bir leke


RcALTINÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 245
RcALTINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2008 12:09
Canlıdaki Belirtiler: Dişi valiferamın karnında, şekli daireye benzeyen dış kenarları orta bölgelere göre daha kalın olan beyaz bir leke.Beyaz benek veya Mantar olmasından şüpheleniyorum.Aynı zamanda yem yemiyor ve halsizce dip bölgelerde dolaşıyor.
 
Akvaryum Kapasitesi (litre): 120Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: +3valifera & 20 adet, 1 haftalık valifera yavruları

Filitrasyon: İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Canlıları koymadan 1-2 gün önce  tedbir olarak Contra lchthyo..

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Dipte 3-4 kök bitki bulunuyor.Akvaryum ısısı 26 derecede sabit.

Akvaryum içerisinde, yavruluk ile koruduğum 20adet yavru bulunuyor, lütfen bu bilgileri göz önünde bulundurarak bana bu hastalığın ne olduğunu ve nasıl bir tedavi uygulamam gerektiğini belirtirseniz sevinirim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2008 12:35
Recep Bey ; fotoğraf olmadan tanı koymak her ne kadar doğru olmasada eldeki imkanlar dahilinde balığınızın mantar olma ihtimali çok yüksek görünüyor.Yapılacakları şu şekilde sıralayabiliriz.

1- Mümkünse nhasta balığınızı ayırın.Tedaviyi ayırdığınız yerde yapın.
2-Eğer ayırmaya imkanınız yoksa ana tankta tedavi etmeniz gerekir ancak yavruların olması ve kullanacağınız ilaca karşı yavruların daha dayanıksız olduğunu unutmayın.
3-Ana tankta mantar tedavisi için sıcaklığı kademeli olarak her gün 2 C yi geçmeyecek şekilde 30 C ye çıkarın.
4- Akvaryumcunuzdan Mikofish adlı ilacı alın ve bu ilacı derhal kullanmaya başlayın.
5-Bu süre zarfında iç filtrenizin süngerini çıkarın ve bu şekilde çalıştırmaya devam edin mümkün olduğunca bol oksijen vermeye çalışın.
6-İlaç suyunuzu aşırı sarartacak ve balıklarınız görünmeyecek hale gelecektir.Endişe etmeyin ve asla tedavi süresince su değişimi yapmayın.

Geçmiş olsun. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RcALTINÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 245
RcALTINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2008 19:39

Volkan bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Malesef istanbuldaki kar yağışından dolayı ilacı edinemedim ve hasta valifera ani bir şekilde öldü. Sıcaklığı şuan 28e yükselttim yarın 30a yükselteceğim, yavruları başka bir tanka alıp, ana tanktaki bakterilerin yok olması için yarın mikofish alıp ana tanka uygulayacağım.

Birde tank içerisindeki vantuz vb. plastik malzemelerinde üzeri sanırım mantar ile kaplanmış, fotoğrafları;
 
http://img338.imageshack.us/img338/3278/p2170094cj0.jpg
 
 
Yoksa bu başka bir bakterimi? Eğer öyle ise nasıl bir tedavi uygulamalıyım?
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre DoğanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2007
İl: Izmir
Mesaj: 383
Emre DoğanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2008 23:23
Vantuzlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum.Su değişimi yapın olmazsa sonra ilaçla tedaviye geçebilirsiniz.
Saygılar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2008 12:50
Vantuzların üzerinde yosun oluşumu başlamış hastalıkla alakası yok hatta bazen bu tür yosunlar cıvık bir sıvı halinde bile görülebiliyor. Balığınız büyük olasılıkla mantardan ölmüştür. Diğer balıklarınızı gözlemleyin eğer benzer belirtiler görürseniz ilaç kullanın. Bu arada akvaryumcularda hap şeklinde kaya tuzları satılıyor. Mantara karşı etkilidir. Onlardanda az miktarda kullanabilirsiniz. Ancak şu anda yapmanız gereken gözlemdir. Eğer diğer balıklarda hastalık belirtisi yoksa herhangi bir ilaç kullanmayınız. İlaçlar akvaryumunun dengesini bozarak yararlı bakterileride yokeder. Akvaryumda en son isteyeceğimiz şey doğal dengenin devamını sağlayan yararlı bakterilerin yok olmasıdır. Bunlar yok olduğunda peşpeşe farklı hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle hastalık görülmeden asla ilaç kullanılmamalıdır.Akvaryumcuya gitmişken kaliteli bir sıvı vitaminde almanızı tavsiye ederim. Sıvı vitaminlerin balıkların hastalıklara karşı direnç kazanmasına ve özellikle B vitaminin balık derisini güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağladığı bilimsel çalışmalarda ispatlanmıştır.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RcALTINÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 245
RcALTINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2008 00:54
[QUOTE=rheme]Vantuzların üzerinde yosun oluşumu başlamış hastalıkla alakası yok hatta bazen bu tür yosunlar cıvık bir sıvı halinde bile görülebiliyor. Balığınız büyük olasılıkla mantardan ölmüştür. Diğer balıklarınızı gözlemleyin eğer benzer belirtiler görürseniz ilaç kullanın. Bu arada akvaryumcularda hap şeklinde kaya tuzları satılıyor. Mantara karşı etkilidir. Onlardanda az miktarda kullanabilirsiniz. Ancak şu anda yapmanız gereken gözlemdir. Eğer diğer balıklarda hastalık belirtisi yoksa herhangi bir ilaç kullanmayınız. İlaçlar akvaryumunun dengesini bozarak yararlı bakterileride yokeder. Akvaryumda en son isteyeceğimiz şey doğal dengenin devamını sağlayan yararlı bakterilerin yok olmasıdır. Bunlar yok olduğunda peşpeşe farklı hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle hastalık görülmeden asla ilaç kullanılmamalıdır.Akvaryumcuya gitmişken kaliteli bir sıvı vitaminde almanızı tavsiye ederim. Sıvı vitaminlerin balıkların hastalıklara karşı direnç kazanmasına ve özellikle B vitaminin balık derisini güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağladığı bilimsel çalışmalarda ispatlanmıştır.

Saygılar.
[/QUOTE]
 
Volkan bey tekrar teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.Bugünde akvaryumcuya gidememiş bulunuyorum ve tankta bulunan diğer balıklarda hiçbir hsatalık belirtisi yok.Ancak akvaryumun plastik maddelerin üzerini kapladığından bahsettiğim şeylerin; yakından bakınca akvaryum camlarında ve bitki üzerlerindede bulunan, sürekli akıntı ile sağa sola sallanan beyazımsı 2-3 dalı olan canlılar olduğunu keşfettim.Biraz araştırma yaptım ve sanırım bu canlılar hydra.Şimdi bitki ve diğer balıklara zarar vermeden bu şeylerden kurtulmam gerekiyor :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir