varilde ürettigim lepistesler


egemen62Çevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2013
İl: Ankara
Mesaj: 304
egemen62Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 03:40
İyi geceler arkadaşlar

Erdem Bey'e sonuna kadar katılıyorum

Ayrıca zevkler ve renkler tartışılmaz

Hepimizin Akvaryumlarında özenle beslediğimiz balıkların akvaryumculardaki halini çok iyi biliyoruz

Üretim ortamları hakkında bilgisi olan kaç kişi var

35 senedir lepistes besliyorum son 5 senedir kendi hallerinde ufacık akvaryumda sadece ısıtıcı ile yaşıyorlar ve mutlu mesutlar

Ayrıca Ayşe Hanım havuzda balık bakıldığı için eylem yapıyorum demişsiniz çok güldüm akvaryumlarda beslediğimiz balıkların soyu marstan gelmiyor hepsinin kökeni yaşadığımız dünya üzerinde bir gölden göletten ve nehirden (tatlısu balıkları) kaynaklanıyor

Bence havuzda doğal ortamlarına yakın bir ortam sağlanırsa neden beslenmesin.

Hatta ben bugün evimin bahçesine yaptığım havuza 3 adet KOİ attım, Gambusia da atabilirdim lepisteste atabilirdim barbus vs. ortam güzel olsun neden olmasın.

Tekrar iyi geceler

Sürci lisan ettim ise affola

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 03:55
Eğer bu balıkları profesyonel olarak üreten bir üretici olsanız balık üretimi için her türlü malzemeyi kullanırdınız bizde burada sisteminize bakar iftihar ederdik. Ancak yeni balık alıp eskisini koyacak yer bulamayıp bi köşeye atmaktan başka birşey değil sizin yaptığınız. Bunu ne bir hobici yapar nede üretici. Bunu gören yaşça küçük arkadaşlar inşallah örnek almazlar.

Buradada insanlar bidonlarda balık besliyor ancak herşeyi profesyonel düşünerek yapıyorlar bunu. 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=26xpMCXP9bw[/VID]

Amaç farklı ama örnek olması açısından koydum videoyu.
HAKAN EFE2013-07-30 03:56:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gssmartboyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1183
gssmartboyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 04:29
Arkadaşı azarlamaktan ziyade doğru yolu göstermeliyiz. Hataların eksiklerin farkında olmayabilir. 

Balığı illaki akvaryumda besleyeceksiniz diye bir şart yok. Üretim yapan yerlerde  dibi görünmeyen beton havuzlarda balıklar yetiştirilir.

 Mesele doğru şartları sağlamak.Şuanda tek eksik filtreleme sistemi ve havalar soğumaya başlayınca ısıtıcı problemi. O varillerde plastikten suya karışan herhangi bir şey yoksa Hakan Efe beyin paylaştıgı videodaki gibi bir sistem pekala kurulabilir. Balık yetiştirmek için illaki cama ihtiyacımız yok. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen62Çevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2013
İl: Ankara
Mesaj: 304
egemen62Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 04:32
İyi geceler Hakan bey

Eklediğiniz video benzeri bir video ile ilgili  3 sene önce bir rapor hazırlamıştım.

Yanlız bu video balık üretimi ile ilgili değil balık yetiştirilen suların sebze meyve üretiminde kullanılması ile ilgili yanılmıyorsam : )

Ve yazınızda bahsettiğinizden çok daha profesyoneller görüldüğü gibi ha gidip gözümle görmedikçe ne kadar sağlıklı ve düzgün ortamda beslendiklerine karar veremem sonuçta bir reklem filmi kim benim yoğurdum ekşi der ...

Herneyse bir karışıklık olmuş olabilir;

 Ancak ülkemizde artık neredeyse en küçük şehrimizde bile bir akvaryumcu var iken ne bu konuda doğru dürüst bir yasa yönetmelik var ne de tropikal balık üretimi konusunda var kusura bakmayın ben bundan 4-5 sene önce bir üretimhanede maliyeti düşürmek için balıkların afedersiniz tezekle beslendiğini gördüm

Bundan 20-25 sene önce ülkemize halende olduğu gibi Uzakdoğu ülkelerinden daha bol balık ithal edilirdi ve o ülkelerdede bizim ülkemizdeki gibi yasa yönetmelik tüzük tebliğ hak getire olanlarda yarım yamalak gelişmiş ülkelerdeki hobiciler bu eksikliği görerek o zamanlar bu ülkelerden ithal edilen balıkları boykot ettiler ve zamanla uzakdoğu ülkelerindeki bazı aklı başında üreticiler üretim yöntemlerine çeki düzen vererek gelişmiş ülke pazarlarında tutundular hala eski usul çalışanlarda bizim gibi gelişmekte olan ülkelere ithalata devam ediyorlar

saygılarımla ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 08:26
Burada Volkan'ın maksatı üretim yapmak değil. Yeri olmadığı için bu balıkları varile koymuş. Havuz ortamlarında üretim bile bu bidon içerisinden olmaktan daha iyidir.Burada varil en azından şeffaf olmuş olsa ve içerisine filtre,havalandırma yapılsa en azından balıkların sağlığı için daha iyi olurdu.Burada herkez hobicidir.Üretimci olan arkadaşlar da mevcuttur ama bu sitenin maksatı hobiciye ve hobiye yeni katılacaklara hitap etmektedir. Balıklara eziyet edip, doğasında böyle, üretim hanede söyle demek çok yanlıştır.Yanlışa yanlışla devam etmeyelim,ettirmeyelim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 08:48
[QUOTE=ErdemAA]   Varilde lepistes olmazmı? olur? olurmu ?adam yapmış kötü bir örnekmidir belki deney yapıyo ,plastik balıklamı yapsın burası gelişime açık olmalı yeri müsait olan bu tarz deneyler neden yapmasın.. ? kimileride deneme yanılma yöntemiyle bazı şeyleri öğrenmeye çalışır. akaryakıt bu kadar delicesine pahalıyken eskiciler hurdacılar hatta sokak kenarında bile benzin varili su varilleri sıfıra yakın hatta sıfırda bulmak mümkün arkadaş fantazi yapmış belliki bende bu şekil yaşatıyorum demiş yerimde müsait.
      Her ne kadar canlıya eziyet olsada sonuçta bu bir kültür ortamı neden olmasın illaki cam akvaryummuki balık beslemek bu kültür ortamı değilmi betondan teknelerde yapanlar var pond havuzu yapanlarda olduğu kadar derin dondurucuda şurda burda bakanda var bırakın salınımmı yapıcak kültürmü çökecek ne olucak kendi gözleriyle görsün.. Bizde balıkların doğasını ucundan köşesinden taklit ediyoruz,camın içinede tıkıyoruz.Göz zevkini doyuran beslemekten zevk alanda var öylesine ilk defa alanda var deneme yanılma yöntemlerinde tecrübe edinerek birşeyler yapmaya çalışanda olduğu kadar bu konuda dikkafalı insanlarımızda var.Hepsine saygı duymak lazım interneti bile yeni gören insanlar var ..bir link birşey söylemek alttan almak bu kadar zormuki heleki Allah'a havale etmeler falan saçma sapan işler. benim anladığım kadarıyla buradakiler artık bu tip şeylerden bıkmış eğer kendinize,yardımcı olmayı görev edindiyseniz bu tarz yaklaşımlarla birşeyler öğretilmez genç kardeşlerde bu uslubu görev bilip devam eder.Bu çok dar bir bakış açısıdır,yenilikçiğe kapalıdır,böyle gelir böyle gider yani birşeyleri savunur durursunuz.Halbuki karşındakini anlamaya çalışmak çok daha güzel birşeydir.Bence bu tarz balık besleyenlere (ver yansın) şeklinde yaklaşılmamalı.

http://www.youtube.com/watch?v=T6PyAE4e3sU
http://www.youtube.com/watch?v=Ukoz2lsqflA
Bakın bu vatandaşta kendi dünyasında gayet mutlu,üç kuruş kazandığı onun için dünyanın en karlı işi olmuş,insan sevdiği işi yaptımı çoçuklar gibi eğlenir gibi geliyo mutlaka görmüşsünüzdür bu videoları ama bunların daha nicelerinin olduğuna eminim bunun doğru yanlış olduğunu savunmuyorum, sadece bazı insanlar bazı şeyleri yaşayarak öğrenir.Önyargılarla ancak kendi ve çevrenizdekilerle duvarlar örer o duvarların içinde kalırsınız.

o canlıların orada olması,arkadaşa çok keyif veriyorda olabilir ki büyük ihtimal öyledir bahçeside varsa çok daha güzel şeyler yapabilir.
Canım kardeşim o senin çöpünü atmadığın tarlalarda bir gün öyle yeşerirki bir bakarsın renklerin en güzeli orada olur eyvallah saygılar.[/QUOTE]

      Yazınızı üzülerek okudum. Bu canlılar bizim en iyi dostlarımızdır onları bu kadar hafife almanız beni ciddi anlamda üzdü. Oldukça hassas olduğumuz bu konuyu bu kadar hafife almanız ve gözümüz gibi baktığımız bu canlılara kobay gözüyle bakmanız hoş olmamış. Tabii ki burası bir platformdur herkesin istifade ettiği bilgilerini yenilediği yeni bilgiler edindiği oldukça güzel bir platform. Ama burası asla Amerika'nın yeniden keşfedildiği yer olamaz. Bizim amacımız kimseye kendimizi ispat etmek değildir. 
       Amacımız yıllar önce üstlendiğimiz bu sorumluluğu bizden sonraki nesillere en doğru şekilde ulaştırabilmektir. Yıllar önce kulaktan dolma bilgilerle yaptığımız yanlışları bizden sonraki nesillerin yapmamasını sağlamaktır. O balıkları varilin içerisinde yaşatıp kendini bizlere ispat etmesine gerek yok. O lepistesler ki 15 derece su da bile yaşayabilir. Ama neden kendimizi tatmin amaçlı yapacağımız işlerde bu canlıları kullanalım? Diyelim ki işler ters gitti teneke zamanla salınım yaptı balıklar toplu bir şekilde öldü değer mi? Ya da olumlu düşünelim balıklar yaşadılar büyüdüler ürediler kime neyi ispatlamış olduk? Yukarıda da belirttim ben o balığın nazlı nazlı süzülüşünü göremedikten sonra, birbirlerine kur yaptıklarını göremedikten sonra, yavruların günden güne aldıkları renkleri gözlemleyemedikten sonra orada varilin içinde balığım olmuş olsa ne olacak olmasa ne olacak...
         Bu bir hobi değildir, açık ve net söylüyorum bu olay konuyu açan arkadaşın kendini ispat etmek istemesi ve kendini tatmin etmek istemesiyle doğrudan alakalıdır. Ayrıca beni çıldırtan o laubali sözünü göre göre bu sözleri söyleyebilmen de senin kişisel yapının da konuyu açan arkadaşın yapısıyla doğru orantılı olduğunu gösteriyor bizlere. Kusura bakmazsan bunca yıllık hayat tecrübemizle bu kadarını da anlayabilelim. 
         Ben olması gerekeni olması gerektiği gibi bu konuya ait bütün mesajlarımda vurguladım. Bunları yazdım diye bu arkadaşın o varilden vazgeçeceğini düşünmüyorum aslında. Ama yarın bu dizinin devamını çekmek isteyen  kardeşlerimiz en azından yazılarımdan etkilenip doğru ya ben bu açıdan hiç düşünememiştim diyebilirler kendi kendilerine...


     Gördüğüm kadarıyla biz hobiciler arasında bile görüş ayrılıkları var. Ben isterdim ki burada bulunan bütün arkadaşlarımızın bu olaya tepkilerini koyup doğru olanı söylemeleriydi. Dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Formumuzda 13-15 yaş arası bir grubumuz var. Onlar sürekli bizi takip ediyorlar ve buradan öğrendikleri bilgilerle hobiye devam ediyorlar. Onların genç dimağlarını karıştırmaya hakkımız yok diye düşünüyorum. Biz doğru olanı olması gerektiği gibi anlatma yükümlülüğü altındayız. 
      İstisnai durumlarla, farazi işlerle, bilimin doğru olarak kabul ettiği gerçekleri yok saymayla işimiz olmamalı. Yeni nesil oldukça araştırmacı yetişiyor. Lütfen söylediğimiz her sözden sorumlu olduğumuzu unutmadan ben yaptım oldu mantığından uzaklaşalım artık. Bu genç kardeşlerimiz zaten mucitliğe bayılıyorlar, sezeryan da yapıyorlar, balığın kasılarak yapması gereken hareketi elleriyle sağarakta doğum yaptırıyorlar. Bu kadar çılgınlığın döndüğü bir ortamda onlara olumsuz örnek teşkil edecek paylaşımlardan kaçınalım. 
       Burada bir parantez de yönetime açmak istiyorum. Bu forumda bulunan insanların çoğunluğunun yüreğinde bir hayvan sevgisi olduğu aşikardır. Bizler küçücük bir lepistesin hastalığına da üzülür nesli bitmeye yüz tutmuş kelaynak kuşlarına da. Geçenlerde akvaryumda gördüğüm bir lepistes yavrusunu almaya çalışırken kepçeyle camın arasında kalması suretiyle ölümüne sebebiyet verdim. Günlerce üzüldüm o balığı nasıl öldürdüm ben diye, günlerce vicdan azabı çektim. İşte bizler bu konuya bu kadar hassas bakarken sizler değerli forum yönetimi bizim bu hassasiyetimizi anlamakta zorluk çekiyorsunuz. Hepimizin yüreğindeki hayvan sevgisini görmekte zorlanıyorsunuz. Bunu nereden mi anlıyorum? Tabii ki bu konuya müdahil olmayışınızdan. İçinizden bir yönetici de çıkıpta benim yukarıda yazdığım mesajlara paralel bir mesaj atmadı. Taraf olun, birilerini kayırın demiyorum. Son sözü söyleyen olun, olması gerekeni söyleyen olun, gittikçe kutuplaşan konularda doğrunun ne olduğunu insanlara tebliğ eden olun. En önemlisi de her zaman hayvanları seven olun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutgebzeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 251
mesutgebzeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 09:13

 Uzak doğuda,İsrailde bize göre devasal boyutlarda plastik kaplarda(varil demeyeceğim)üretim yapılıyor.Tahta kalaslarla kasa yapıp kalın naylon germek suretiyle üretim yapanlar,polyester kaplarda üretim yapan,havuzlardda üretim vs.vs oldukca yaygın.Kimilerimiz gece konduda,kimilerimiz müstakil,kimilerimiz apartman dairesi,kimilerimiz villarlarda,kimilerimiz sokaklarda yaşamlarımızı idame ettiriyoruz.Değişik koşullarda yaşabiliyormuyuz?Evet yaşabiliyoruz.Ama hepimizin standardı farklımı?Evet farklı.Bunun için üretim sadece cama cam tanklarda yapılır mantığını ortadan kaldırmamız gerekir.Üretim uygun koşullar altında heryerde yapılabilir,bunu hepimiz biliriz.Yaşı oldukca küçük henüz neyin ne olduğunu bile bilmeyen arkadaşımıza hurraaa hucum etmenin bir anlamı yok.Evet yaptığı yanlış.Bu yanlış plastik bir varilde lepistes beslemesi değil,lepistesi bu kadar atıl duruma getirmesidir.

Azardan uzak olarak lepistes için tepkilerini ortaya koyan arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim.
( Arkadaşımız farkında olmadan güzel bir şey yaptı,birde o açıdan bakalım.Yani lepistesin arkasının sağlam olduğunu,savunacak bir çok insanın olduğunu göstermemizi sağladı.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 09:35
       Mesut bey bahsettiğiniz üretim tesislerinde halen aktif olarak çalışan arkadaşlarım var. Onların profesyonellikte çığır açtığını biliyormusunuz? Sadece bir üretim tesisinde 32 adet farklı canlı yem kültürü ürettiklerini biliyormuydunuz? Kurutulmuş mamul yemleri de hesaba kattığımızda bu insanların balıkları nasıl beslediklerini hayal edebiliyormusunuz? Bizim yapımız gerek bu hobiye bakış açısı olarak gerek teknik imkanlar sebebiyle onlarla kıyas kabul etmez. Bu sebeple lütfen onlarda şöyle üretim yapıyorlar biz neden böyle yapmayalım gibi bir olaya girmeyelim dilerseniz. Şu akvaryumcularda 1 liraya satılan pond yemleri bilirsiniz. Hani farklı renklerde boyalı olanları da var. O renkli boyalı olan pond yemlerden yeşil olanını bitkisel ağırlıklı olduğunu, kırmızı olanını proteinsel ağırlıklı olduğunu düşünerek balıklarını besleyen hobiciler var... Şimdi size soruyorum bu durumda onların yaptığı profosyonel üretimle bizim üretimlerimiz kıyas kabul eder mi? Ucuz etin yahnisinin her zaman lezzetsiz olacağını bildiğimiz halde hala ucuzdan vazgeçemiyoruz... Sonra da milletin yaptığı üretim tesisleriyle bizim varillerdeki üretim tesislerini kıyaslamaya kalkıyoruz...
      Neden cama cam yukarıda anlattım neden cama cam olmak zorunda lütfen iyi okuyun burayı ben o balığın nazlı nazlı süzülüşünü göremedikten sonra, birbirlerine kur yaptıklarını göremedikten sonra, yavruların günden güne aldıkları renkleri gözlemleyemedikten sonra orada varilin içinde balığım olmuş olsa ne olacak olmasa ne olacak... İşte bu yüzden cama cam olmak zorunda akvaryumum. Ben ki balık psikolojisi üzerine kitap yazan bir insanım. O balığın duygusal her halini gözlemleyen bir insanım. Ve çok önemli bir nokta var ki o balıkla duygusal bir bağ kuran insanım. Peki varilin içindeki balığın hangi ruh halini nasıl tespit edebilirim? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

antiparazitÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 127
antiparazitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 10:02
Raraboma o anlık bir duygu sinirlenip söyledim yoksa kesinlikle öyle şeyler yapacak insan değilim.
.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aysa_1492Çevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2013
İl: Bolu
Mesaj: 319
aysa_1492Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 11:56
[QUOTE=egemen62]İyi geceler arkadaşlar

Erdem Bey'e sonuna kadar katılıyorum

Ayrıca zevkler ve renkler tartışılmaz

Hepimizin Akvaryumlarında özenle beslediğimiz balıkların akvaryumculardaki halini çok iyi biliyoruz

Üretim ortamları hakkında bilgisi olan kaç kişi var

35 senedir lepistes besliyorum son 5 senedir kendi hallerinde ufacık akvaryumda sadece ısıtıcı ile yaşıyorlar ve mutlu mesutlar

Ayrıca Ayşe Hanım havuzda balık bakıldığı için eylem yapıyorum demişsiniz çok güldüm akvaryumlarda beslediğimiz balıkların soyu marstan gelmiyor hepsinin kökeni yaşadığımız dünya üzerinde bir gölden göletten ve nehirden (tatlısu balıkları) kaynaklanıyor

Bence havuzda doğal ortamlarına yakın bir ortam sağlanırsa neden beslenmesin.

Hatta ben bugün evimin bahçesine yaptığım havuza 3 adet KOİ attım, Gambusia da atabilirdim lepisteste atabilirdim barbus vs. ortam güzel olsun neden olmasın.

Tekrar iyi geceler

Sürci lisan ettim ise affola
[/QUOTE]
Balıkların soyu marstan gelmiyor fakat hayatımda sizin kadar cani insan görmedim.Can taşıyor onlarda can. Benim konum öok dogal suyun içi çok kirli.Hadi siz gidin pis bir suda kendiniz yıkanın.Daha ne insanlaar görücem burada bilemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutgebzeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 251
mesutgebzeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 12:15
[QUOTE=aslan_kral]       Mesut bey bahsettiğiniz üretim tesislerinde halen aktif olarak çalışan arkadaşlarım var. Onların profesyonellikte çığır açtığını biliyormusunuz? Sadece bir üretim tesisinde 32 adet farklı canlı yem kültürü ürettiklerini biliyormuydunuz? Kurutulmuş mamul yemleri de hesaba kattığımızda bu insanların balıkları nasıl beslediklerini hayal edebiliyormusunuz? Bizim yapımız gerek bu hobiye bakış açısı olarak gerek teknik imkanlar sebebiyle onlarla kıyas kabul etmez. Bu sebeple lütfen onlarda şöyle üretim yapıyorlar biz neden böyle yapmayalım gibi bir olaya girmeyelim dilerseniz. Şu akvaryumcularda 1 liraya satılan pond yemleri bilirsiniz. Hani farklı renklerde boyalı olanları da var. O renkli boyalı olan pond yemlerden yeşil olanını bitkisel ağırlıklı olduğunu, kırmızı olanını proteinsel ağırlıklı olduğunu düşünerek balıklarını besleyen hobiciler var... Şimdi size soruyorum bu durumda onların yaptığı profosyonel üretimle bizim üretimlerimiz kıyas kabul eder mi? Ucuz etin yahnisinin her zaman lezzetsiz olacağını bildiğimiz halde hala ucuzdan vazgeçemiyoruz... Sonra da milletin yaptığı üretim tesisleriyle bizim varillerdeki üretim tesislerini kıyaslamaya kalkıyoruz...
      Neden cama cam yukarıda anlattım neden cama cam olmak zorunda lütfen iyi okuyun burayı ben o balığın nazlı nazlı süzülüşünü göremedikten sonra, birbirlerine kur yaptıklarını göremedikten sonra, yavruların günden güne aldıkları renkleri gözlemleyemedikten sonra orada varilin içinde balığım olmuş olsa ne olacak olmasa ne olacak... İşte bu yüzden cama cam olmak zorunda akvaryumum. Ben ki balık psikolojisi üzerine kitap yazan bir insanım. O balığın duygusal her halini gözlemleyen bir insanım. Ve çok önemli bir nokta var ki o balıkla duygusal bir bağ kuran insanım. Peki varilin içindeki balığın hangi ruh halini nasıl tespit edebilirim? 
[/QUOTE]
Kim profesyonel,kimler çığır açmış,siz kimi ne kadar tanırsınız,kim kaç çeşit canlı yem üretir,kimin ne kadar yemlerle ilgili bilgisi var,kim kime ne kadar yardım etmiş,kim kitap yazmış beni ilgilendirmiyor ve konu dışındadır.Bu konu başlığında beni ilgilendiren,arkadaşımızın lepistesi atıl durumda bizlere sergilemesidir,lepistesi ayağa düşürmesidir.Zaten yanlışınında bu olduğunu yukarıdada belirttim.
Sanki ayrı bir düşünceye sahipmişim gibi kendini över durumda üzerime yazılmasıda hoş değil.
''ben o balığın nazlı nazlı süzülüşünü göremedikten sonra, birbirlerine kur yaptıklarını göremedikten sonra, yavruların günden güne aldıkları renkleri gözlemleyemedikten sonra orada varilin içinde balığım olmuş olsa ne olacak olmasa ne olacak...''Ayrı bir konuda herkes sizin gibi cam akvaryum kullanmak zorunda değil.
İlk mesajımı tekrar okursanız herhangi bir kıyas olmadının farkına varırsınız,sanırım...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 13:46
[QUOTE=egemen62]İyi geceler Hakan bey

Eklediğiniz video benzeri bir video ile ilgili  3 sene önce bir rapor hazırlamıştım.

Yanlız bu video balık üretimi ile ilgili değil balık yetiştirilen suların sebze meyve üretiminde kullanılması ile ilgili yanılmıyorsam : )

Ve yazınızda bahsettiğinizden çok daha profesyoneller görüldüğü gibi ha gidip gözümle görmedikçe ne kadar sağlıklı ve düzgün ortamda beslendiklerine karar veremem sonuçta bir reklem filmi kim benim yoğurdum ekşi der ...

Herneyse bir karışıklık olmuş olabilir;

 Ancak ülkemizde artık neredeyse en küçük şehrimizde bile bir akvaryumcu var iken ne bu konuda doğru dürüst bir yasa yönetmelik var ne de tropikal balık üretimi konusunda var kusura bakmayın ben bundan 4-5 sene önce bir üretimhanede maliyeti düşürmek için balıkların afedersiniz tezekle beslendiğini gördüm

Bundan 20-25 sene önce ülkemize halende olduğu gibi Uzakdoğu ülkelerinden daha bol balık ithal edilirdi ve o ülkelerdede bizim ülkemizdeki gibi yasa yönetmelik tüzük tebliğ hak getire olanlarda yarım yamalak gelişmiş ülkelerdeki hobiciler bu eksikliği görerek o zamanlar bu ülkelerden ithal edilen balıkları boykot ettiler ve zamanla uzakdoğu ülkelerindeki bazı aklı başında üreticiler üretim yöntemlerine çeki düzen vererek gelişmiş ülke pazarlarında tutundular hala eski usul çalışanlarda bizim gibi gelişmekte olan ülkelere ithalata devam ediyorlar

saygılarımla ..
[/QUOTE]

Mehmet Bey yazımı tam okursanız anlarsınız beni. Ben profesyonel olarak yapılırsa her malzeme kullanılabilir dedim. Amacı farklı ama örnek olsun diye koydum videoyu diye yazdım videonun altına zaten. Videonun tamamını izlerseniz balıkların sudan çıkarıldığında ne kadar sağlıklı olduğunu görürsünüz.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aysa_1492Çevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2013
İl: Bolu
Mesaj: 319
aysa_1492Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 15:19
[QUOTE=HAKAN EFE] [QUOTE=egemen62]İyi geceler Hakan bey

Eklediğiniz video benzeri bir video ile ilgili  3 sene önce bir rapor hazırlamıştım.

Yanlız bu video balık üretimi ile ilgili değil balık yetiştirilen suların sebze meyve üretiminde kullanılması ile ilgili yanılmıyorsam : )

Ve yazınızda bahsettiğinizden çok daha profesyoneller görüldüğü gibi ha gidip gözümle görmedikçe ne kadar sağlıklı ve düzgün ortamda beslendiklerine karar veremem sonuçta bir reklem filmi kim benim yoğurdum ekşi der ...

Herneyse bir karışıklık olmuş olabilir;

 Ancak ülkemizde artık neredeyse en küçük şehrimizde bile bir akvaryumcu var iken ne bu konuda doğru dürüst bir yasa yönetmelik var ne de tropikal balık üretimi konusunda var kusura bakmayın ben bundan 4-5 sene önce bir üretimhanede maliyeti düşürmek için balıkların afedersiniz tezekle beslendiğini gördüm

Bundan 20-25 sene önce ülkemize halende olduğu gibi Uzakdoğu ülkelerinden daha bol balık ithal edilirdi ve o ülkelerdede bizim ülkemizdeki gibi yasa yönetmelik tüzük tebliğ hak getire olanlarda yarım yamalak gelişmiş ülkelerdeki hobiciler bu eksikliği görerek o zamanlar bu ülkelerden ithal edilen balıkları boykot ettiler ve zamanla uzakdoğu ülkelerindeki bazı aklı başında üreticiler üretim yöntemlerine çeki düzen vererek gelişmiş ülke pazarlarında tutundular hala eski usul çalışanlarda bizim gibi gelişmekte olan ülkelere ithalata devam ediyorlar

saygılarımla ..
[/QUOTE]

Mehmet Bey yazımı tam okursanız anlarsınız beni. Ben profesyonel olarak yapılırsa her malzeme kullanılabilir dedim. Amacı farklı ama örnek olsun diye koydum videoyu diye yazdım videonun altına zaten. Videonun tamamını izlerseniz balıkların sudan çıkarıldığında ne kadar sağlıklı olduğunu görürsünüz.  
[/QUOTE]
Her mazeme kullanılmaz bence arkdaşım.Varil dediginiz malzeme atık plastikten yapılıyor.Şiddetle karşıyım bu türlere.Salınımın en fazlasını yapıyor insana zararı orada yaşayan hayvana nasıl olmasın allah için ya.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 15:25
Eskiden herşey cam şişedeydi,bakır kaplardaydı.Bugünkü kadar kanser hastalıkları yoktu.İnsanlar bunu anlamıyorlar ne yazikki.Plastiğin her türlüsü zararlıdır.En aza indigense de zararlıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir