ViraBitkili 1 deyip çıktık yola. (ilk deneyimim idi)


fzkdevilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/01/2012
İl: Manisa
Mesaj: 624
fzkdevilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2012 06:44
Fotoğraf:

Anlaşılacağı üzere Akvaryumun Dükkanıma ilk Girişi Büyük zorluklar ve zahmetlerle İzmir Karabağlardan Manisa Kulaya indirildi

Akvaryum Bir arkadaştan temin edildiği için Tam takım herşeyi ile geldi

İlk birkaç gün nasıl birşeyler yapılmalı acaba düşüncesi ile strafordan düzenekler hazırlandı. Lakin straforu su alltında tutmanın tehlikeli olması nedeniyle(fırlama tehlikesi) kullanımından vazgeçildi

Memlektimizde Sönmüş bir yanardağ ve bol püskürtüsü nedeniyle herkezin arayıp bulamadığı bizim görmekten sıkıldığımız Lav kayaları toplandı

Konumu itibariyle etrafından Gedizin geçtiği ilçemizden dere kenarından Aranan bulunan Söğüt Kökü Oto yıkamada bol tazyikli su ile iyice temizlendi akabinde tabakhanede 100derecenin üzerindeki sıcak suda güzelce haşlandı güneşte kurutuldu kabuklar elimizin vardığınca soyuldu başkada işlem yapılmadı.

Temin edilen taşlardan kullanılması muhtemel olanlar önce porçöz ile salınım testini geçti sonrada tel fırça ile mümkün mertebe temizlendi.

Taşlar temizlenmelerinin ardından tarafımdan sergilendi.

akvaryum dediğim gibi hazır geldi ancak kapakta hem gerekli tadilat yapıldı hemde tarafımdan reklamcıdan alınan ayna folyo ile kaplandı.

Lamba dizaynı yerleşimi hazırlanması tamamen bana ait simetriye özen gösterilmeye çalışıldı

İşin En pis tarafı Birçok kablo ile malesef ucuz olduğu için tekli tercihim balastların floresanlara bağlantı işi oldu 2 saat kadar vaktimi aldı. tertip açısından kablo kirliliği kanal ile önlendi.

Daha önce açtığım bir konuda akvaryumu sirke veya limon ile ovmam daha doğru olur şeklinde bir yönlendirme aldım ve yarım doldurduğum akvaryumuma doğradım limonu ovdum süngerle pırıl pırıl oldu kimyasal kullanmadığım içinde içim rahat etti.

Daha önce de denediğim akvaryumu tamamen doldurarak duruladım.

Yollarını 4 hatta 8 gözle beklediğim 60 Kg kumum geldi ve yıkanmaya başlandı. çok su gitti yıkama esnasında ama çok şükür tek bir toz bile kalmadı. Faydasını kurulumda su ekledikten sonra tertemiz bir su ile karşılaşınca gördüm.

Hemşerim Davut Eroğlu abimizin Ö.M. yönlendirmesi ile Taban hazırlandı Dazs Soil 10L

Yine Hemşerim Davut Eroğlu abimizin Ö.M. yönlendirmesi ile Tabanda kullanılan JBL Manado 10L

Manadoyu Dökerken Ben Sevinç Merak ve Bu işin sonu neolacak şeklindeki karmakarışık ruh halli Pozum 

İki taban Toprağımı biraz harmanlayıp, Homojen karışımın oluşmasını sağlıyorum.

Karışımın Akvaryuma yetip etmeyeceğini kontrol için tabana yayıyorum.

20L bitki toprağı ve 140x40 Cm2 lik alandaki görünümü.

Toprak düzgünce serildikten sonra elimde fırça ile karşısına geçip Takashi Amano bakışı fırlatıyorum akvaryuma ki zangır zangır sallanıyor akvaryum :D

Üzerine sineklik telini de sermeye çalışıyorum.

veeeee Tabanımız Hazır Allah'ın izni ile.

Zonguldaktan YerliBitki sitesinden temin ettiğim Bitkilerim Parvula + Gül + Elodea + Reineckii

Sağı solu kiri Pası ile bizzat ilgilendiğim Kökümü yerleştiriken.

Gülün dikilmiş hali

Bu büyük ihtimalle üstteki gülün ilk hali zira diğerinde bariz köklenme var.

Birtürlü işime yaramayan büyümeyen çoğalmayan ve en sonunda yosunlardan simsiyah olarak çöpe atmak zorunda kaldığım fernlerim.

Malesef yine bir türlü verim alamadığım ve en sonunda söküp atmak zorunda kaldığım parvulalarım ile Komandom :D

İlk Deneyimimin ardından geride kalan tek güzel görüntü Koca kök ve tertemiz bir akvaryum.






Boyut (cm):140x40x55h

Kapasite (litre): Brüt 300 civarı (Net Ölçümü yapılmadı)


Canlılar:
Gül - Elodea - Reineckii - Parvula - Fern - 1 adet Komando Çöpçü

Malzemeler:
Boyu EF-45 1100L/h dış filtre
Atman 300W ısıtıcı
6x36 T8 Floresan (2*grolux - 1*aquarelle - 3* philips snow white )
10L Dazs Soil + 10L JBL Manado Karışımı taban üstüne sineklik
Eskişehirden Temin Ettiğim 30Kg Siyah Bitki kumu + Ortada 15 Kg Beyaz Quarz Kum
3-5 lav kayası
Söğüt Kökü

Akvaryum Bakımı: Haftada Bir %30 su değişimi nisbeten düzensiz gübreleme (düzensiz değil belki ama bilinçsizce demek daha doğru olur)

Kullanılan Yemler: Markasız kötü kokulu dip yemi diye birşey (tek balık olduğu için günde 1 kez az miktarda)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Tunç bey'e ait Sıvı gübreler ve Misket Gübresi - kurulumdan 2 hafta sonra temin edilen Tüplü Co2 sistemi

Yapımdan Yıkıma tamamını tek başıma yaptığım ve makalelerden yararlanıp sıfır pratik ile girdiğim bitkili hevesimin ilk evresi ve öğrenim aşamasıydı. Co2 sistemin geç gelmesi, Sae ,Cüce vatoz , Siyah moli gibi yosun yiyici türlerin bulunamaması, Sylvania markasının distribütör değiştirmesi yüzünden t5 temin edilememesi ve ışık kalitesizliği, Bilgisizlik, Su kimyasından anlamama, Mahrumiyet bölgesi bir ilçede yaşamak , ve yoğun yosun problemleri gibi aksilikler yüzünden bozduğum ve tekrar düzenlediğim İlk akvaryum deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim.

Başlıkta da bahsettiğim üzere gerekli DIY sistemleri tarafımdan yapılmıştır. Birçok icat yaptım kullandım belkide sırf bu yüzden hala sıkılmadım.

Hergün 3-4 saatimi çalmasına yorgunluk ve sıkıntı vermesine derdinin hiç bitmemesine rağmen karşısına geçip içtiğim her nescafe bir öncekinden daha tatlı daha keyifli geliyor Sanki......
fzkdevil2012-04-15 06:49:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reefberkayÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 49
reefberkayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2012 11:09
Bence ilk deneyiminize göre oldukça şık bir akvaryum.Anlatımı da ayrıca beğendim 
Ne beslemeyi düşünüyorsunuz acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Talha AkdenizÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2011
İl: Sakarya
Mesaj: 448
Talha AkdenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2012 11:38
Anlatımınız ve kökünüz hoşuma gitti

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NakoCanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 58
NakoCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2012 15:24
Fethullah bey,
kurulumunuz ve tabanınız gayet başarılı ilk kurulumda bu tarz sıkıntıların olması gayet dogal ki biz insanlar deneme yanılma yöntemi ile bunun yanı sıra okumak ve araştırma yaparak bazı sıkıntıları gecte olsa atlata biliyoruz(Sakın pes etmeyin). Eklediginiz bitkiler icerisinde Gül ve Elodea zorluk derecesi yüksek olmayan bitkiler ilk etapta eklemeniz iyi olmuş en azından tank oturana kadar, ilerleyen zamanlarda bakımı zor bitkilerin yanı sıra su kimyası ve test kitleri almanız gerekecek büyük ebatlarda tankların bakımız hem maddi hem manevi anlamda epey zor. Şuanki bitki yogunlugunuza göre her gübreleme ve eklemeyi yavaş yapmanızı öneririm en ufak bir hesaplama cok daha karmaşık hallere sürekleyecektir tankınızı her ne yaparsanız az az ve acele etmeden ekleyiniz. Sağlıklı bitki ve balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duran01Çevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2011
İl: Adana
Mesaj: 47
Duran01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2012 16:55
Kök güzelmiş. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fzkdevilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/01/2012
İl: Manisa
Mesaj: 624
fzkdevilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2012 20:37
[QUOTE=reefberkay]Bence ilk deneyiminize göre oldukça şık bir akvaryum.Anlatımı da ayrıca beğendim 
Ne beslemeyi düşünüyorsunuz acaba?
[/QUOTE]

Teşekkür ederim Sefa bey. Canlı olarak Gurami türleri, neon, cüce vatoz, Ramirezi gibi birbiriyle oldukça uyumlu bir karma (Şuanki kurulumda varlar) ve biraz daha tecrübelendikten sonra İnşaallah Discus.

[QUOTE=talha54]Anlatımınız ve kökünüz hoşuma gitti[/QUOTE]

Teşekkür ederim Talha bey. Kök tamamen tesadüfi bir şekilde dere kenarında denk geldi budadık ve içine girebilecek hale getirdik ancak istenmeyen bir mantar problemi nedeniyle (resimleri yolda) çıkarmak ve tekrar kurutmak zorunda kaldık. Şuan akvaryumda değil havaların iyice ısınmasını bekliyorum ki çıtır çıtır kurutabileyim.

[QUOTE=NakoCan]Fethullah bey,
kurulumunuz ve tabanınız gayet başarılı ilk kurulumda bu tarz sıkıntıların olması gayet dogal ki biz insanlar deneme yanılma yöntemi ile bunun yanı sıra okumak ve araştırma yaparak bazı sıkıntıları gecte olsa atlata biliyoruz(Sakın pes etmeyin). Eklediginiz bitkiler icerisinde Gül ve Elodea zorluk derecesi yüksek olmayan bitkiler ilk etapta eklemeniz iyi olmuş en azından tank oturana kadar, ilerleyen zamanlarda bakımı zor bitkilerin yanı sıra su kimyası ve test kitleri almanız gerekecek büyük ebatlarda tankların bakımız hem maddi hem manevi anlamda epey zor. Şuanki bitki yogunlugunuza göre her gübreleme ve eklemeyi yavaş yapmanızı öneririm en ufak bir hesaplama cok daha karmaşık hallere sürekleyecektir tankınızı her ne yaparsanız az az ve acele etmeden ekleyiniz. Sağlıklı bitki ve balıklar dilerim. [/QUOTE]

Teşekkür ederim Okan bey. Gerçektende Deneme yanılmadan önce 2 ay boyunca temin edebildiğim yerli yabancı makaleleri siteleri * http://www.plantedtank.net * Forumundaki gibi harika kurulumları adım adım (özellikle http://www.plantedtank.net/forums/tank-journals/ bölümünden saatlerce çıkamıyorum) takip edip çıkması muhtemel problemler sorunların giderilmesini izledim ve büyük keyif aldım ancak iş pratiğe gelince Türk milletinin genel problemi olan sabırsızlık ve herşeyin yolunda gitmesi isteği ağır bastı ve bende acele ederek bu akvaryumu söktüm.

[QUOTE=Duran01]Kök güzelmiş. :) [/QUOTE]

Teşekkür ederim Ahmet duran bey.Kök şuan akvaryum dışında ve sıcak bir havada çıtır çıtır kurutulmayı bekliyor.

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar yeni resimlerin üzerinde çalışıyorum birazdan eklemeye çalışacağım ( sanırım birazını fotoğraf makinesi ile çekmişim hafıza kartlarım birbirine girdi  ) Akvaryumun yeni halini ve katedilen aşamaları buradan devam ettireceğim inşaallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rudeboytrÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 200
rudeboytrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2012 21:20
Bence gayet güzel olmuş bu akvaryuma hemianthus micra da olabilirdi :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Black sunÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 22
Black sunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2012 00:58
İlk deneyim için gayet başarılı akvaryumunuza kiraz karides,cüce vatoz vs gibi canlılarla renklendirebilirsiniz resimlerinizi bekliyorum işşallah devamı gelir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur_0606Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Kayıt: 06/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 886
onur_0606Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2012 02:09
Gayet güzel olmuş.Tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aqua_BotaniaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 134
Aqua_BotaniaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2012 10:00
Kurulum gayet başarılı tebrikler amaaaa yav şu eledoa denen Bitkimsi şeyden ne zevk alıyonuz yav kök bile salmaz (şahsi fikir) çok yer kaplar kessen kestiğin yerden yeniden çıkmaz anca gövdenin kenarından yeni bi fide çıkmasını bekliycen ozaman kesebilirsin oda artık bitki kaç cm gelirde veriri orasını Allah bilir...Aqua_Botania2012-04-16 10:00:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CERKUTAYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/07/2010
İl: Manisa
Mesaj: 1889
CERKUTAYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2012 15:49
    Fettullah yosun sorununu halletmene az kaldı, asıl yosun sorununu halledince o neskafenin tadına varamayacaksın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatih8514Çevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2010
İl: Bolu
Mesaj: 167
fatih8514Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 13:23
Geliişmeleri bekliyoruz güzel olacağa benziyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali TurkayÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2012
İl: Bursa
Mesaj: 317
Ali TurkayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2012 21:17
Kök harika. Çok emek vermişsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lordofdreamsÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 13
lordofdreamsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 11:06
Çok güzel maaşallah... emeğinize sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir