Walstad Metodunda Kimyasallardan Kurtulma


Aqua DiscoveryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2019
İl: Bursa
Mesaj: 2179
Aqua DiscoveryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2021 02:16
[QUOTE=Ashina]

Gübrenin miktarını doğru ayarlıyorum dediğim miktar olarak. Diğer şekilde gübre kullanacak veya test edecek imkanım yok. Bu karışık satılan sıvı gübrelerden. Bitkilerim elodea, zeytin, bacopa, çimen, tilkikuyruğu, ve iki üç gül çeşidi daha var isimlerini hatırlamıyorum. Ama ilk alırken araştırdığımda bakımı çok basit oldukları için almıştım. Zaten büyümemelerinin sebebi kumlarının besine sahip olmaması bunu bildiğim için walstad yöntemi aklıma geldi. Elodealar kuma çok ihtiyaç duymadığından çok hızlı uzuyorlar ona lafım yok. Ama zeytin hariç diğer hiçbir bitki 1cm uzamıyor formları çok iyi ama uzamıyorlar. Ayrıca çok zahmetli ama benim istediğim bitkiler akvaryumu sarsın balıklar görünmeyecek kadar hatta. Beni öyle daha çok cezbediyor. Kuracağım akvaryum 80*40*40 civarı bir tank olacağı için bitkilerin çok hızlı büyümesi lazım.[/QUOTE]

Konunun basinda yazdığım gibi Ben sonra dan lowtech e çevirdim gene memnunum illa walstad sart değil ama çiçek toprağı değilde normal doga dan organik toprak kolay bitkiler de çok faydalı oluyor çok mükemmel kök salıyorlar ben sadece bacopa monneri bakıyorum sadece abartmıyorum 10 günde bir budama yapıyorum ve devamli tabandan çoğalıyorlar yeni filizler çıkıyor en dipten kestim en son budama da ona rağmen tabandan yeniden sahlanıyor budan sonra topraktan vazgeçmem heralde tabanda yeniden kurulumlar yaparsam hiç gübre ekstra bisey kullanmadım sadece su değişimi başka bisey yok [EDIT]Aqua Discovery,2021-05-11 02:17:46[/EDIT]

Beğenenler: [T]230693,Ashina[/T]
Teşekkür Edenler: [T]230693,Ashina[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AshinaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2021
İl: Antalya
Mesaj: 111
AshinaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2021 02:30
[QUOTE=Aqua Discovery]

Konunun basinda yazdığım gibi Ben sonra dan lowtech e çevirdim gene memnunum illa walstad sart değil ama çiçek toprağı değilde normal doga dan organik toprak kolay bitkiler de çok faydalı oluyor çok mükemmel kök salıyorlar ben sadece bacopa monneri bakıyorum sadece abartmıyorum 10 günde bir budama yapıyorum ve devamli tabandan çoğalıyorlar yeni filizler çıkıyor en dipten kestim en son budama da ona rağmen tabandan yeniden sahlanıyor budan sonra topraktan vazgeçmem heralde tabanda yeniden kurulumlar yaparsam hiç gübre ekstra bisey kullanmadım sadece su değişimi başka bisey yok [/QUOTE]

Kullandığınız yöntemi özelden anlatabilir misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvarisGaziantePÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2023
İl: Gaziantep
Mesaj: 11
AkvarisGaziantePÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2023 15:04
Yazılan tüm mesajları okudum bende walstad metoduyla akvaryumu kurdum hatta lav kumu kullandim 0,5 watt oranında bir ışıklandırma ile uyguladım metotlar bir farkım sump lu bir akvaryumda uygulama yaptim birde ilk etapta daha önceki oturmuş filtre malzemelerin ile başlangıç yaptim sonrasinda 2. Gün amonyak patlaması yaşadım 2 kez %20 su değişimi yaptim ve akvaryum cam gibi ve suda ne nitrat ne amonyak 10 gündür hiç yükselme olmadi 30. Gününde hersey oturmuş durumda idi karides ekledim üzerinden 10 gün geçti sonra canlidoguran ekledim bence burada ki durum farazi akvaryuma baktığında cam gibi görünüyorsa bir anormal birsey salgılama olmuyorsa zemindeki torf u yeteri kadar yüksek kumla kapattiysan ilk etapta su değişimini sık yaptıysan süre kısalır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cevdet Ali İlterÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 98
Cevdet Ali İlterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2023 15:55
Bu metodu geçen sene denemiştim kökten beslenen bitkiler için faydalı ama çok dikkat etmelisiniz. Bitki ekerken alttaki bahçe toprağı üst tabakaya çıkıyor ve sonrası felaket.
Toprağı kesinlikle yıkayıp süzmeyin yoksa bu metodu kullanmanın amacından sapmış olursunuz.Topraktan suyla süzdüğünüz herşeye bitkilerin ihtiyacı var.
Eğer elinizde test kiti yoksa sudaki en ufak bir anormalliği(bulanıklık,alg oluşumu,balıkların yüzeyden hava almaya çalışması,salyangozların devamlı akvaryumun dışına çıkmaya çalışması) farkettiğiniz anda hemen müdahale edin ve en az yüzde 30-40 hatta duruma göre yüzde 50 su değişimi yapın.
Ayrıca size tavsiyem rutin haftada bir yüzde 20 oranında yapılan su değişimini haftada 2 kere yapın çünkü bahçe toprağı yada bitki toprağının içindeki yararlı olan kimyasallar ve organik bileşenler suya bitkilerin ihtiyacından çok daha fazla karışıyor.
Özellikle yeni ekilen bitkiler henüz adaptasyonu sağlamamış ve gelişip büyüme ,yeni yapraklar verme aşamasında olmadığı için zaten sudan ve tabandan ihtiyaç duyduğu kimyasal ve mineraller çok az olucaktır.
İhtiyaçtan fazla olan kimyasalları sudan hızlıca uzaklaştırmazsanız büyük bir felaket yaşarsınız.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir