Yağlı balık Yağsız balık


akunakiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2010
İl: Gaziantep
Mesaj: 413
akunakiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 02:22
Arkadaşlar bu konu önceden açıldıysa kusura bakmayın ben göremedim varsa konu silinebilir..
Sorum şu acaba bu konuda bilgisi olan bir arkadaş yanlış yemleme yüzünden yaglanmış ve karşılaştırma açısından iyi beslenmiş balıkları koyabilirmi acaba bu bir çok arkadaşımıza balık alırken ve beslerken yararı olacagını düşündügüm bir konu ve banada tabi:) Genel olarak canlı doguranlardan çikletlerden japonlardan ve discus lardan olursa resimler sanırım bir çok kişiye hitab eder konu şimdiden teşekkürler....Tebessüm
akunaki2010-10-17 02:22:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

azizkaracaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2006
İl: Içel
Mesaj: 303
azizkaracaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 12:00
Bİr başka akvaryum sitesinden alınmış bilgidir direkt linki vermek doğru olmayacağını düşündüğümden yazıları kopyalıyorum umarım işinize yarar..

Japon Balığı & Japon Balığının Beslenmesi

Japon balıkları akvaryumda sürekli yem istiyormuş gibi görünrler. Japon balıkları genellikle karbonhidrata ve  çabuk sindirilebilir gıdalara ihtiyaç duyarlar. Bundan dolayı diğer balıklardan daha fazla zamanlarını besin arayarak geçirirler. Bu da onların sürekli olarak hareket halinde olmalarına neden olur.

Midenin bu yapısı nedeniyle japon balıkları yüksek enerji değerine sahip gıdaları ön plana çıkarıyor.
Balıkların aldıkları fazla protein vücutta yağa dönüşerek balıkta yağlanmaya neden olur. Her ne kadar dışardan bakıldığında balık büyüyor gibi görünsede aslında balık gün geçtikçe yağ deposuna dönüşüyor ve ölüme yaklaşıyordur.

Bu yüzden japon balıklarına “düşük proteinli ve yüksek karbonhidratlı yemler” vermek gerekiyor.  Japon balıkları için üretilmiş yüksek karbonhidratlı yemler dışında;
*spiriluna içerikli yemler,
*su piresi,
*gammarus
gibi canlı yemlerden oluşan geniş bir menüde beslemek gerekmektedir. Canlı yem ile beslemeyi haftada 2 den fazla yapmak iyi değildir.

Ayrıca haftada veya 15 günde bir balıkları 1 günlüğüne aç bırakmak sindirimleri için faydalı olacaktır.

Eğer balık yüksek karbonhidratlı besinlerle beslenmezse bir çok vücut fonksiyonu bozulmaya başlar. Öncelikle aşırı yapılanma balığın karaciğerini zorlar. Bu balığı halsizleştirir. Ayrıca beslenme bozuklukları balığın renginde değişikliklere de neden olmaktadır.

Balığın rengide solma, parlaklığın gitmesi, balığın üzerinde beyaz veya siyah lekeler oluşması gibi renk bozuklukları genellikle beslenme sorunlarından kaynaklanmaktadır.

Tabi bu renk bozulmaları başlı başına beslenme bozukluğuna işaret etmez. Özellikle siyah veya beyaz lekelenmeler güneş ışığı görmeyen akvaryumlardaki balıklarda da görülebilir. Bu noktada balığın davranışlarına bakmakta fayda vardır.

Davranışlarında bir halsizlik, rahatsızlık veya yavaşlama gözleniyorsa öncelikle yemleme düzenine ve yem içeriğine bakmak vedikkat etmek gerekir.

Beslenmeden kaynaklanan en büyük sorunların balık vücudunun içinde oluştuğu düşünüldüğünde bunların ne kadar zor farkedileceği ve bazende farkedilemeyeceği ortaya çıkar. Bu nedenledir ki balıklar için yem alırken öncelikli olarak yem içeriğine göz atmak çok önemlidir. Japon balıklarının üzerinde çıkan siyah noktalar balığın ölümüne neden olabilir, bu noktalar yukarıda da ifade edildiği gibi genellikle protein ağırlıklı beslemedenkaynaklanır.

Saygılar...

azizkaraca2010-10-17 12:01:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sherlockholmesÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 228
sherlockholmesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 12:13
Japon balıkları sağlıksız beslendiklerinde, genelde kabız olup ölmektedirler. Büyük ve şişman görünen balıkların genelde türleri öyledir. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir