YAKLAŞIK TAM 1 TON OLUCAK AMA.....


Road RunnerÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 311
Road RunnerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 10:58
Ali bey merhaba
 
Öncelikle konuya bu kadar duyarlı olduğunuz için çok teşekkür ederim.bütün yazılarınızı pür dikkat okudum.söylediğinizin hepsi bilinçli ve mantıklı açıklamalar yaklaşımlar.siz bu yazınızla kimseyi bu hobiden soğutmuyosunuz bunu bilin lütfen...aksine bilinçli olduğunu düşünen ama sadece akvaryumun hevesine kaptırmış kişileri önemli bir nokta ve ayrıntı ile uyarmış bulunuyorsunuz şahsen ben bu durumdayım) bir lafınız çok aklımda kaldı.hiçbirşey olmaz mantığıyla hareket etmek ve sonuçlarının olumsuz olması ihtimali.bu lafınız yerli yerince.konuda da bu şekilde hatta daha büyük ebatlarda akvaryum kuran hobici arkadaşalrımız kardeşlerimiz var.birkaç tanesiyle bilgi alışverişinde bulundum kimi 5. katat oturuyor binası 20-25 senelik ve 2ton yükü var (sadece akvaryum) bunun gibi birkaç örnek.konuyu kendimden ele alırsam bu sevdalı olduğum akvaryum hobisine bu yüzden son mu vermeliyim :( veya şuan içinde olduğum bu karmaşık konuyu ne şekilde netliğe kavuşturabilirim? en garantisi binayı yapan müteahhite mi sormak?? bu konu tüm hobici arkadaşlar tarafından net bir bilgiye kavuşmadığı sürece bence bu yüzden çok hayal kırıklığı olucaktır.bir insanın hevesinin kırılması kadar üzücü bir şey olmadığını düşünüyorum...
SAYGILARIMLA

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JohansonBurnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 853
JohansonBurnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 11:10
[QUOTE=Road Runner]Arkadaşlar merhaba
 
Öncelikle konu yanlış yere açılmışsa Özür dilerim...
 
Benim ciddi bir sıkıntım var !!
Çok uzun zamandır bu hobiye başladığımdan beri 150x60x60cm ölçülerinde bir akvaryum kurmak ve yaptırmak vardı.sonunda bu isteğimi gerçekleştirdim.ama öyle bir sorunum varki şuan aldığım akvaryumu kırma noktasındayım.akvaryum tam 550 litre ama içine koyulan suyu altındaki sehpası kumu taşı .....v.s malzemeleri ile 900kg ı geçiyor yani tam 1ton diyelim.akvaryumu kurunca evde bir ALLAH KORUSUN çökme gibi bir sorun olurmu bu konuda ciddi anlamda huzursuzum ve bir türlü suyu doldurup kuramıyorum :( bu konuda çok araştırma yaptım fakat bir türlü sağlıklı bilgi alamadım.hep karman çorman söylemler olmuş.konuyla alakalı bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok menmun olurum.aksi halde akvaryumu kıracağım :((
SAYGILAR
[/QUOTE]


Vallahi , abi mühendis değilim ama  1 ton ağırlığı taşıyamıyan bina depremde ne olur orasını Allah(C.C) Bilir büyüzden ne kırmana gerek var nede korkmana doldur ve bak keyfine.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Enes ErkanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 8
Enes ErkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 11:39
Merhaba paşa ağbi. Öncelikle kuracağınız akvaryum için korku yaşamamanızı söylemek isterim. Bunu söyleme nedenim ise şudur; Bilirsiniz evleri yıkmak için paletli excavator ve beko loderlar kullanılır. Evin bir kısmına dışarıdan zarar verilip çökertilir daha sonra bahsettiğim iş makinaları çöken kısmın üzerine doğru çıkar ve diğer kısımları kırıp parçalamaya devam eder. Burda söylemek istediğim şey ise bir kısmı zarar görmüş ve yıkılmış evin üstüne ağırlığı en az 10 tondan başlayan iş makinaları çıkıyor. Yıkılmış ve zarar görmüş olmasına rağmen bu ağırlığa karşı ev çökmüyor, darbe vurulması gerekiyor. Siz 1 tondan korku yaşıyorsunuz içiniz rahat olsun bir sorun yaşamazsınız.  Şahsen kendim yaz aylarına doğru 4. kata yani çatı katımızda 3,5 metrekarelik bir oda kapatacağım. İçerisine 150x60x50 ölçülerinde 2'li olmak üzere 3 set akvaryum koyacağım. 1 Tanesi 450 litre alıyor ve içimde hiç şüphe dahi yok.  Merak etmeyin bir binayı yıkmak o kadar kolay değil. Eğer 1 tondan yıkılacak olursa yerinizde olsam akvaryumu kırmak yerine evi yıkarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Road RunnerÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 311
Road RunnerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 11:39
Bir yönde büyük hakkın var kardeşim.dediğin gibi evin bir kısmı 1tonu veya 2tonu taşıyamıyosa o evde yaşamaya ne gerek var kii...depremde ne olur ALLAH bilir.kuracağım akvaryumu herşey ALLAHTAN...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

O5manÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2012
İl: Antalya
Mesaj: 566
O5manÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 11:43
Road Runner diye hitap etmeden önce adınızı öğrenmek istiyorum açıkcası.

Biliyorsunuz konuyu takip ediyorum büyük dikkatle, fakat son yazılarınızda karamsarlığa kapıldığınızı gördüm.

Konuya birazda manevi açıdan bakarsak bence burda niyetimiz önemli diye düşünüyorum. 
Ben 170 * 70 * 60 h yüksekliğimdeki akvaryumu inanın görsellik, gösteriş açısından istemiyorum. Zaten daha büyük boyutlardaki akvaryumların bakımı çok çok daha zor diye düşünüyorum.
Benim bu ebatlardaki akvaryum istememin sebebi (Kesinlikle tek tür düşündüğüm için söylüyorum) akvaryumumda balıkların stresten uzak rahatça yaşaması içindir.Çünkü dünyanın en büyük göllerinden birisinde yaşayan balıkları alıp cama cam bir ortama sokmak ve orada yaşamaları sağlamak pekte kolay bir olay değil.
Bu açıdan düşünülürse bence rahat olun niteyimiz bence çok samimi, burada bize düşen konuyu iyi araştırmak ve birazda risk alıp bunu denemek olacaktır.

Müteahhit konusunda çok emin değilim yapısını kötülermi bilemiyorum bunu daha uzman kişilere sormak gerekir fakat buda her binanın yapısına göre değişir. Binanın planına yapılışına ulaşmak gerekir önce buda eski binalarda ne kadar mümkün bilemiyorum.
Yaptım oldu değil fakat araştırdım olabileceğini düşünüyorum demektir kastım.

Dün bir belge buldum akşam evdeki pcme geçince paylaşacağım.Metrekareye konutlarda 200 Kg ağırlık uygun görülmüş TSE yönetmeliğinde . Bu yönetmelikle ilgili bir kaç birşey söyleyeceğim akşam görüşelim bu konuyu.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Road RunnerÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 311
Road RunnerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 12:21
Osman bey kardeşim konumu takip ediyosun biliyorum teşekkür ederim.bende senin konunu dün link verdiğin andan itibaren 2 sayfasınıda okudum.ordada net bir bilgi olmamış açıkcası.iki konu üzerinde durulmuş.birincisi: sizin akvaryum boyutuna karar verememeniz yönünde !! diğeri ise: m'2 başına düşen ağırlık konusu.madem bununla ilgili bir belge buldunuz bunu paylaşırsanız menmun olurum.en azından TSE onaylı bir bilgi ve konumuzla alaklı yardımcı olacağını tahmin ediyorum.
Bu arada Road Runner demenize gerek yok.imzamda adım mevcut ;)
SAYGILAR


 
 
[QUOTE=Enes Erkan]Merhaba paşa ağbi. Öncelikle kuracağınız akvaryum için korku yaşamamanızı söylemek isterim. Bunu söyleme nedenim ise şudur; Bilirsiniz evleri yıkmak için paletli excavator ve beko loderlar kullanılır. Evin bir kısmına dışarıdan zarar verilip çökertilir daha sonra bahsettiğim iş makinaları çöken kısmın üzerine doğru çıkar ve diğer kısımları kırıp parçalamaya devam eder. Burda söylemek istediğim şey ise bir kısmı zarar görmüş ve yıkılmış evin üstüne ağırlığı en az 10 tondan başlayan iş makinaları çıkıyor. Yıkılmış ve zarar görmüş olmasına rağmen bu ağırlığa karşı ev çökmüyor, darbe vurulması gerekiyor. Siz 1 tondan korku yaşıyorsunuz içiniz rahat olsun bir sorun yaşamazsınız.  Şahsen kendim yaz aylarına doğru 4. kata yani çatı katımızda 3,5 metrekarelik bir oda kapatacağım. İçerisine 150x60x50 ölçülerinde 2'li olmak üzere 3 set akvaryum koyacağım. 1 Tanesi 450 litre alıyor ve içimde hiç şüphe dahi yok.  Merak etmeyin bir binayı yıkmak o kadar kolay değil. Eğer 1 tondan yıkılacak olursa yerinizde olsam akvaryumu kırmak yerine evi yıkarım.
 
Enes kardeşim konuya ilgin için çok teşekkür ederim.O kadar güzel bir örnek vermişsin ki.inan bana bütün korkularımı aldı gitti diyebilirim.samimi söylüyorum.sanki günlerdir böyle bir yorum bekliyormuşum :D bırakın evlerin yıkık dökük olup olmadığını verdiğin örnekte iş makinaları bile zar zor 2-3 aşamada yıkıp döküyorlar.valla beni cesaretlendirip aklımı kurcalayan konuları alıp giden sözünü yazmak gerekirse:(walla kopyala yapıştır yapıcaktım ama bütün yazın o kadar amntıklı ki olmadı :D ) neyse kararımı verdim diyebilirim.Teşekkür ederim akrdeşim daha önce nerdeydin sen ;) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Enes ErkanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 8
Enes ErkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 13:00
Rica ederim paşa ağbi gerçekten yardımcı olabildiysem buna çok sevindim. Hayallerinizi gerçekleştirdiğiniz mutlu, sağlıklı, bol yavrulu günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

QUASARÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2012
İl: Izmir
Mesaj: 76
QUASARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 13:11
 Paşa Bey yinelemek istiyorum; amacım kimseyi huzursuz etmek değil! 

 Açıkçası ben konudan muafım, zira sahip olduğum mevcut tank 30 lt, belki 50 kg ağırlığında ve kurmaya hazırlandığım tank sadece 60 lt olacak. Ancak tercihler değişebiliyor tabii. Bana 30 lt bitkili bir tank yeterken siz ciklet kolonileriniz için sağlıkla büyüyebilecekleri alanlar hayal ediyorsunuz. 

 Hayatım, şu cümleyi duyduktan ve üzerinde düşünüp yorumlar yapmaya başladıktan sonra değişti, "Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır." Maalesef hayatımız "genellemeler" ile geçiyor! madem öyle bir genelleme daha yapayım; D.E.Ü. de inş. tek.liği okudum. 1999 yılında okul dahilinde kamu binalarının depreme dayanıklılığını kapsayan bir stajda, görev aldım. Bölümün en kıl hocası başımızda kolon yüzeylerindeki sıvayı balyoz, çekiç, keski vb. ile kazıyarak beton zemine ulaşıyor, schmit çekici ve pundit gibi ekipmanlar ile testler yapıyorduk. 
 Arkadaşım, sıva betondan sağlam olur mu? Demeyin! Beton yüzeye çekiç vb. ile ulaştıktan sonra, elimle ufaladığım bir düzine kolonu, aman bir gün önce çıkayım bu binadan psikolojisi ile, test dahi etmeden, sıvayıp kapattığımı biliyorum. Tekerrürden ibaret, şu an oturduğum evin, balkonundaki sözde beton (gerçi taşıyıcı değil ama sonuçta beton) elemandan büyükçe bir parçayı elimle kopardım tam 12 yıl sonra! Bence ikisi de aynı bina!!!

 Konu düşündüğünüz gibi bir netliğe hiçbir zaman ulaşamayacaktır maalesef! Ne o müteahhit, ne çevrenizdeki mühendis yada mimarlar ne de her kim olursa olsun söyledikleri ve yazdıkları havada kalacaktır o iş makinaları gibi!!!

 Saygılarımla.



 



QUASAR2013-01-16 13:18:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Road RunnerÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 311
Road RunnerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 13:42
Ali bey kıymetli yorumlarınızı ciddiye alıyorum ve önemsiyorum.tekrar teşekkür ederim...
SAYGILAR
Road Runner2013-01-16 13:42:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AritoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1051
AritoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 13:42
Hiç akvaryumdan kaynaklanan çökme olayı olmadığını duymadım böyle birşeyin olacağını sanmıyorum.
Ama önlem almak isterseniz basıncı geniş alana yaymak var mesela geniş bir sehpa kullanmak gibi. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Road RunnerÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 311
Road RunnerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 13:59
Süleyman kardeşim yorum için teşekkür ederim. Geniş alan derken 150cm lik 1 buçuk metre uzunluk 60cm en ağırlığın dağılımı bakımından yeterlidir diye düşünüyorum...Ama emin değilim tabiki tecrübeyle sabit bir yaklaşım değil sonuçta.ama konuyla mutakıp olan hobici arkadaşalr yorum yapar diye düşünüyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrlion83Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 495
mrlion83Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 14:10
[QUOTE=Road Runner]Osman bey kardeşim konumu takip ediyosun biliyorum teşekkür ederim.bende senin konunu dün link verdiğin andan itibaren 2 sayfasınıda okudum.ordada net bir bilgi olmamış açıkcası.iki konu üzerinde durulmuş.birincisi: sizin akvaryum boyutuna karar verememeniz yönünde !! diğeri ise: m'2 başına düşen ağırlık konusu.madem bununla ilgili bir belge buldunuz bunu paylaşırsanız menmun olurum.en azından TSE onaylı bir bilgi ve konumuzla alaklı yardımcı olacağını tahmin ediyorum.
Bu arada Road Runner demenize gerek yok.imzamda adım mevcut ;)
SAYGILAR


 
 
[QUOTE=Enes Erkan]Merhaba paşa ağbi. Öncelikle kuracağınız akvaryum için korku yaşamamanızı söylemek isterim. Bunu söyleme nedenim ise şudur; Bilirsiniz evleri yıkmak için paletli excavator ve beko loderlar kullanılır. Evin bir kısmına dışarıdan zarar verilip çökertilir daha sonra bahsettiğim iş makinaları çöken kısmın üzerine doğru çıkar ve diğer kısımları kırıp parçalamaya devam eder. Burda söylemek istediğim şey ise bir kısmı zarar görmüş ve yıkılmış evin üstüne ağırlığı en az 10 tondan başlayan iş makinaları çıkıyor. Yıkılmış ve zarar görmüş olmasına rağmen bu ağırlığa karşı ev çökmüyor, darbe vurulması gerekiyor. Siz 1 tondan korku yaşıyorsunuz içiniz rahat olsun bir sorun yaşamazsınız.  Şahsen kendim yaz aylarına doğru 4. kata yani çatı katımızda 3,5 metrekarelik bir oda kapatacağım. İçerisine 150x60x50 ölçülerinde 2'li olmak üzere 3 set akvaryum koyacağım. 1 Tanesi 450 litre alıyor ve içimde hiç şüphe dahi yok.  Merak etmeyin bir binayı yıkmak o kadar kolay değil. Eğer 1 tondan yıkılacak olursa yerinizde olsam akvaryumu kırmak yerine evi yıkarım.
 
Enes kardeşim konuya ilgin için çok teşekkür ederim.O kadar güzel bir örnek vermişsin ki.inan bana bütün korkularımı aldı gitti diyebilirim.samimi söylüyorum.sanki günlerdir böyle bir yorum bekliyormuşum :D bırakın evlerin yıkık dökük olup olmadığını verdiğin örnekte iş makinaları bile zar zor 2-3 aşamada yıkıp döküyorlar.valla beni cesaretlendirip aklımı kurcalayan konuları alıp giden sözünü yazmak gerekirse:(walla kopyala yapıştır yapıcaktım ama bütün yazın o kadar amntıklı ki olmadı :D ) neyse kararımı verdim diyebilirim.Teşekkür ederim akrdeşim daha önce nerdeydin sen ;) 
[/QUOTE]

Merhabalar;

bende şu m2 ye düşen ağırlıkla ilgili bildiklerimi açıklamak isterim. başka bir forumda m2ye düşecek ağılıkla ilgili tartışma vardı. ordan edindiğim bilgilerdir.
evet kanunen m2ye düşecek yük miktarı 200 kgyi geçemez. ancak burda şöyle bir durum var. m2=200 kg birimdir. şöyle bir örnek vereyim. evinizin salonu 30 m2. bu salonda bulunan ağırlığın toplamı 200x30=6000 kg (6 tonu) geçemez. dediğim gibi verilen m2=200 kg bir birimdir. ancak evin her bölümü ayrı ayrı bir bütün olarak değerlendilir. yoksa bu kural birebir aynı uygulansaydı bir koltuğa 3 kişi oturamaz, evin içinde 1m2 alanda 3 kişi bir arada bulunamaz  jakuzinizi su ile doldurup keyif yapamazdınız.
saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Road RunnerÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 311
Road RunnerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 14:19
İsmail bey yorumunuz için teşekkür ederim.bir diğer konu dediğiniz konuyu okudum yazılarınızı gördüm.size katılıyorum ama bu dedikleriniz neye nazaran söylediğiniz ?? hani tahmini bir hesaplama mı bu misal mkareye 200kg ağırlığın bineceği kısmı.bu belgeli ve olması gereken bir bilgimi yoksa kulaktan duyma bir bilgimi...ama bu bilgi ile hareket edilecekse hesaplama kısmınıda yapmış olabiliriz diye düşünüyorum...gerçi en son verdiğiniz kanepe ve jakuzi örneği gayet mantıklı ve esprili :)
SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetantalyaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2012
İl: Antalya
Mesaj: 134
ahmetantalyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 14:24
Ben korkullucak birşey olduğunu düşünmüyorum   örneğin antalyada yaşıyorum çatının üzerinde en az 10 tane günısı tankı var 200 litreden hesaplayın   hesap ortada ve    bunca yıldırda şıkıntı olduğunu duymadım   1 ton bir bina için nedirki

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir