YARDIM <<


cdkeyÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 12
cdkeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2006 14:03
Merhabalar arkadaşlar , benim bikaç sorum olucak ,
bende 2 tane kaplumbag var;

-bunlar hiç durmadan akvaryumdaki kumları eşeliyorlar dışarı çıkmak istermiş gibi ... ??

-birbirlerine kafalarını uzatıp kollarını öne doğru titretiyorlar ??

-Yem değişikliğinin bi zararı varmıdır ? çünkü karides yemlerini iştahla yiyorlardı sonra küçük yeşil bi yem aldım iştahsızlaştılar ??

-kayalarının üzerlerine çıkmıyolardı , dün ufak bi gece lambası koydum baktım taşın üzerindeler :) ısıtıcanı sanmıyorum ama istedikleri ışık sanırım..??

Şimdiden yardım eden arkadaşlara tşk ederim, zahmet oldu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasdalÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 194
yasdalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2006 14:33

Merhaba;

Bakım koşulları hakkında biraz bilgi verirmisin?

Forumu incelediysen kaplumbağa bakımı için min şartlar olan ; Akvayum + Isıtıcı + Isıtıcı lamba + Fİltre gerekliliklerini görmüşsündür.

birbirlerine doğru kollarını uzatıp titremeleri kur davranışı. Bir forumda video görüntüsü vardı.

Yem değiştirince biraz naslanabilirler ama üstelemelisin. Aç kalmayı göze alamayacaklardır. Çeşitli yemleri dönüşümlü vermeni öneririm. Dengeli beslenmeleri için. Yemlerin üzerine haftada bir vitamin damlatıp verebilirsin.

kayanın üzerinin sıcak olması lazım. Işığa değilde sıcağa eğilimleri var bildiğim kadarıyla. Kaya üzerine masa lambası doğrultup bırakırsan kayaya çıktılarını ve kurumaya çalıştıklarını görürsün. 40 W soft ampul ve 20 cm mesafe yeterlidir.

Eğer akvaryum + ısıtıcı vs. edinmediysen forumu iyice incelemeni ve uygun şartları sağlamanı tavsiye ederim. Kaplumbağalarının uzun ömürlü olmasını istiyorsan. (25-30 yıl kadar :) )


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oburrcanÇevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 65
oburrcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2006 00:00

kapumbağaların birbiriyle karşılıklı titrerse ya kur yapıyorlardır yada kendilerine alan belirliyorlardır yani erkek bir kaplumbağa diğer erkeğe karşıda titrer bu kur değil sataşmadır.eğer taşın üstüne cıksın istiyosan 100w lık bir spot lamba al taşa 30 cm uzak tut ısıyı severler ve hemen taşın üstüne çıkarlar toprağı kazmalarının sebebi yemek falan armaları karides vermeye devem et çok çeşitli yemlerle besle haftada bir dana ciğeri haşla küçük parçalara böl ver tavuk etide kullana bilirsin etin yağsız olmasına özen göster etide haşlaki suyun kirlenmesin vitamin kalsyum ve magnezyum takviyesi yap magnezyumu fazla kaçırma 2-3 haftada bir ver bol bol balkona falan çıkart güneşlendir.İçinden çıkamıyacağı bir çanağa su ve taş koy balkona bırak güneşlensin sağıklı kaplumbağalar dileğiyle bye


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GomodoEjderiÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 340
GomodoEjderiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2006 12:51
Tavuk etinin haşlanma nedeni hastalık kapmasını önlemektir. Kırmızı etleri çiğde verebilirsiniz.Balığı bütünde verebilirsiniz, ama ayrı bir kapta verin bütün verecekseniz.Ağzına yüzüne bulaştırıp komik oluyorlar. :).Verdiğiniz etlerde yağ olmasın, aynen yağı çıkartıyorlar.Sonra tekrar yeme gafletinde bulunuyorlar :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir