Yavru Flowerhorn


ömer3564Çevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2015
İl: Izmir
Mesaj: 47
ömer3564Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2015 23:12
Çift fh almayı düşünüyorum henüz renksiz yavrular iyi yavru seçmenin bir yolu varmıdır yoksa şansamı bırakmalıyız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karahan032Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2015
İl: Isparta
Mesaj: 329
karahan032Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 02:57
Anne babasının sağlam genlere sahip olması en önemli unsurdun gerisi sizin özen göstermenizle alakalı bi durum kaliteli yemler, yeterli hacim balığınızın güzel bi yetişkin olmasını sağlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 03:22
Anne ve babasının genlerini taşıması her fh'yi aynı anne ve babaya asla benzetmez maalesef. Yavrulardan çok az kısmı anne ve babaya benzerler.

Beğenenler: [T]180097,nilayilkay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FHYSUÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FHYSUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 03:59
Öncelikle FLowerhorn seçiminiz, çok doğru bir seçimdir. Kesinlikle memnun kalacaksınız.

1 yıldır aralıksız Flowerhorn besliyor ve yetiştiriyorum. Bununla birlikte dünyanın önde gelen tüm flowerhorn yemlerini ülkemize ithal ediyorum. En bilinen ve en özel 2 firmanın Türkiye yetkili satıcısıyım. United Flowerhorn Association (Birleşik Flowerhorn Derneği) Türkiye temsilcisiyim.

Anaçların genleri ve kendileri çok önemlidir. Evet her çıkan yavru aynıları olmayacaktır ancak yavrunun da kalitesini belirleyen unsurlar olacaktır. İyi üreticiler isimlerini muhafaza edebilmek için en iyi yavrularını satışa koyacaklardır. Bu nedenle genler kadar üreticide önemlidir.

Alacağınız yavru kadar balığınıza vereceğiniz yemler de en az genler kadar önemlidir. Bunlar özel balıklar olduğu için yemleride özeldir. Rengi, kafası, çiçekleri ve finleri için ayrı yemler kullanılır. Cichlid (Ciklet) yemi olasalar dahi rastgele yemler kesinlikle almayınız. Kendisine özel yemleri vermelisiniz. Her bütçeye uygun yemler elimde mevcuttur. Bu konuda içiniz rahat olsun. Yem işi kolay.

İmza bölümümde göreceğiniz Facebook adresi üzerinden ya da buradan bana özel mesaj ile ulaşabilirseniz, size yavru seçiminiz için bir kaç özel yerli üretici ya da ithalatçı önerebilirim. Flowerhorn herhangi bir yerden alınmaz. Bu konuda çok dikkatli olmalısınız. Kalitesiz balıkları size yüksek fiyatla vermeye çalışanlar olacaktır.

ÇİFT seçiminize gelince, bu yanlıştır. Öncelikle güzel bir tane ERKEK Flowerhorn edinerek balığın karakterine ve ihtiyaçlarına alışın. Görselliği ile balığa alışın ve beklentilerinizi tatmin edin, karşılayın. Daha sonra yanına bir dişiyi her zaman bulabilir ve üretim yapabilirsiniz.

Sağlıklı hobiler dilerim.[EDIT]FHYSU,2015-12-03 04:01:53[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 04:10
Burak bey daha önce de sormuştum bir cevap alamamıştım. United Flowerhorn Association'ın yetkili satıcısıysanız Cz aqua clear ve hormonlu yemleri Facebook sayfanızda satmaktasınız. Bu konu ile alakalı tarım bakanlığı ya da sağlık bakanlığından bu ilaçları Türkiyeye sokmak için yetkili satıcı olarak belgeniz var mı? Sera ve Jbl gibi firmaların ilaçları dahil yasak malum.

Beğenenler: [T]180097,nilayilkay[/T][T]172581,alihan19964[/T]
Teşekkür Edenler: [T]172581,alihan19964[/T]
+1: [T]172581,alihan19964[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FHYSUÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FHYSUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 04:58
United Flowerhorn Association bir YEM ÜRETİCİSİ değil, dünya genelinde 20'den fazla ülkede yapılanmış olan, FLOWERHORN hobisini yayma, geliştirme, eğlenceli hale getirme ve bilinçlendirme adına kurulmuş olan bir TOPLULUKTUR. Dolayısıyla bununla ilgili herhangi bir satıcılık durumu yoktur. Öncelikle yazdıklarımı doğru okuyalım ve anlayalım.

HORMONLU yemleri derken, algı savaşına girmeyelim. Bu şekilde bir adet ürün mevcuttur ve bununda açıklamasını bir diğer paylaşım altında yapmıştım. Özel istek üzerine sayılı olarak gelmiş ve hepsi alınmadığı için bir kısmı kalmıştır. Kalanları dileyenler alıyorlar. Diğer tüm ürünler %100 DOĞAL ibarelidir ve TÜM DÜNYADA bu şekilde satılmaktadır. Buna çok entel bulduğumuz Amerika, İngiltere vb. ülkeler dahildir. Bizim Tarım Bakanlığımız izin vermiyor diye, bunlar zararlı değillerdir. Bu kafanın aşılmasını öneririm öncelikle.. Bir diğer paylaşım altında da belirttiğim gibi önce masalarımızda yediğimiz domatesin, çileğin, salatalığın vs derdine düşelim.. GDO'lu ve zararlı olan ürünler bunlardır. Eser miktarda soya unu oranı fazlalığından resmi satışına izin verilmeyen bu balık ürünleri değil..

Tarım Bakanlığı, Yetkili satıcılık, vb diğer tüm konular hakkındaki tüm sorularınızı da yine bir başka paylaşım altında cevaplamıştım. Cevap alamadığınız ya da alamayacağınız hiç bir sorunuz yoktur. Görmediyseniz buraya da ekleyeyim :

"[K]Ben burada hiç bir illegalite görmüyorum. Masalarımızda yediğimiz ekmekten domatese bir çok besinde GDO bulunurken, bu HAYVAN YEMLERİ gdo içerikliği olduğu gerekçesiyle (!) RESMİ kanalla ülkemizde satışına izin verilmiyor. Hayvan kadar değer görmediğimiz yerde, bu yemlerin resmi kanallı satışlarının engellenmesi oldukça traji komiktir. Yoksa denemedik değil.. Vergi kaçırdığımız ya da sahtecelik, kaçakcılık yaptığımız yoktur. Gümrük vergimizi öderiz. Malum sayılarda ve tutarlarda ürünler olduğu için Tarım Bakanlığı şartı gümrük kapılarında da yeri geldiğinde konulur, ancak bu durum henüz satışını yaptığım tutarlarda ve miktarlarda mevcut değil.. Öyle olsa her seferinde GÜMRÜK VERGİSİ alınıp, bu ürünler serbest bırakılmazdı..

TÜM DÜNYA ÜLKELERİNDE (Buna çok entel bulduğumuz Amerika ve İngiltere gibi ülkeler dahil olmak üzere) bu ürünler rahatlıkla satılabiliyorken, bizim ülkemizde sırf Tarım Bakanlığı müsaade etmiyor diye, zararlı oldukları anlamına gelmiyor.

Ne ben bu işten dünyaları kazanıyorum ne de insanlar zarar görüyorlar. Bu işin ucunda fayda var, paylaşım var.. Hobi yapıyoruz. Eğleniyoruz. Vakit geçiriyoruz. [/K]"

Kişiselleştirmiyorum, kişiselleştirmeyelim..[EDIT]FHYSU,2015-12-03 05:50:58[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 07:07
Sanırım yazınızı düzenlemişsiniz, ilk yazdığınızda Fh olan ilacın içeriğinin ne olduğunu bilmediğinizi yazmıştınız. Değiştirilen içerik yöneticiler tarafından görüntülenebilmektedir. İçeriğinin ne olduğunu bilmediğiniz bir ürünü vehormonlu olan yemleri satmaya devam etmekesiniz. Fiyat polemiğine girmeyeceğim ama dediğim gibi ebayda 6-7 dolara satılan yemi hatta 4 lü set olarak ta 23 dolara alabilmekteyiz de. Sorun şu ki her flower horn konuları altında bir nevi reklam yaparak ürün satmak amacındasınız ve zaten forum içinde ilanlar kısmına ürünlerinizi satıyorsanız tekrar tekrar aynı şeyleri yazmanıza gerek yok.
Sonuç itibariyle hormonlu olsun olmasın tarım bakanlığı tarafından onay verilmemiş yemleri ve ilaçları satıyorsunuz. Bu ürünlerin size asyada ne kadar satıldığını bir kaç gün içinde
burada paylaşabilirimde.

Yasalar gereği hormonlu ve içeriğinin ne olduğunu bilmediğiniz ilaçları Türkiye de satmanız illegaldir. Sera ve Jbl gibi firmaların ilaçları içeriği üzerinde yazmasına rağmen sokulmamaktadır sebebi ise bu ürünlerin bu firmalardan kimyasal bileşimlerinin istenmesidir. Ve bu sorunun aşılması mümkün gözükmemektedir. Sera distribütör ile birebir yaptığım görüşmede aldığım cevaptır.

Beğenenler: [T]172581,alihan19964[/T]
Teşekkür Edenler: [T]172581,alihan19964[/T]
+1: [T]172581,alihan19964[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FHYSUÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FHYSUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 14:59
Yazımı düzenlediğimde ek bilgiler ekledim. İlgili ilaç hakkında yazım bir başka paylaşım altındaydı. Siz, sadece suçlama ve oto-savunmaya programlı olduğunuz için her mesajıma taraflı yaklaştığınızdan bunu görememişsinizdir :) Normaldir..

Okiko ilgili açıklamamı bir başka paylaşım altında yine yaptım. Ancak burada dikkati farklı yöne çekmek istediğiniz için hiç okumamış gibi aynısını buraya da yazdınız. Cevap vereyim : 45 TL'lik ürünüm çok daha ucuz olduğundan bahsetmiştiniz. eBay fiyatı 35 TL'dir. Bende zaten ürünlerimi 5'er TL fark ile satışa sunmaya gayret ettiğimi daha önce belirtmiştim. Toplamda 10 TL'lik fark ile bu durum eşleşiyor. Ayrıca; 2-3 hafta beklemeden ve gümrüğe takılma derdi olmadan, 1-2 gün sonrasına teslimat düşünüldüğünde bu 10 TL'lik farkta avantaja dönüyor.

Gelelim 23 Dolar'a satılan 4'lü sete... Benim sattığım 4'lü set ile sizin gördüğünüz 4'lü set birbirlerinden farklı iki settir. 23 Dolar bulduğunuzda Quick Red + Head Up + Platinum + CRYSTAL RED vardır. Benim sattığımda ise Crystal Red'in yerinde SUN RED GOLD vardır ve fiyatı çok farklıdır. Crystal Red 20 TL civarındadır. Sun Red Gold 45 TL civarındadır.
Sizin gibi yapıcı değil yıkıcı yaklaşanları çok gördüğüm için artık buna alıştım [:*] Önce neye baktığınızı, neyi okuduğunuzu bilin..

Bunlara ek olarak; Binlerce ürün ile doğrudan üretimden çok farklı fiyatlarla satın alan ile, benim aldığım fiyatların ve ödediğim gümrük bedellerinin BİLİNCİNE VARMANIZI zaten beklemiyorum.. Benim fiyatlarım, benim maliyetime göre.. Maliyetime oranla satış fiyatımdan Allah aşkına size ne?

Asya'dan benim kaça aldığım önemli değil, hangi şart altında ve hangi zahmetle onu burada bekleyen yüzlerce hobiciye ulaştırdığım önemlidir. Benim ne kadar aldığım sizi ne ilgilendirir? Yurtdışında perakende alabileceğiniz fiyatlara yakın satıyorsam, bundan kime ne? Paylaşım var bu işin ucunda..

Komik olmayın :) [EDIT]FHYSU,2015-12-03 16:37:26[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 16:57
Flagyl insanlar için hayvan sağlığına uygun olup olmadığı hakkında yaptığınız yorumu hatırlıyorsanız, siz daha içeriğinin ne olduğunu bilmediğiniz bir ilacı satmaktasınız. Yemler içerisinde hormonlu olanlarda var. Sizin amacınızın her fh başlıklı konular altında reklam amaçlı şu ürünler bende var, bu ürünler bende var demeniz o konu ile satış amaçlı yaklaşım çabanız olduğunu gösteriyor. İlanlar kısmında ilanınız zaten var, o halde her yazdığınız konunun altına reklam yapmanıza gerek yok. Sizin kaça alıp sattığınız tabi ki beni ilgilendirmez, ben insanlara bu ürünleri nerden nasıl alabilceğini yazdıktan sonra bu ürün bende var demeniz de sizin ticari düşüncenizi tekrar ortaya koyuyor. Gümrüğe takılmazsa yazmışsınız.. Sizin ürünler gümrüğe takılmıyorda başkalarının ürünleri mi gümrüğe takılır gibi şeyler yazmayın da. Gümrük demişken aşağıda ki resimler haydarpaşa limanına benim ne kadar rahat çıkış yaptığımın göstergesidir. [:)]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/160920/2015-06-17%2020-02-07.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/160920/2015-06-17%2017-50-45.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/160920/2015-06-17%2017-50-22.JPG[/IMG]

Beğenenler: [T]172581,alihan19964[/T]
Teşekkür Edenler: [T]172581,alihan19964[/T]
+1: [T]172581,alihan19964[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FHYSUÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FHYSUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 17:19
1. YEM başlıklı bir paylaşımın altına Patlıcan Musakka tarifi yazamam. Yemler hakkında bilgi verir ve benden temin edebileceğini belirtirim.
2. Flowerhorn ile ilgili genel bir soru ve ya sorun paylaşımının altına elbette her bilginin paylaşıldığı gibi bir o kadar da önemli olan YEM konusunu açabilirim.
3. Yemlerin Türkiye'de bulunmadığını sanan bir çok kişi var. Siz nasıl eBay'den bulunebileceğini yazma hakkına sahipseniz, bende Türkiye'de ve bende bulunabileceği bilgisini verme hakkına sahibim.
4. Bir yorumunuzda iki katı değerlerde satıldığını söylediniz. Elbette Flowerhorn Yemlerini en fazla ve en çok çeşitle satan kişi olarak konu beni de ilgilendirir. Söz hakkına sahibim.
5. İnanın ticari bir kaygım yok çünkü diğer sosyal paylaşım platformlarındaki Flowerhorn besleyicileri tarafından zaten fazlasıyla bu ürünler alınıyor. Derdim daha çok satmak değil, daha çok insanı bilgilendirmek.
6. [K]Haydarpaşa Limanı gümrüğü ne alaka? Komik misiniz siz? [:3] Sizin oraya rahat girip çıktığınızdan kime ne? Ve konumuzla alakası ne? [/K]
7. GÜMRÜK DEMİŞKEN, yemler Haydarpaşa liman gümrüğüne değil Havalimanı gümrüğüne ya da Başakşehir Posta gümrüğüne gelir.. HER ŞEYİ BİLİP, HER KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLUP bunu bilmemeniz de insanlık adına büyük kayıp [:*]
7. Herkes gümrüğe takılabilir. Önemli olan gümrükten o takılanları çekmeyi bilmektir. Benim takılmadığımı söyledim mi? Hatırlamıyorum..
8. Lütfen uzatmayın.. Sizin gibi çamur at izi kalsın, sadece muhalefet olsun kafasıyla ben her şeyi bilirimci insanlar yüzünden HOBİ çekilmez hale geliyor. Sıkıcı oluyor.

Şimdi lütfen siz işinize bakın.. DOĞRU araştırmaya ve okumaya, okuduğunuzu anlamaya özen gösterin..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 18:58
1.) Yem başlıklı, ya da ilaç başlıklı bir konuya patlıcan musakka yazamayacağın gibi, hormonlu ve içeriğini bilmeden sattığın ilaçlarıda yasalolarak yazamazsın.
2.) Sizin getirme yönteminle, benim getirtme yöntemlerimiz farklı. Haydarpaşa gümrüğü örneği bunun içindi. Siz sipariş geçip gümrükten alırsınız, ben direk gemiden alırım.
3.) Ebaydan sipariş edince takılılır demişsin, niye takılsın? Siz getirtirken hormonlu veiçeriğini bilmediğiniz ilaçları takılmıyorsa demek ki bir sorun olmuyorsa, hormonsuz yemlerin gümrüğe takılacağını söyleyemezsiniz.
4.) Bu yemleri Türkiye de satarken fatura kesiyor musunuz? Ticari belgeniz var mı? Sattıktan sonra vergi veriyor musunuz? Bu tür ilaçları illegal yolla sattığınız ve bu forumda her flower horn başlığı altınad yaptığınız reklamlardan dolayı aldığınız uyarı demek ki size yanlış olduğunu göstermektedir. Hormonlu ve içeriği belli olmayan yemleri satmanız ise daha illegal.
5.) Ben ebaydan nasıl alınabileceğini yazar ve paylaşırım, çünkü bir çıkarım yok, ama sizin burada yaptığınız paylaşımlar ticari olduğundan ve ticaretini yaptığınız ürünlerin illegal yapılması, yaptırım uygulanmasına bile sebep verebilecek bir durumdur.
6.) Son olarak bu yaptığınız satışların yasalara uygun olduğuna dair bir belgeniz var ise burada paylaşın, bizlerde görelim.

Beğenenler: [T]142251,iSrafiL06[/T][T]141068,Tarık Sert[/T][T]172581,alihan19964[/T]
Teşekkür Edenler: [T]142251,iSrafiL06[/T][T]141068,Tarık Sert[/T][T]172581,alihan19964[/T]
+1: [T]142251,iSrafiL06[/T][T]141068,Tarık Sert[/T][T]172581,alihan19964[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 21:45
[:cik:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 23:30
[QUOTE=FHYSU] Bizim Tarım Bakanlığımız izin vermiyor diye, bunlar zararlı değillerdir. Bu kafanın aşılmasını öneririm öncelikle.. [/QUOTE]
Yani bu urunlerin ticaretini kacak yapiyorsunuz dogrumu?

Beğenenler: [T]172581,alihan19964[/T]
Teşekkür Edenler: [T]172581,alihan19964[/T]
+1: [T]172581,alihan19964[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FHYSUÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FHYSUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2015 00:43
Hayır. Ürünlerin tamamı Havalimanı ya da Posta Gümrüğüne iniyor. Gümrük Vergileri ödeniyor ve alınıyor. Bu kaçakcılık ise, devlet kaçırıyor ben değil :)

Tarım Bakanlığı onayı, Distribütörlük alınmak istendiği dönemde ortaya çıkıyor uygunluk belgesi dahilinde..

Beğenenler: [T]168367,ertannatre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir