Yavru Lepistes Baliklarini Nasil beslerim


lepistes12Çevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 7
lepistes12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 18:44


Akvaryum Kapasitesi (litre):75

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes,copcu

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


Merhaba benim leo cinsi ve bilmedigim birkac cinsli lepistes baliklarim dogurdu. 25 taneler, bende onlari ayri bi fanusun icinde tutuyorum. 10 gundur o fanusun icindeler, her 2 gunde bir fanusu temizliyorum, bir sakincasi olur mu ve onlara hizli buyumeleri ve saglikli olmalari icin hangi marka yem ne kadar vermeliyim?
Özkoçak2013-03-28 12:52:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Simyaci00Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 161
Simyaci00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 18:55
Öncelikle eğer akvaryumunuz fazla bitkiliyse bırakın akvaryumda kalsınlar.Onun dışında bitkili olmasa bile bolca rafya koyarak yıne akvaryuma koyun yoksa kayıplar yaşarsınız onun dışında normal yemi ufalayarak verebilirsiniz ve artemia gibi canlı yemlerle besleyebilirsiniz.Fanusta kalmasınlar cunku ısıtıcısız yaşayamazlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zupermenÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 216
zupermenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 20:22
Kısa bir ilave ben kabuğu çıkarılmış artemia ve su piresi kurusu kullanıyorum. Kullanım şeklim ise akvayumdan bir çey bardağının dibine az su koyuyorum ve çok hafif bu yumurtalardan döküyorum. Çöp şiş bambudan olandan içine daldırıp karıştırıyorum ve bir saat bekliyorum. Daha sonra o kamışla suyu hafif karıştırıyor (çay bardağında) yavru akvaryumuna değdiriyorum. Üste ufak bir dandikten led bağladım tekli. onu yakınca yem geleceğini anlıyorlar. Hemen toplaşıyorlar. 1 saat den az beklemelerde kayıplar yaşadım çünki yemde şişme oluyor. Suda bir saat bekletmek önemli. Bu şeklide her saat başı hafif hafif kamışla veriyorum gece boyu saat 12 ye kadar. sabahta işe gitmeden saat 7 gibi spiruluna ile tek ve az besleme yapıyorum. Ancak gece artemia vermem bitince dipte kalan tortusunu mutlaka alıyorum çünki suyu inanılmaz derece bozuyor. bardakta kalan ertemia yumurtalarını ertesi gününe veririm diye düşünme evde çok kötü kokuşma yapıyor. Şimdiye kadar hiç bu şekliyle problem olmadı gayette güzel gelişmeleri var. Unutmada su piresi kurusunuda aynı artemia yöntemiyle veriyorum. Sindirimi rahat olsun diye. Kurusunu çay bardağına ufalıyarak. Sabah verdiğim spiruluna yemini iki günde bir vitamin damlatıyor ve bir dakika sonra balıklara veriyorum. Bu şekil tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratoÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 151
muratoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 16:05

Merhaba,

 
Artemia hızlı buyutur fakat haftada 3 gun verılmeli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thekobayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 460
thekobayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2013 00:07
Yavru balıkları sağlıklı gelişmesini istiyorsanız canlı yemle beslemeniz gerekmektedir.Bunun nedeni yavru balıkların gelişimi için protein kaynaklı beslemek hem canlınız sağlığı açısından hemde büyümesi açısından önerilir.Artemia ise kendiniz çıkartıp vermeniz daha iyi olur.Fanus da bakacağınız yerine ana tankınızı bitkilendirip biraz rafya koyarak canlı kaybını azaltmış olarak geliştirmeniz daha yararlı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir