Yavru moliler


onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 12:14
   Canlı doğuranlar özellikle strese girdiklerinde doğumda zorluk çekiyorlar. Balığınız kabız olsa dahi birkaç tane daha yavru verme ihtimali var. Benim molim yaklaşık 36 saat boyunca doğum yaptı. Bu sürede ancak 20 yavru verdi.
   Yavruları doğduktan sonra 1 gün boyunca beslemeyiniz. Bu süre zarfında karınlarındaki yumurta sarısı ile idare edeceklerdir.
    Yavruların gelişimi açısından ayrı bir akvaryumda beslenmeleri çok iyi sonuçlar verecektir. Yavruları ilk 2-3 hafta protein ağırlıklı beslemeniz gelişimlerini olumlu etkileyecektir. Hem hızlı büyümelerini sağlayacak hem de sağlıklı olmalarını sağlayacaktır fakat protein ağırlıklı yemleri ikinci düzeyde tutunuz. Haftada 2-3 seferden fazla vermeyiniz. Bitkisel ağırlıklı bir yemleme yapıp, protein tabanlı yemlemeyi gelişmeyi desteklemek için kullanınız. Özellikle yetişkin plati ve molilerde uzun süreli etçil beslenme ciddi sağlık sorunları doğurmaktadır. O yüzden ilk 2-3 haftadan sonra balıklarınıza protein ağırlıklı yemler vermeyiniz. Metabolizma hızları bu dönemden sonra yavaşlamaya başlayacak ve protein tabanlı yemler sindirim sistemlerine zarar vermeye başlayacaktır.
     Yavrularınız iyice büyümeden ana tanka atmayınız. Meleklerin ağızları göründüğünden de büyüktür. Eğer melekler yetişkin ise neon bile avlayabilmektedir. O yüzden yavrularınız yetişkin boylarına yaklaşınca ana tanka atınız. Eğer melekler yetişkin değilse, yani ufak boyutluysa yavrularınızı daha erken ana tanka salabilirsiniz.
     Eğer yavrularınızda haşlanmış yumurta sarısı verecekseniz bunu verdikten sonra en geç yarım saat içinde dip çekimi yapınız. Devamlı yumurta sarısı ile beslemeyi düşünüyorsanız her gün düzenli su değişimi yapınız. Yumurta sarısı suyu ciddi oranda kirletir ve benim deneyimlerime göre yavruların mantara kapılmaları ihtimalini ciddi oranda yükseltir. Pek güvenilir bir yem değildir.

*Bahsettiğim protein tabanlı yemler artemia gibi canlı yemleri ve et kullanılarak yapılan hayvansal kurutulmuş gıdaları içerir.

encort2006-11-9 12:19:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquafishÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2006
İl: Bursa
Mesaj: 294
aquafishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 23:02

Yemleri iyi seçip karıştırarak uygun miktarda vermek en iyisi olacaktır.

SAYGILAR...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir