Yavrular akvaryumda saklanabilirler mi?


Osman BekerÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 15
Osman BekerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2008 23:37
Arkadaşlar merhaba,
Metriaclima estherae'in ağzı dolu ve yakında yumurtalardan çıkacak minimini birler, akıllı ikiler var :D
 
İlk yavru alışım olacak çünkü şimdiye dek bu kadar uzun süre ne (daha önceki) yunuslarım ne de sarı prenseslerim ağzında yumurta tutmuştu.
 
Benim sorum ise kusturma işlemine girmek istemiyorum. Daha da büyük bir sorunum ise ek akvaryumum malesef yok.
 
Akvaryum içindeki kaya sayısı iyiden iyiye çoğaltsam, yavrular kendilerini kurtabilir mi?
Akvaryumdaki balıklar imzamda yazmaktadır. Teşekkürler.
Raven2008-07-03 16:23:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhankumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 285
gokhankumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2008 23:49
Osman bey merhaba,
Öncelikle yavrularınızı sağlıklı büyütmenizi diliyorum. Yavrularınızı ana tanktan ayırmaz iseniz sizi üzücü sonuçlar bekleyebilir. Acemilik zamanlarımda ağzında yumurta olduğunu farketmediğim sp yavrularından, sonradan farkettiğim tek yavrumu ayırıp yavruluğa alabilmiş idim. Yani kaç tane yavru doğdu bilmiyorum, ben bir tek yavrumu kurtarabilmiştim. Gerçi tankımda öyle çok kayalık değildi ama ben tavsiye etmem.
Yapacağınız en uygunu (ben öyle yapıyorum) balığınızın yumurtaları ağzına aldığı günden -en az- 2 hafta sonra (15-18. günler arası en ideali) tankınızdan alacağınız su ile dolu bir kaba balığınızı alıp orada kusturmanız. Kusturmayla ilgili de forumda yeterli bilgi bulabilirsiniz. Sonra yavrularınızı da alacağınız plastik bir yavrulukta veya (2 lt lik veya 5 lt lik) iğne ile delikler açtığınız pet şişe içerisinde alıp tankınız içine uygun bir yere yerleştirerek yavrularınızı büyütebilirsiniz. Yalnız plastik yavruluk kullanırsanız size tavsiyem yavruluğunuz deliklerini bir bayan çorabı geçirerek dışardan kapatmanız. Aksi halde büyük balıklar aralardan çekip yavruları yiyebiliyorlar.

Sağlıklı balıklar dilerim.

gokhankum2008-06-29 23:51:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celal_38Çevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 2
celal_38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2008 13:59
İyi günler balığınızın ilk yumurta tutuşu olduğunu söylüyorsunuz. İlk seferde kusturma işlemi önerilmiyor. Çünkü aynı balık daha sonraki yumurta tutma konusunda sorunlar yaşayabiliyor. ( yumurtaları tükürme gibi ) anne balığı ayırabileceğiniz ayrı akvaryumunuzun olmadığını yazmışsınız. Onun için benimde kullanıp verim aldığım; el yapımı 5 litrelik pet şisşeden yapacağınız yavruluğa anneyi ayırabilirsiniz. ( bu konuyla ilgili forumdan arama yapıp ayrıntılı ve resimli anlatıma ulaşabilirsiniz ) anne yavruyu bıraktıktan bir kaç gün sonra anneyi pet şişeden ana tanka alabilirsiniz.  
Sağlıklı yavru almanız dileğiyle. Yavrularınızla ilgili gelişmeleri paylaşmanız dileğiyle.
 
celal_382008-07-03 14:02:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir