yavrular


-balık-Çevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 16
-balık-Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 13:07

Arkadaşlartankım 60 litre 1/4 ü rafya ve bitki ile kaplı
1-rafya rengi sarı bizarı olurmu
2-birde erkeklerim fazla dişi lepistes alcam fakat hamilemi alım büyükmü alım yoksa fazla yaşlı değil yani küçük ergenlige girmiş mi alım
3-yavrular dışarıda gördüğümde baska tanka alıyımmı
4-yavrular geniş yerde daha hızlı büyürlermi
5-ne zaman yavruları akvaryuma salayım
6-yuvalığa koyduğum da anacım öldü dışarıda kalmaz derseniz büyük yuvalık alayımmı
7-dışarıda kalsın derseniz anaçlar nekadar fazla olursa olsun 50-60 tane yinede saklanırlarmı rafyaların içine
8-dişi anacı başka bir tankta(kaç litrelik?)rafyaların arasında mı doğurtturayım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 13:23
1-Rafya renginin sarı olmasının bir zararı yoktur.
2-Kısa sürede çok yavru elde etmek istiyorsanız doğumu yakın dişilerden almanız daha mantıklı olur.Benim için yavru sayısı önemli değil aldığım balık daha uzun süre yaşasın diyorsanız genç balık almanız daha mantıklıdır.Kişisel tercihinize kalmış.
3-Eğer akvaryumunuzda rafya varsa ve saklanacak yer fazlaysa yavruları dışarı almayın ve yavrular için toz yem kullanın.Yavruları dışarıda bir yerde bakmaya çalışırsanız ve bakacağınız yerin su şartları uygun değilse hemen ölürler.
4-Alan ne kadar geniş olursa yavrular o kadar hızlı büyür ama vereceğiniz besinlerinde önemi vardır.
5-Yavruları ayrı yerde bakacaksanız yaklaşık 15 gün geçtiktekn sonra diğerlerinin yanına bırakabilirsiniz.Genel kural yavru balık akvaryumunuzdaki en iri balığın ağzından daha ufak olmamalıdır.
6-Yavruluk kullanmanız balığı riske sokar.Doğum süreci doğal bir süreçtir bana göre bu doğal sürece insanoğlu ne kadar çok müdahale ederse bozulma ve istenmeyen olaylar daha çok görülür.Bu nedenle doğal olarak yavrulaması tercih edilmelidir.
7-Bu soruda 50-60 tan kastınız eğer yavrularsa mutlaka saklanırlar ama 60 yavru doğduysa 60 ıda hayatta kalacak diye bir kural yok mutlaka yenen olacaktır.
8-Dişi anacı baştada belirttiğim gibi mevcut ortamdan ayırmanız çok risklidir ayıracağınız yerin su şartları ana tanktaki su şartları ve sıcaklıkla aynı olmalıdır.Eğer bir farklılık olursa dişi strese girip doğumu uzatabilir.Canlıdoğuranlar rahat olduklarında ve güvende olduklarında yavrular ,yavruların hayatta kalacağından endişe eden balık doğal olarak yavrulamayı geciktirmektedir.

Canlıdoğuran bakımındaki en önemli husus mevcut ortamın olabildiğince doğala yakın olmasıdır.Bunuda bol canlıbitki,uygun sıcaklık,uygun aydınlatma ve kaliteli yem ile uygun türlerin birarada bulunmasıyla sağlayabilirsiniz.Olabildiğince az müdahale başarı şansını yükseltir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 13:23
Rafyanın renginin zararı olmaz. Erkekler fazla diyorsanız sakıncalı olur. Hamile alabilirsiniz bolca yavrunuz olur. Saklanacak yer çok olursa ayırmanıza gerek yok haliyle salma derdiniz de olmayacak. Ve evet hacim ne denli büyük ise balığın büyüme süresi kısalır.
Yavruluk kullanmanızı tavsiye etmem.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir