Yavruları çektim


nakoooÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2012
Mesaj: 35
nakoooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 08:52
Herkese günaydın arkadaşlar, ben 1 hafta önce akşam canlı doğuran akvaryumu kurmuştum 45 litrelik. Bu dip çekimi yaparken kirli suyu çektiğim kovada 9 tane yavru olduğunu farkettim hemen akvaryum içine baktım başka varmı diye fakat başka bulamadım. demekki taşların arasına saklanan yavruları çekmişim. İşim bittiğinde yavruları yavruluğa aldım fakat ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizden yardım istiyorum, çünkü yavruluğa başka koyacağım hamile balıklar olacak yavruları yemesinden korkuyorum. Rafya yönteminide denemiştim 3 gün önce bi sürü yavruyu kaybettim işe yaramadı yani hem büyük rafya için yetersiz tankım. Baştan sona anlatırmısınız ne yapmam gerektiğini veya ilgili bi konu varsa yönlendirirmisiniz? 
Not: Yavru tankı kurmaya imkanım yok malesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 09:09
[QUOTE=nakooo]Herkese günaydın arkadaşlar, ben 1 hafta önce akşam canlı doğuran akvaryumu kurmuştum 45 litrelik. Bu dip çekimi yaparken kirli suyu çektiğim kovada 9 tane yavru olduğunu farkettim hemen akvaryum içine baktım başka varmı diye fakat başka bulamadım. demekki taşların arasına saklanan yavruları çekmişim. İşim bittiğinde yavruları yavruluğa aldım fakat ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizden yardım istiyorum, çünkü yavruluğa başka koyacağım hamile balıklar olacak yavruları yemesinden korkuyorum. Rafya yönteminide denemiştim 3 gün önce bi sürü yavruyu kaybettim işe yaramadı yani hem büyük rafya için yetersiz tankım. Baştan sona anlatırmısınız ne yapmam gerektiğini veya ilgili bi konu varsa yönlendirirmisiniz? 
Not: Yavru tankı kurmaya imkanım yok malesef.[/QUOTE]

Okan bey günaydın hayırlı sabahlar ; Öncelikle yeni yavrularınız hayırlı uğurlu olsun.

Yapmanız gereken tek şey madem bir akvaryum daha kuramıyorsunuz bir tane daha büyüklerinden yavruluk almak olacak yavrular oldukça buraya aktaracaksınız. Bunun dışında anaçlara verdiğiniz yemleri ufaltarak (toz haline getirerek) yavrulara sunabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nakoooÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2012
Mesaj: 35
nakoooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 09:36
Teşekkür ederim yavruluğum yeterince büyük sanırım. Çünkü dikey bir bölmesi 2 tane balık koymak için. Alttaki ızgarayı çıkarttım ve bölmeyi kaldırdım baya geniş bir alan oldu, saklanamadıkları zaman strese girdiklerini öğrendiğim için yavruluğun sadece 5/1 yada daha az yerini kaplayan bi rafya koydum. Verdiğiniz bilgi için sağolun. nakooo2012-08-29 09:37:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir