Yavrulatma ve Yavru Bakımı Hakkında.


safari55Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2009
İl: Samsun
Mesaj: 35
safari55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 02:15
 Yaklaşık Bir kaç saattir sayfa sayfa dolaşıyorum,Ağzı dolu dişinin kusturulmasından ,kuluçka makinelerinden tutun da yavruların bakımına kadar bir çok başlık ve onlara dair farklı farklı  yorumlar okudum.
 
   Açıkcası başlıkların birbirinden bağımsız olması,sorulan sorulan farklı başlıklarda cevaplandırılmış olması gibi sorunlar nedeniyle konuya tam hakim olamadım.Site görevlileri muhakkak bu durumla ilgili bir çalışma yapmışlardır ama ben bulamadım .
 
     Neticeye gelecek olursak ,burası bir paylaşım platformu ve haliyle sizlerden çok şey öğrendim.Karşılıksız bilgi alış verişi ve tecrübelerin aktarılması inanılmaz güzel bir olay.Fakat bu güzelliği taçlandırıp ansiklopedik bir tatta sunmak bu hobiye gönül vermiş olan bizlerin istifade etmesini daha kolay ve anlaşılabilir kılacaktır diye düşünüyorum.
 
       Demek istediğim aslında tam olarak şu ; her balığın beslenme şekli,çiftleşmesi,ağzında yumurta tutuş prensibi,yavrularına sadakati ve yavruların beslenişi büyümesi ve büyük akvaryuma salınma süreleri farklı.Okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla.Tüm bu ayrıntıların ışığında Buradan Sayın yöneticilere bir çağrım olacak,Balıkların üremesi ana başlığında tür tür ayırarak ( - sarı prenses,saulosi,yunus,acemen gibi ) katogorize atmek yoıluyla bu bilgileri acemi hobicilerle daha sağlıklı buluşturabilir miyiz  ?
 
Mesela ;
 
  200 Lt akvaryumumda sarı prenses ve acemen besliyorum,her iki türün beslenmesi benzerlik gösterse de farklı,üremeleri de yine benzerlik gösterse de birinin daha basit diğerinin ona göre daha zor.Aynı anda üç dişinin yumurta aldığını farzedersek bu durumda dişilerin başka bir tarafa alınması,kusturma vaktine kadar bekleyip kuluçka makinesine konulması veya 20 gün kadar bekleyip doğal yollardan çıkarmalarıını beklemek gibi alternatiflerin hangi durumlarda nasıl kullanılması lazım.
 
   Geçtiğimiz günlerde ağzı dolu iki sp si ana akvaryumdan boş olan küçük akvaryuma aldım bir süre sonra dişilerden biri ağzından yumurtayı boşalttıktan sonra öldü.Bunun mutlaka bir nedeni olmalıydı.
 
Hülasa destan gibi oldu belki ama bu tarz sorular biz yeni başlayanlar için çok önemli,bazı arkadaşlar link vererek sorularınıza buradan cevap bulabilirsiniz diyecekler şimdiden teşekkür ediyorum ama bahsettiğim şey konuların alfabetik ve katagorik bir disipline sokulmasıdır.
 
Şimdiden anlayışınız için teşekkür ediyor,yorumlarınızı ve değerli tecrübelerinizi istirham ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rafi60Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2008
İl: Tokat
Mesaj: 1525
Rafi60Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 22:28
Merhaba fatih bey,
"Arama butonuna balığım yumurta aldı ne yapmalıyım" diye yazdım ve karşıma çıkan yeri inceledim.Ve işinize yarayabileceğini düşündüm bir inceleyin isterseniz. http://www.akvaryum.com/forum/baligim_yumurta_aldi,_ne_yapmaliyim_k218876.asp?PN=1

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir