Yavruluk Tavsiye ;)


Barış82Çevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2010
İl: Izmir
Mesaj: 19
Barış82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 01:37
Forumda yaşanılan yada yaşanılabilecek yavru ölmlerini gördüm eski tip tül ve plastik yavrulukları kullandım daha önce yavrular 3er 5er eksilince kendi yavruluklarımı yaklaşık 2 sene önce yapmaya başladım. Kısaca anlatıcam elimden geldiğince daha önce paylaşıldımı bilmiyorum eğer varsada kusura bakmayın kopya çekmedim ;)

Arkadaşlar kaliteli plastik kapaklı yemek saklama kaplarının büyüklüğünü kendiniz belirlersiniz 0.50 litreden 50 litreye kadar bulunabiliyor. Saklama kabının 4 tarafının ortasından kare şeklinde bölmeler açarak sinekliği akvaryum slikonu ile bu bölmeleri kapatacak şekilde yapıştırarak hazırlayabilirsiniz. Kapaklı olması sayesinde herhangi bir sorun yaratmıyor. Ayrıca suyun üstünde kalabildiğinden sıkıntısız kullanılabiliyor. Tek sıkıntısı akvaryum motorlarından kaynaklı suda dönmeler olabiliyordu. onuda saklama kaplarının hepsinde tutma bölümü olur. O bölüm içerisine staraforlar sıkıştırarak yada plastik sıkıştırma kabloları ile bağlayarak; bu akım ile suda dönmelerin önüne geçtim. 


Saklama kaplarının yanlarının en alt ve üst kısımlarını mutlaka kesmeyin ortadan kesin özellikle yeni doğan balılar ya en altta yada en üstte takılma eğiliminde oluyorlar vede çok daha savunmasız olduklarından en sağlıklısı bu. Zaten piyasadaki yavrulukların delikleri hep en alttan en üste kadar açık olduğundan daha önce yaşadığım tüm yavru ölümleri büyük balıkların yeni doğan yavruları dışarı çekmesi ile yaşadım. 
Saklama kabının kapağının üst kısmında da yemlemede her defasında kapağı aç çıkar derdi olmaması için ufak bir delik açıp biraz daha büyük delikli sinekliği slikonlayarak kullanabilirsiniz. 
Ben bu sistemi uygulamaya soktuğumdan beri özellikle yeni doğan balık ölümlerinin tamamen önüne geçtim en ufak saklama kaplarından alıp tek batın yeni doğan balıkları 1-2 hafta kadar ana tankın içinde kendilerini toplamaları için tutup daha sonra diğer yavruların yanına alarak sistem kurdum ve gerçekten fazlası ile yararını gördüm umarım sizlerinde işine yarar. Anlatımda bozukluk varsa affola. Ayrıca anlaşılmayan biyer varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Not: Ben bu sistemi hemen hemen tüm Malavi türlerinde uyguladım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir