Yeğenim 5 yaşında ve kaplumbağa istiyor:(


oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2006 20:41
Gülşen hanım
yukarda siz yazdığım yazıyı tekrar okudum biraz hızlı yazılmış bir yazıydı. Daha sonra tekrar okuyunca bazı cümlelerimi yarım bıraktığımı , bazı cümlelerimi de daha derli toplu ve düzgün ifade edebilmem gerektiğini fark ettim. Ama artık yazı yazılmış ve okunmuş olduğu için düzeltme ve değiştirme yapmıyorum.
Yazılarınızı okudum hassasiyetinizi gördüm. Genel tavrım evde su kaplumbağası beslememek gerektiği yönünde olmasına ramen sizin bir kaplumbağa beslemenizi isterdim. Çünkü bu işi gerçekten gerektiği hassasiyetle ve sonuna kadar doğru yapabileceğinizi çok net algılıyorum.

Forumlardan takip ettiğim çok sayıda kişi eve su kaplumbağası almış ve onları çok sevmişlerdi. İlk günler forumlara neler neler yazmışlardı.Ama tüm sevgilerine ve enerjilerine ramen 2. yada 3. yıl içinde neredeyse tümüne yakını , eğer kaplumbağaları ölmemişse verecek bir yerler aramaya başladılar. Hep aynı çığlıkları okudum " onları çok seviyorum ama maalesef artık bakamıyorum. onları çok sevecek ve iyi bakacak bir yer arıyorum ".
Çünkü kaplumbağaya bakmak kolaydır  ( zaten bu şekilde en fazla 2 sene içinde ölürler ) ama doğru bir hasssiyetle bakmak ise gerçekten zordur. Akvaryumda doğru bakımla 20 seneden fazla yaşayabildikleri söyleniyor.  Esas ömürleri ise 40 + yıldır. 40 yıldan fazla yaşayabilen bir canlıyı 2 senede öldürmenin acımasızlık olduğunu su kaplumbağalarının akvaryuma uygun canlılar olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden alayımmı diye soran kişilere genel tavrım "su kaplumbağası almayın yada almadan önce çok iyi düşünün" demek olur.
Saygılar
oracle2006-12-26 9:30:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

momoÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2006
Mesaj: 404
momoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2006 00:44
Kesinlikle  tavsiye etmiyorum. Kaplumbağa bakımı oldukça ayrıntılıdır. Uzun ömürlü hayvanlardır ayrıca. Büyük bir hata olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GothicaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2005
İl: Antalya
Mesaj: 489
GothicaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2006 00:52
Köy ortamındaysanız güzel bir köpek yavrusu olabilir kaplumbağa ya ben bile bakamayacağımı düşünmekteyim bakımı sanıldığından çok daha zor .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir