Yem Markaları Neden Yemde Ne Tür Balıklar Kullandıklarını Belirtmiyor


tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2013 17:44
Yemlerin içinde ne tür balıklar kullanıldıgını bilmiyoruz. Balık malzemeleri yazıyor içinde de balık unu,mısır unu,nişastadan bahsediliyor
Neden ne tür balıklar kullanıldıgı yaz mıyor? Sayısız çeşit balık var. Ayrıca dere balıgı oldugu gibi havuzda beslenen balıklar da var.
Bir tek Omega One tek tek kullandıgı balıkları saymış ve balıkların tutuldugu yeri de yazmış. Ama Omega'da sanırım YEŞİLLİK tarzı vb. maddeler pek yok.
Bu kadar balık unu,mısır unu,nişasta yemin kalitesini düşürmez mi? Balıkların türlerini ve nereden geldiklerini havuz balıgı mı,deniz balıgı mı,dere balıgı mı bilmemiz gerekmez mi?

Ben mi yanılıyorum. Tuhaf degil mi bu durum? tlgtck2013-04-09 17:49:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wetfinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 251
wetfinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2013 18:10
Tolga bey,
Yem imalatçıları (veya fabrikaları) bütün halde balık kullanmıyor. Başka fabrikaların (örneğin konserve balık, ya da donmuş deniz ürünleri vs.) imalat artığı balık posalarını kullanıyor çoğunlukla. Kafa, deri, kuyruk, kılçık, iç organlar gibi insanlar tarafından tüketilmeyen bölümleri işlenip un haline getirildikten sonra yeme katılıyor. Zaten tek tür de olmuyor, orkinosundan alabalığına kadar pek çok balık kullanılabiliyor. Bu yüzden hangi balığın unu olduğu yazmıyor.

Bazılarında" mürekkep balığı unu" diye yazar, bu da bildiğimiz kalamar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir