Yem Yapma Formülüm
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 21:18
SELAMLAR ARKADAŞLAR
2 Akvaryumum var
cakom 2010-03-14 21:24:46
1. Akvaryum - Frontoza Brundi
90 x 65 x 40 - 3 adet büyük Frontoza + 1 Vatoz
2. Akvaryum - Yunus
110 x 60 x 40 - 1 erkek Yunus 18 cm + 4 dişi yunus 15 cm + 80 yavru + 5 snow prenses + 1 Vatoz
Yem yapımına başladım
Yeni yaratmaya çalıştığım bir Formül
MALZEMELER
100 gr karides eti ( parazit riski taşıyan bağırsak kısmı temizlenmiş )
100 gr Somon balığı filetosu ( kılcıksız , derisiz )
100 gr Istakoz eti ( parazit riski taşıyan bağırsak kısmı temizlenmiş )
50 gr Kalamar eti ( temizlenmiş ve zarı alınmış )
1 adet Havuç ( soyulmuş )
5 yaprak Ispanak ( taze )
2 yaprak Yosun ( Sushi yapımında kullanılan kuru yaprak yosun )
3 çorba kaşığı Yulaf ezmesi
2 tablet Supradyn vitamin ilacı ( insan için kullanılan vitamin )
FORMÜL
Listedeki malzemelerin tamamını Blender da Püre yaptım
ve
Kıyma makinasının ince kıyma aynasından kıyma şeklinde geçirdim ve tepsi ile fırında 75 / 80 derece de kuruttum ve Küçük parçalar halinde kırdım. FORMÜL HAZIR
Yemi bugün yaptım ve başka bir yerde okuduğum bir formül değil kendi icadımdır
konuya hakim olan arkadaşlar yemi henüz kullanmaya başlamadım öncelikle bilen birileri ile tartışmaya açmak istedim.
Sizce bir sakınca içeriyormu ??? / yoksa formül iyimi olmuş bu konuda yardımcı olur ve paylaşımda bulunursanız sevinirim.
Hatırlatma olarak; Ben 23 senedir Aşcılık yapıyorum yemek yapmak benim işim :-) Malzemeleri temin etmek benim için sorun olmuyor. Tavsiyeniz varsa yazın lütfen.
Ayrıca balık beslemeye başlayalı 1 sene oldu bu konuda sizin Profesyonelliğinize ihtiyacım var.
Saygılarımla;
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 22:05
Ahmet ustam aynı işi yapıyoruz bende senin kadar olmasada senin kadar devam etmek istiyorum neyse.
Yem cidden sağlıklı, protein ve bitkisel bakımdan zengin olmuş yanlız çin mutfağından anlamıyorum ama sushi için kullanılan yosun ne kadar besleyici olur tartışılır.Ispanağı haşlayıpmı haşlamadanmı koydunuz?
Yemleri balıklarınıza verin eğer tmm iştahla tüketiyolar derseniz bende denemek istiyorum...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 22:06
[QUOTE=cakom]Burak Bey
Yemi bugün yaptım henüz kullanmadım
iyi bilenlerden cevap bekliyorum kullanmamda sakınca olurmu diye.
Teşekkürler.
[/QUOTE]
Zamanında bende yapmıştım balıklar yemedi o yüzden sordum.Kurutmak yerine dondurmak bence daha mantıklı bir seçenek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 22:15
Diamont kardeşim Memnun oldum öncelikle meslekdaş olduğumuza sonrasında ise hobidaş olduğumuza :-)
Ispanaklar ve diğer malzemeleri çiğ olarak kullandım
vitamini kaybolsun istemedim.
Ancak emin değilim suyun rengini değişririmi bilmiyorum,
Bakalım üstadlar ne diyecek umarım doğru formül olmuştur,
Okey alırsam beslemeye başlıycam Forum da bu konudan takibe devam edelim bakalım ne diyecekler.
İstersen Favori forumlarına ekle takibi daha rarat olur bu konunun.
Hayırlı günler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 22:54
Ahmet bey ustadların yorumları illaki önemli ama sizin yaptıgınız yemde sakıncalı bir durum göremiyorum ve bunuda azda olsa denemeden görmeniz mümkün olamaz saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2010 22:25
Arkadaşlar
Bugün yemi kullanmaya başladım ve sorun yok,
Yunuslar gayet güzel yediler hatta kapıştılar azar azar besi yaptım tam bir savaş vardı,
Diğer taraftan Frontoza akvaryumuma da attım ancak frontozalar pek ilgilenmedi :-(
Frontozalar hazır yemleri de yerken naz yapıyorlar.
Formülünü yazdığım yem yunuslarda daha başarılı oldu Balıklar mutlu şimdi. Tabi bende :-)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2010 00:51
Arkadaşlar unutmadan birşey daha hatırlatayım bu yemi hazırlayacak olan kişilere...
Yemi kurutun fakat kapalı kapta beklediği zaman içinde kalan nem yinede küf yapabilir bu nedenle dolapta saklamanızı tavsiye ederim....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2010 01:17
Sizin yaptığınız yem tarifine benzer bir formülde ben kullanıyorum.Karides,havuç,sarımsak,ıspanak,tetra discus,alabalık yemi (toz halinde) hepsini mutfak robutundan geciriyorum hamur kıvamına gelene kadar daha sonra bu karışımı kilitli poşete dolduruyorum ve merdane yardımıyla düzlüyorum sonra üzerinden cetvel yada düz bir cisimle porsiyonlara ayırıyorum ve buzluğa koyuyorum donduktan sonra her öğünde kırarak balıklarıma veriyorum akvaryum o sırada savaş alanına dönüyor yemin bitmesi 1 dk bile geçmiyor su da hiç bulanmıyor green terror lerim çok seviyor ayrıca büyümelerine ve renklerinin güzelleşmesine fayda sağlıyor tavsiye ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 23:34
Cihan Kardeşim
Doğru valla benim akvaryumda balık olmak kadar güzeli yoktur sanırım,
Dedim ya mesleğim Aşcılık ürün bulmak zor olmuyor :-)
Ama bana güven olmaz gözüme kestirisem onlarıda pişirir satarım :-)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2010 13:53
Ahmet Bey, yemde tek dikkatimi çeken şey yulaf ezmesi oldu. Muhakkak biliyorsunuzdur ancak, bu yulaf ezmesi suda şişiyor. Bir ihtimal balıklarda yedikten sonra midelerinde şişkinlik yapıp rahatsızlık yaratabilir. Belki frontoza gibi etçil beslenmeye uygun bağırsak yapısına sahip balıklarda hazımsızlığa yol açabilir. Bunlar benim varsayımlarım, tecrübeli üstadlar daha iyi açıklık getireceklerdir konuya.
Bir de aşçı olduğunuza göre size şunu sormak istiyorum, vitamin değerleri kaybolmasın diye ıspanak ve havucu çiğ eklemişsiniz yeme. Buharda pişirme yöntemi de vitamin değerlerini önemli ölçüde azaltıyor mu?
reverse 2010-04-19 14:09:56
Bir de aşçı olduğunuza göre size şunu sormak istiyorum, vitamin değerleri kaybolmasın diye ıspanak ve havucu çiğ eklemişsiniz yeme. Buharda pişirme yöntemi de vitamin değerlerini önemli ölçüde azaltıyor mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir