Yeni Akvaryum, Balık Ölümleri


huseyintahatÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2015
İl: Çorum
Mesaj: 4
huseyintahatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 17:46
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Dipte yüzme, Su yüzüne doğru hızlıca çıkıp inme, köşelere saklanma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Pangasus 4 adet, Ameriakn tetra 4 adet, Balon Molly 1 adet, Lepistes 17 adet, Zebra Danio 4 adet, Gökkuşağı 2 adet, Molly Siyah 3 adet, Molly Turuncu 2 adet, Cüce Çöpçü Balığı 8 adet, Cüce Vatoz 1 adet, Melek 1 Adet

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ölçüm yapılmadı

Filitrasyon: Sunsun hw-603b 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Henüz ilaç kullanılmadı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Merhabalar, 
Henüz 1 aydır akvaryum sahibiyim. 50 lt'lik bir akvaryumum var. Akvaryumun içindeki malzemeler: 1 adet Mangrow kökü, 10 kök Tilki kuyruğu, 10 kök Bacopa Monnieri, 65 cm Hava taşı ve Tetratex aps100 hava motoru. Balıkların sayısının bu boyutta bir akvaryum için çok çok fazla olduğunun farkındayım. Maalesef bulunduğum ildeki bir akvaryumcunun eksik bilgilendirmesine maruz kaldım.

Yaklaşık bir hafta önce akvaryumumda bir adet Ölü Mercan da vardı. Fakat geçen cumartesi günü balıklarım aniden ölmeye başladı; 5 lepistes, 1 turuncu molly, 1 balon molly ve 1 kılıçkuyruk kaybettim gün içinde. Suyun rengi sararmıştı; bende forumları okuyarak amonyak zehirlenmesi olabileceğini düşünerek önce dip çekimi yaptım ve suyun 3/2 sini boşaltarak, yarısı 2 gün boyunca dinlenmiş musluk suyu, yarısı da Hamidiye Kaynak suyu şeklinde tamamladım ve mercanı akvaryumdan çıkardım. Suya 20 ml Sera Nitrivec Bio ekledim ve ertesi gün yukarıda yazdığım kalan balıklarımı akvaryuma ekledim. Dış filtre temizliği yapmadım çünkü filtreyi alalı daha bir hafta oldu. Su geçen cumartesiden beri berrak ve balıklar ortalarda yüzüyorlardı fakat dünden beri özellikle mollyler dipte sanki oturmuş gibi duruyorlar. Yem için bile yüzmüyorlar. Sabah uyandığımda küçük bir lepistesimin öldüğünü gördüm; bir saat önce de balon Mollylerimden biri öldü.

Bir parazit hastalığı mı bulaşmış olabilir, acil yardımlarınızı bekliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 18:17
50 litre akvaryumda, 50 balık yaşamaz nüfusu hesapladım 50 civarlı. Mercan falan bence siz o akvrayumcudan hemen uzaklaştırın, size satmak adına herşeyi satmış eğer siz tercih etmediyseniz , o size olabildiğince satmış herşeyi, 50 litre ufak bir akvaryumda bunca canlı yaşama mümkün değil, amonyak zehirlenmesinden ölürler. O balıkta beslenmesi gereken diyelimki lepistes olsun 2 erkek, 5 dişi barındırın geri kalan bütün balıkları elinizden çıkarmanızı tavsiye ederim. Şu aşamadada yapabileceğiniz 50 litre akvaryumdan yüzde 50 su değişimi yapmak, filtre süngerini temizlemek aşırı dışkı birikmişse. Ve sonra elinizdeki geri kalan balıkları iade etmek uygun olur, balıkların yerine ısıtıcı alabilirsiniz yok. 100 watt bir ısıtıcı alabilirsiniz Atman Markası gibi. Paranız değerinde bir ısıtıcı alabilirsiniz.
Zeminde 4 tane çöpçü bırakabilirsiniz.
Bir cüce vatoz olabilir.
Pengasus, Melek olmaz.
Danino olurda olmaz çünkü yüzeyde hızlı hızlı yüzer akvaryumunuzda ufak, öbür balıklar onun hızından stres olur. 
Olmaz denen balıkların haricinde istediğiniz bir türden üstteki rakama göre dişili erkekli tutup, diğer türleri elden çıkartmanızda fayda var.
mesutok2015-01-22 18:21:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir