Yeni Akvaryum için önerilerinizi bekliyor


erhanesraÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 3
erhanesraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2009 13:52
Tüm akvaryum.com ekibine ve üyelerine selamlarımı diliyorum.
 
arkadaşlarım yeni kuracağım akvaryumum hakkında siz tecrübeli arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum. bunun içinde işin başında olduğumu biliyorum. kendimle ilgili olaki bilmeniz gerekenleri söyleyeyim.
 
daha önce bir çok fanus denemem ve bir kereye mahsus 25-30 lt lik bir akvaryum tecrübem olmuştu. ancak şuan evimde birçok uygun yer müsait durumda akvaryum kurabilmem için. kullanabileceğim 100*40-50 (eni)* 50-60 cm (yükseklik) yerim mevcut. buraya akvaryum yaptıracağım. bu büyüklükte bir akvaryum ortalama olarak kaç lt kapasitede olur? (akvaryum hakkında pek tecrübem olmadığından akvaryumcuya yaptıracağım fiyatları tahmini 80-100 arası olacak çok uygun diye düşünüyorum)
 
para konusu balıkların rahat olması için elbette sıkıntı değil şükür. ancak genede etrafta maalesef birçok iyi niyetli olmayan satıcı olduğundan genede yardım bekliyorum. ilk etapta canlı doğuran beslemeyi düşünüyorum önereceğiniz türleri merak ediyorum. malumunuz bitki akvaryumu olacak. bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
bir diğeri bu filtre işini oldum olası anlayamıyorum. nedir ne değildir nasıl kullanılır. foruma kabaca bakmaya fırsatım oldu ancak pekte anlayamadım. bu konuda tecrübeli arkadaşlar bi kaç link verip kısaca teknik terim yabancı isim olmadan bana anlatırlarsa çok sevinirim.
 
elimde eskiden kalma fazla kullanmadığım ısıtıcım var. yalnız kuracağım büyüklükte akvaryuma uyarmı orasını da siz biliyorsunuz ?
 
bir de hava motoru... hava motoru hakkında tavsiyeleriniz nelerdir? büyüklüğü ne olmalıdır. markası önemli midir?
 
bitkiler için ilk etapta ne tercih etmeliyim. her yerde gördüğüm karşıma çıkan beni azıcıkta bu işten soğutan ph derecesi işi? ph derecesi nasıl ayarlanır. her balığa farklı mıdır? canlı doğuranlardan hangileri aynı ya da yakın ph derecesinde yaşayabilir?
 
bitkiler için gübre kullanımı şart mıdır? bunu ne aralıklarla uygulamak gerekir?
ışıklandırma nasıl olmalıdır?
 
sevgili arkadaşlarım vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden. gereksiz bir konu olduysa affola.
ancak her daim içimde bulunan akvaryum sevgisini somutlaştırmak ve tam yapabilmek adına yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
 
foruma bakıyorum sürekli lütfen sorduğum soruların cevabı forumda varsa linklerle bildiriniz.
 
2 hafta içince başka bi engelim olmaz ise yapmaya başlayacağım. resimleriyle beraber aşama aşama yardımalrınızla yapmak istiyorum.
 
iyi günler dilerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chipuraÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2009
İl: Aydin
Mesaj: 23
chipuraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2009 14:28
Öncelikle hoşgeldiniz. Sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.
100*40*50 boyutlarında bir akvaryum 200 lt olacaktır. Bitkili canlı doğuran akvaryumu için idealdir diye düşünüyorum.
Tür konusunda canlı doğuran besleyen biri olarak iyi bir tercih yapıyorsunuz diye düşünüyorum. Ama tabii ki bu zevk meselesi herkesin görüşü farklı olacaktır.
Filtreleme; eğer ekonomik problem yoksa iyi bir marka (örneğin EHEIM) bir dış filtre tercih etmenizi tavsiye ederim. 2213 modeli sizin için uygundur. Fiyatı 180 TL civarındadır. Internette satış yapan yerler var.

Isıtıcınız 200 watt'lık ise idare eder, 300 watt ise ideal olur. 200'den küçükse yetersiz kalacaktır.

Hava motoru bitkili akvaryumlar için tavsiye edilmez, ancak bulundurulması gereklidir. Tek çıkışlı bir hava motoru, 1m hortum ve bir hava taşı edinseniz iyi olur. İleride bir hastalık olur da ilaç kullanmak zorunda kalırsanız hava vermeniz gerekecektir.

Ph meselesi bilgim dışında. Ama canlı doğuranlar birbirine yakın ph derecelerinde yaşarlar.

Gübreleme hem tabanı hazırlarken hem de kurulumdan sonra düzenli aralıklarla kullanılmalıdır.

Aydınlatma için bkz: http://www.akvaryum.com/forum/aydinlatma_formulu_k153917.asp

Ayrıca bkz: http://www.akvaryum.com/forum/yeni_baslayanlar_buraya_k208779.asp

Kolay gelsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2009 15:22

Boyutlar konusunda olabildiğince geniş ve uzun, yüksekliği de elinizden geldiğince makül ölçüde düşük tutmanızdır benim fikrim bitkili tank düşünüyorsanız yükseklik arttıkça ışık sorunu doğacaktır. Verdiğiniz rakamlar ışığında 100x50x50y tercihimdir. Bu durumda hacmi 250 litre olacaktır. Cam kalınlığı için de 9 mm altına düşmemenizi öneririm.

hesaplamalar için http://www.akvaryum.com/hesap.asp adresini kullanabilirsiniz.

Yaptırma ya da satın alma işi içinde ticari ilanlar bölümüne bakabilirsiniz. http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumcu_ilanlari_(ticari_ilanlar)_f37.asp
 
Filtre, tankınızın biyolojik ve fiziksel temizliği için kullanılmaktadır. Tank hacmini 1 saat içinde yaklaşık 3 kez çevirmesi beklenir.
 
Hava motoruna bitkili tankta kullanımı gereksizdir. Onun yerine bitkilere fotosentez için gerekli karbondioksiti sağlayacak CO2 tüpleri ya da mayalı sistemler eklenir.
 
 
pH denilen şey çözeltinin asitlik veya bazlık derecesini tarif eden ölçü birimidir. Birkaç ağaç kökü koyarak basitçe tamponlayabilirsiniz.
 
Yusuf Bey zaten önemli iki linki de paylaşmış.
 
Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erhanesraÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 3
erhanesraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2009 17:31
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. belirttiğiniz linklerdeki bilgileri okuyup tekrar olan sorularımı soracağım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erhanesraÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 3
erhanesraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2009 16:00

Arkadaşlar biraz bakındım filtre fiyatlarına. aynı ürünlerde bile farklı yerlerde çok farklı fiyatlar çıkıyor maalesef.

Uygun fiyata kaliteli bir filtre almak istiyorum. Şurdan şu modeli şu fiyata alabilirsin diyebileceğiniz bir yer var mı?

 

Şimdiden teşekkür ediyorum


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir