Yeni akvaryum.


AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2015 17:05
Merhabalar bugün  bir arkadaşım bana 65-22-33(h) ölçülerinde bir akvaryum hediye etti. Ben buna bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum daha önceden basit bitkilerle tecrübem var fakat daha ileri bitkiler düşünüyorum. 65-20-30 der isek 40 lt brüt su hacmi oluyor. Elbette kum, dekor, bitki 30 lt net litre oluyor.
Sorularım şunlar;
1-Gelişmiş bir akvaryum istiyorum tasarruflu 2 adet ampul kullanacağım yerlerini ayarladım fakat kaçar w uygun olur onu sormak istiyorum.
2-Kum olarak tek çeşit düşünüyorum yükseklik en idel kaç cm olur? Taban bitkisi de istiyorum.
3-Co2 için mayalı sistem yapacağım ek olarak Co2 tablete de gerek var mı ?
4-Bol miktarda karides düşünüyorum fakat daha önceden sadece hayalet karides besledim sizce daha iyi türlere yeltenmem de bir sakınca var mı?
5-Hangi karides türünü önerirsiniz? Ek olarak 4 adet yavru cüce vatoz,6 adet damızlık elma salyangozu,2 adet midye düşünüyorum ve elbette uygun ise karideslerime zarar vermeyecek bir sürü balığı bol dekor yapacağım için en uygun önerileri bekliyorum.
6-Çeşitliği az olan fakat sığ bir akvaryum istiyorum önerilerinizi bekliyorum.
Aklınıza gelen her konuda yardımcı olur iseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugraAltunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2015
İl: Izmir
Mesaj: 416
TugraAltunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2015 17:21
Öncelikle güle güle kullan, sağlıklı canlılar yetiştir. Çok fazla profesyonel olmasam da gene de cevap vermeye çalışacağım sorularına. Ayrıca brüt 48 litre civarı bir hacmin oluyor.

Öncelikle bol bitkili ve ileri seviye bitkiler istiyorsan kumunun altına gübre yerleştirmeni tavsiye ederim. Bu tip akvaryumlarda karides beslerken kullanacağım gübrelerin ağır metal içerMEMESİNE dikkat etmelisin, ölümcül sonuçlar doğurabilir. Gene karidesi bol tutacağını düşünerek ve akvaryumun temizliğini düşünerek akvaryum tabanının yarısını kaplayacak bir taban filtresi kurabilirsin. Kum olarak aquaclay (kırmızı) ya da aquasand (siyah) önerebilirim. 6-7 cm yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Mayalı sistemi çok iyi tutturman lazım yani 3 saniyede 1 damla olarak tutturabilirsen karideslerinin yaşama şansı daha yüksek olacaktır zira ph dalgalanması karidesleri inanılmaz şekilde etkiliyor. Ben kendi tankımda şimdilik co2 tablet kullanıyorum günde 1 adet olmak üzere. 

Karides türü olarak senin de bildiğin gibi çok fazla tür var ama akvaryumuna en uygun olanları seçmeni tavsiye ederim. İleride de oluşacak popülasyonu göz önünde bulundurman ve buna göre de balıklarını seçmen gerek. Rasborayı önerebilirim sana. Benim tankımda gayet uyum içinde yaşıyorlar. Elindeki akvaryumu sığ olarak kurmayı düşünüyorsan sadece karides beslemen daha sağlıklı olur çünkü hacim ciddi anlamda azalacak. Midyeler bitkilerini oynatabilir ama tabi ki de filtrasyonu inanılmazdır.

Philips tornadoyu ( yanlış hatırlamıyorsam 15 watt- beyaz ışık )  önerebilirim sana. Benim low tech tankıma ( 25 litre su var ) yetiyor. Fotosentezi gözlemliyebiliyorum.

Benim görüşlerim bunlar. Elbette daha profesyonel arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.
Madenci2015-03-12 17:22:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2015 17:47
Çok teşekkür ederim dediğiniz lambalardan 2 adet alacağım. Gübre pek düşünmüyorum karideslere zarar verdiği için doğrusu pek damla yı da ayarlaya bileceğimi düşünmüyorum. Gübre olarak el yapımı misket gübreler uygun ise onlardan alabilirim taban filtresinde hem fikiriz hemen halledeceğim.

Aslında taban bitkisi kullanmayarak özel tür lepistes de düşündüm fakat yavrularını ayırabileceğim bir yer olmadığı için karides düşünmüştüm.

Hatta şu anda karidesten vaz geçtim dere kumu ile sığ bir akvaryum kurmak istiyorum bu sayede yavrularında sa hayatta kalabileceğini düşünüyorum düşüncem full white ve ya full red fakat başka canlı önerilerine de açığım salyangozdan vaz geçtim midye olarak 3 adet asya midyesi düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir