Yeni Akvaryum


HaydarGulÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 67
HaydarGulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2021 21:55
[QUOTE=Kınayu]

Selamlar ,
Haydar kardeşim yeni kurulumun hayırlı olsun öncelikle [:nazar:] Akvaryuma daha bitki ekeceğini söylemiş belirtmişsin o zaman bu akvaryum küçük kalacaktır daha büyük bir akvaryum olması lazım .
Bu kurulum akvaryuma gelecek olursak Öncelikle akvaryumun arkasına koyu renk bir fon gayet güzel olacaktır derinlik katması bakımından .
Akvaryuma bitki ekecek olmanız akvaryum suyunun tam dolmasına neden engel orasını anlamadım [:?] filtre içerisine su girer demişsin bir sorun sıkıntı teşkil edeceğini sanmıyorum filtre çalışıyorsa .
Eğer ki kurulum bu akvaryumda devam edecekse resim görsel fotoğrafta mangroww kökleri gibi gördüğüm kahverengi dallar kökler ya ortada toplanıp bir insan eliyle yapılmış havasında olmayan küme topluluk yapıla bilinir veya resim görselde beyaz oklarla işaretlediğim şekilde Vatoz yumurtlama küpleri Sağ ve sol cama yaslanıp paralel yaslanıp giriş ağızları ön cama bakacak şekilde bu ortada serpiştirilmiş mangroww dalları parçalarıyla Üzerleri vatozların girebileceği şekilde ağızları açık kalacak şekilde maskelenmesi küplerin gizlenmesi gayet güzel olur .
Resim görsel fotoğrafta beyaz okla gösterdiğim şekilde akvaryum tabanına 2 parmak daha aynı kumdan eklenmeli akvaryum tabana dönülmüş plastik malzemeden yukarı çıkması daha güzel olacaktır akvaryuma olası dikilecek bitki boyları özellikleri buna göre orta plan bitkisi boyları tercih edilmelidir .
Akvaryumda bitkilerin bağlandığı kayalar taşlar tek tür ve görünmeyecek şekilde gizlenmesi bağlandıkları kaya taşlar hatta arka cama doğru eklenecek yeni ilave kumun altında arkaya doğru hafif yükselti şeklinde olabilir hem daha güzel olur hemde bu insan eliyle yapılmış bağlanmış havasından kurtulacaktır .
Sol köşedeki öndeki bitki ile onun arkasındaki bitki yer değiştirmeli bence .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/180620211300481.jpg[/IMG]

Birde akvaryumda iki filtre mi var bana mı öyle geliyor sanki bir iç filtre birde tepe filtre var gibi geldi bana ? [/QUOTE]

Selam Erhan Ağabey;

Yanlış anlattım galiba bitki ekmek istemiyorum. Ekleyeceğim bitkiler sadece rizomlu olacak. Arka fonu yapmak isterim ama beceremem.
Akvaryumumda tepe filtre vardı ama kullanmıyorum. onun yerine Hailea RP600 kullanıyorum.
Erdal Bey sağolsun onun ve sizin fikirlerinizle daha güzel hale gelecek inşallah.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]54149,erdalakçay[/T]
Teşekkür Edenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]54149,erdalakçay[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir