Yeni akvaryum kurulumu


doganiÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 40
doganiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2013 22:44
İlk önce herkese merhabalar...

Arkadaşım bana 25 litre bir akvaryum ve içerisinde 1 yetişkin beyaz prenses, 7 adet 2-3 cm lik beyaz prenses, 5 tanede 2-3 cm lik sarı prenses bulunan bir akvaryum verdi. Bende hemen internete saldırdım ve akvaryum boyutunun yeterli olmadığını gördüm. Bu sebeple hemen 85x40x50 bir akvaryum edindim.

İlk olarak elimde olan malzemeleri listelemek istiyorum;
- 85x40x50 6mm cam akvaryum
- Life Tech 835 dış filtre
- Sobo WP-320F iç filtre
- Atman 7500 hava moturu
- MjMin Jiang (böyle yazılıyor sanırım) 100 watt çelik ısıtıcı
- Silis kum
- Beyaz bir kum, silise benziyor, cichlid'ler için iyiymiş, suyu sertleştiriyomuş, tam olarak ne olduğunu bilemiyorum (akvaryumcu bu kumu temizlemeden kullanabileceğimi söyledi ama ben yinede bir kaç kez sudan geçirdim)
- Suyu sertleştirmek için bir kaç adet beyaz taş
- Termometre
- Hava taşı, hortum vs...
- Aktif karbon
- Seramik halkalar
- Aqua-fix su düzenleyici (suya hemen gerekli oranda karıştırdım)
- Tablet tuz (gerekli oranda karıştırdım)

Yedek akvaryum çalıştığı için yeni akvaryumun çok acelesi olmaması sebebiyle ağırdan ve sakin olarak kurulum yapıyorum. Ancak bir takım sorularım ve sorunlarım var;

- Kumları karıştırıp bir kovada bol su ile yıkadım ve sonra akvaryuma boşken yerleştirdim ve üzerine su doldurdum. 2 gündür filtre çalışmasına ve filtreye bir miktar daha karbon takviye etmeme rağmen sudaki bulanıklık çözülmedi. Azalıyor ancak daha berrak olması için çooook uzun zaman olduğunu görüyorum. Acaba karbonlar bu kadar yoğun bulanıklıkta etkisini erken kaybetmiş olabilir mi? Yada zeolit satın alıp eklesem bir faydası olur mu?
- Dış filtrenin yağmurlama borusundan çıkan su çok fazla ses yaptığı için yağmurlama borusunu su seviyesinin altına çektim. Bu durum herhangi bir olumsuzluk yaratır mı?
- Bakteri sağlaması için akvaryumcudan filtresini bir poşete sıktırdım. Sizce iyi mi yaptım? Halen suyu boşaltıp tekrar doldurma şansım var .
- Atman 7500 çok ses çıkartıyor. Geceleri kapatıp balıklara zarar vermek istemiyorum. Bezlere sardım azalmadı sesi. Şimdi strafordan kutu yapıp denemeyi düşünüyorum. Sizin bir alternatifiniz var mı?
- Küçük akvaryum var olmasına var da, sanki büyük BP çok stresli ve diğerlerini de sürekli rahatsız ediyor. Şimdilik ciddi bir zarar kayıp yok ancak sizce ne kadar idare edebilirler bu şekilde?
- Akvaryumda eksik gördüğünüz, tavsiye etmek istediğiniz bir konu var mı?

Şimdiden yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Akvaryum ve balık işini çok seviyorum ama bilgisizlikten balık kaybetmek istemiyorum. Sürekli forumları okuyorum ama okuduğum bilgilerde tam anlamıyla tutarlı değil.

Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

manisaliÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2013
İl: Manisa
Mesaj: 19
manisaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 23:01
burda cok uzman arkadaslar onun için pek birsey diyemicem ama bp agresif bi balıktır buyuk bir tankta sp ler ile rahat yasıyorlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doganiÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 40
doganiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 00:51
Okuduklarım arasında taşlarla ilgili yazılanlar ilgimi çekti ve taşları sudan çıkardım. 8 saat içinde su büyük oranda temizlendi, yani bulanıklık sorununun sebebi taşlarmış. Şimdi onları tuzlu suda bekletip kaynatacağım. Umarım sorunu çözer.

İçime sinmediğinden tüm tankı boşalttım. Tüm kumu tekrar yıkadım. Hazır boşaltmışken akvaryuma kayıt ve kuşak attım. Atmadan önce ön camda yaklaşık 4mm civarında esneme görüyordum. Şimdi içim o konuda daha rahat olacak umarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeTaLgEaRÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2011
İl: Konya
Mesaj: 24
MeTaLgEaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2013 14:51
yeni başlayanlar için güzel bir anlatım olmuş eline sağlık

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir