Yeni akvaryum kurulumu ve hangi tür beraber yaşar


tusegeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 440
tusegeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2009 00:32
Selam arkadaşlar ben bir süredir japon besliyordum ancak ciklet beslemeye karar verdim balıgımı ve kucuk akvatyumumu bir arkadasa verdim.şimdi eski akvarist bi arkadaştan 95x40x50h bir akvaryum aldım camı 6 mm. ama alttan ve usstten alimunyum cerceveli ve tabanıın da 2 cm eninde cam levha yapıstırılmış.cok guvenli gibi gozukmüyo ama ustten 10 cm. su bos bırakacam yani 40 cm. yüksekliginde olucak.bu akvaryumda sarı prenses yunus ahli ve portakal ciklet beslemek istiyorum.oranları nasıl olmalı yavru mu yoksa olgun balık mı almalıyım.ayrıca diger aldıgım malzemeleri de yazıyorum

ATMAN 9500 HAVA MOTORU , Atman At EF4 (3338) dış Filtre ,SERAMIK KIRIK KÜP R-46,1 adet KARBON 500g/Kutu, 2 adet SERAMIK 500g/Kutu 2, TETRA DOROMIN STICK 500 ML,5 adet AKVARYUM KUMU (KALSİYUMLU) 2lt, T8 DALGIÇ FLORESAN 15W 49.2cm PEMBE, PEAK DİJİTALl DERECE ,100w atman ısıtıcı aldım.

ayrıca akvaryumu aldıgım arkadaş 2 tane hava taşı 1 tane yavruları ayırmak icin pimapen sineklik ve akvaryumun aliminyum malzemeden kapagını verdi.bu malzemelere kafa motoruda gerekir mi,hava taşının 2 sinide kullanayımmı birde dış filitrem boş oldugu icin diger malzemeleri de aldım yeterli gelirmi ayrıca dış filitrenin bir gozune aldıgım kumdan koysam olurmu eskiden okul yıllarında aklımda kalmıştı suyu szerken kömür çakıl kum gibi maddeler kullanıyorduk.ayrıca bi sitede okudum bır sure sonra 15 gun kadar sonra karbonu atın yoksa tekrar akvaryumu kirletiyor diye yazıyordo.bana dış filitre ile ilgili de pratik çözümler önerirseniz sevinirim.lütfen tecrübeli arkadaslar bana öneri ve yardımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorumKafasi%20Karismis
tusege2009-11-01 01:16:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 172
erkanzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2009 02:10
Keşke sorularınızı maddeler halinde sıralamış olsaydınız. Cevapvermeye çalışayım kalan veya tekrar aklınıza gelen soruları siz tekrar belirtin mutlaka arkadaşlar yardımcı olacaktır.
 
1.Akvaryumunuz ev için uygun değil.(evde çockların sert cisimle vurması ve depremlerde kırılması vs sebeplerden evi su basması açısından güvenli değil.)fakat ağzına kadarda doldurabilirsiniz ama tedbir almakta gerekir.
 
2.Ciklet türleri her ne kadarda aynı türden olsalarda biliyorsunuzki yaşadıkları göller büyük ve sürü olarak dolaşıyorlar oysa akvaryum küçük ve bu türler sürü olamıyor ve birlikte yaşamak zorundalar ve herzaman huzursuz bir ortam oluyor ben yunus ve sarı bir arada ve ayrı bir akvaryumda frontoza bakıyorum. Sarı ve yunuslar en uyumlu iki değişik balık olmasına karşılık huzursuzluk arada çıkıyor.
Tavsiyem olabildiği kadar tek tür balık besleyiniz.Örnek:sarı prenses, yunus veya ahli
(kararınızda akvaryum boyutunu mutlaka hatırlayın yetişkin yunuslar için ufak ve zaman zaman stres yaşıyacakları için hastalanmaları kaçınılmaz)
 
3.Filtreniz temizlik için gayet iyi bir model.Almış olduğunuz malzemeleri isimleri ile ben nasıl birşey olduklarını anlamadığım için yardım edemeyeceğim.
 
4.Kafa motoru benim tavsiyem sonradan su temizlenme durumuna göre almanız gereken birşey dış filtreniz hem yeterli temizliği yapacak hemde sizin akvaryumun akıntısını sağlayacak güçte olduğunu düşünüyorum.
 
5.Hava taşı 1 adet kullanmanız yeterli olacaktır.Bu linki incelerseniz belki hava taşı ve moturu kullanmaktan vazgeçersiniz.
 
6.Filtrenizi verdiğim linki inceleyerek hazırlayabilirsiniz.
 
7.Karbon için bir sürü yorum vardır.Her yorum doğru olmayabilir ama herkezin bir dayanağı vardır.
Bence karbon kullanımı suyu berraklaştırıyor ama karbon tuttuğu pislikleri zamanla salıyor ve akvaryumunuzda hoş olmayan görüntüler oluşuyor.Akvaryum yoğunluğuna göre karbon ömrü değişiyor bunu artık akavryumunuzun eskisi kadar berrak olmayışından anlayabilirsiniz ama ideali1-1.5 ay süre kullandıktan sonra çıkarmanız.
 
İlaç kullanımında karbon kullanılmaz ve ilaçlama işlemi bittikten sonra karbon ile filtreleme yapılmalıdır şeklinde hastalıklar forumunda açıklamalar var.
 
(ben ilk zamanlar karbonun çıkması gerektiğini bilmiyordum akvaryumda balıklar görünmez olmuştu birkaç günde bende habire dip çekimi yapıp su ekliyordum ama sonradan öğrendim karbonu çıkardım yenisini aldım su 1 saatte berraklaştı)
 
 
KESİNLİKLE BAŞKALARININ UYGULADIKLARI DOĞRU OLABİLİR AMA KENDİ AKVARYUMUNUZDA SİZİN GÖZLEMLERİNİZ ZAMANLA AKVARYUM BAKIMINIZI YÖNLENDİRECEKTİR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir