YENİ AKVARYUM ÖNERİLER


blackfalconÇevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2011
İl: Antalya
Mesaj: 7
blackfalconÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 01:52

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE EBAT OALRAK 100*40*50 VEYA  90*40*45 düşünüyorum besleyeceğim balık olarak şu an elimde japon melek ve adını bilmediğim bıyıklı grimsi bir balık var
beslemek istediğim balıklar
*lepistes
* moli
*sarı prenses
* zebra balığı
* ramirezi kribensis
*köpek balığı(yavru)

bunların hepsini değil tabiki ama sorum bunlar uyum sağlayabilir mi hangileri birlikte daha güzel olur ?
sonra
bitki akvaryumu istiyorum sizce bu bitkiler canlı mı daha iyi yoksa yapay mı?

tam istediğim türde bir akvaryum bu forumdan bir arkadaşın akvaryumu çok hoşuma gitti burada üstte bulunan ince beyaz kısım nedir sanıyorsam canlı doğuranlar var asıl amacım canlı doğuran beslemek  ondan dolayı soruyorum bunları beslemek gerçekten zor mu ? dediğim gibi canlı doğuranlar ve onun etrafında birkaç çeşit balık daha düşünüyorum
malzemeler:
*ısıtıcı düşünüyorum fakat antalya'dayım gerek var mı?
*acemi olduğum için filtreler ve motorlar konusunda bilgim yok iç filtre ne işe yarar dış filtre ne işe yarar motor bi tane var ama dediğim gibi acemiyim tam olarak bilmiyorum bunlar hakkında en iyi ne kullanabilirim
*birde temizlik konusunda çok sık temizleme işlemi olmayabilir bunun için bir ilaç malzeme vs. var mı ?


biraz genelleyeyim
Boyut: 100*40*50

Kapasite: 200 lt

Ekipmanlar:iç-Dış Filtre,ısıtıcı,motor ve önerileriniz bu konuda bilgim yok


Bitkiler:Elodea,Cabomba ve daha çok bitki ..

Aydınlatma: bu hususta elimde düz florsan var bi işe yaramaz sanıyorsam bir de aqua zonic var ufak mavimsi bir görünüm veriyor .

Akvaryum Bakımı:Haftalık %10 su değişimi,
Aylık dış filtre bakımı ve temizliği

Beslenme: Sera granül,kaliteli pul yemler,kurutulmuş tubifex,totto mini bits,2 çeşit tablet yem(bitkisel ve protein ağırlıklı).[alıntıdır balıkçıda sorarırım yemleri]

Diğer işlemler:Salyangozlar ve çöpçüler için gece dip yemi verilimesini istiyom.ayda 1 kez filtre bakımı.Bitkiler için günlük sıvı gübre vb.

dediğim gibi arkadaşlar çok yeniyim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkür ediyorum yapınca inşAllah fotoları atmaya çalışacağım şimdiden teşekkürler

*arkadaşlar biraz daha araştırma yaptım http://www.akvaryum.com/forum/lepistes_uretimi_yapmak_icin_k430428.asp?PN=1
bu arkadaş gibi değilde biraz daha basit olarak maliyetinii karşılayacak şekilde ticaretini yapmak istiyorum akvaryumu bölmememe gerek var mı? elimde ufak akvaryum var yavrular orda gelişir mi ?akvaryum bölmek zor birşey mi ? (hiç denemedim )
blackfalcon2011-06-15 02:34:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NarutoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2010
İl: Sivas
Mesaj: 436
NarutoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 08:04
Balık Konusunda ;
Lepistes
Molly
Velifera

Diğerleri için uyum yakalayamazsınız. Ya da

Sarı Prenses
Zebra Yapabilirsiniz. Fakat hacim küçük olduğu için sayıyı kesinlikle abartmayın. :)

Malzemeler;
Eğer canlı doğuran grubunu besleyecekseniz ıstıcı gereklidir. 26 derecede sabit olmalı ısı.
Dış filtre tabi ki temizlik konusunda çok daha iyidir fakat bütçeniz yeterli değilse 1200/1300 Lt/saat bir iç filtre alabilirsiniz. (Şimdi 1200 çok diyenler çıkabilir fakat 1200 yazanların geçekte 700 / 800 litre çeviren motorlar olduğu debi testlerinde görülüyor.)
Temizlik konusunda bir ilaç yok fakat su berraklaştırıcılar ve klor gidericiler kullanılabilir.

Bitki ;
Eğer sarıprenses gibi ciklet türleri beslemek istiyorsanız bitki çok sorun olacaktır ama canlı doğuranlarla harika bir bütünlük yakalayabilirsiniz.

Aydınlatma;
Elodea fazla ışık isteyen bir bitki değil fakat 2 tane daylight işinizi görecektir diye düşüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 09:31
Öncelikle 1 ad.akvaryumla bu işin üretimi ve ticaretini yapmak imkansız gibi birşeydir.Yok bir akvaryumla başlayıp linkteki gibi(http://www.akvaryum.com/forum/lepistes_uretimi_yapmak_icin_k430428.asp?PN=1) sonralarda işi büyütecekseniz bişey diyemem.Fakat anladığım kadarıyla bir akvaryumda hem balık besleyip hemde bu akvaryumun masraflarını çıkarmasını istiyorsunuz.Şayet böyle düşünüyorsanız akvaryumunuz 200 litre olduğundan birden fazla türü beslemeniz uyğun olmaz.
Benim düşünceme göre:Balık olarak damızlık 8-10 dişi ile 2-3 ad.erkek lepistes ekleyin,bunun yanında bol bitki olsun,kiraz karides ekleyin,katil salyangoz ekleyin,cüce vatoz ekleyin.
Bu yazdığım türler çoğaldığından dolayı çoğalan yavrularını satarak masraflarınızı karşılayabileceğinizi düşünüyorum,aynı zamanda bitkilerinde çoğalacağını unutmayın.Lepistesler için pistia,eledoa,riccia vb.bitkiler,karidesler içinse moss türleri idealdir.Tankınızda ne kadar bol bitki olursa balıklarınız o kadar stresten uzak olacaktır,aynı zamanda yavrularınıza doğal saklanma ortamı oluşturacaktır.Fakat cüce vatoz besleyecekseniz bazı bitkilere dikkat etmeniz gerekir.Yaz aylarında birşey diyemem ama diger zamanlar için mutlaka Isıtıcıyı  takınız, belirli bir ısıya sabitleyiniz,iyi bir dış filtre kullanacaksanız iç filtreye gerek kalmaz,dip çekimi yapmayı öğrenin ve ihmal etmeyin.Bitki akvaryumlarıyla ilgili detayları öğrenmek için linke http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp                    ve diger konulara bakabilirsiniz.Canlılar başta olmak üzere bitki,malzeme ve yemleri forumdaki satış ilanlarından bakarak karşılarsanız bütçenize epeyi bir katkısı olur.Tam anlamıyla konuları araştırmadan yeterli seviyede bilgi sahibi olmadan kurulumu yapmayın,gerekirse biraz erteleyin,ileriyi düşünerek kurulumu tamamlayın.Çünkü bu hobiye 100-200 litre akvaryumlarla başlayanların bir çoğu kısa bir süre sonra akvaryumunu büyütmek istemiştir ;) Şuan için yazacaklarım bunlar,forumda günlerce okuyup bitiremeyeceğiniz kadar bilgi var,okumayı ihmal etmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ONYZÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 46
ONYZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 10:12
Köpek balığı derken challenger dan bahsediyorsanız,diğer balıkları akvaryuma atmanızı çok tavsiye etmem,eğer calı doğuran besleyecekseniz,challenger yada pangasius dan uzak durun derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blackfalconÇevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2011
İl: Antalya
Mesaj: 7
blackfalconÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 20:52
Arkadaşlar 90-35-45 yaptırıyorum kayıtlı kuşaklı olacak inşallah kapak yok kapak olarak ne tavsiye edersiniz hazır varmış 90 cm lik 22,5 cm de enii var yani yarısı açık kalacak bunlar hazır yoksa mobilyacıya falan mı yaptırsam yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NarutoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2010
İl: Sivas
Mesaj: 436
NarutoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2011 13:42
@Yusuf Bey mobilya yaptırmanızı tavsiye ederim. Hazırlarda maliyet yüksek ayrıca dediğiniz gibi eksik kalıyormuş. Bazı firmalar istediğiniz ölçülerde kapak dökümü yapabiliyor ama kapağı dökerken sizin de cüzdanınızı dökmenizi talep ediyorlar. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blackfalconÇevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2011
İl: Antalya
Mesaj: 7
blackfalconÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 16:07

arkadaşlar resimleri atcam inşallah kapak işini şimdilik hallettik tabanada mermer üstüne kartyon koydum dengeli su kaçırmıyor şimdi yeni su koyacağım japonlar var onları atcam aynı zamanda akvaryumu böldüm japonla lepistes birlikte götürebilirim şimdi ilk iş olarak ne yapmalıyım motor var ama ufak bu akvaryuma özel bir motor  mu alsam ısıtıcı yok filtre yok önce bunları alıp sonra mı lepistesleri alayım bilgilendirmeniz için teşekkürler.



arkadaşlar bu türü bilen var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir