yeni akvaryuma nitrivec ve aquatan kullanımı


saydoganÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2014
İl: Ankara
Mesaj: 6
saydoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 15:30
Merhabalar ;

discus akvaryumu kurmaya başladım kafama takılan 2 soru var

1 -akvaryumun ilk suyu hazırlarken nitrivec ve aquatan hangi sıra ile kullanımasını tavsiye edersiniz.yoksa aynı anda katmamın bir sakıncası olmazmı


2- discus ne zaman ekleyebilirim akvaryuma


şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 16:11
Sera aquatan ilk aşama sudaki klorun uçuşunu hızlandırıcı ağır metaller çökertici etkisi var, ilk aşamada bunu uygulayabilirsiniz, 2 saat içnide bile klor oldukça uçmaya uzaklaşmaya başlar sudan normal şartlarda bile, nitrivec ise ikinci aşama faydalı bakterilerin oluşumun hızlandıran kültür 2 saat sonra bile kullansanız olur, hepsini bir arada kullandığımda olmuştur, 2 gün sonra gibi balıkları yerleştirebilirsiniz denilir ama, ben 1 haftadan önce eklememişimdir. Sonraki yıllarda hiç bu ilçları kullanmadım 10 sene kadar. Akvaryuma suyu doldurdum, aksesurları ekledim 2 gün boş çalıştırdım filtreleri az bir tutam yem attım ilk gün sonra çok dayanıklı tür olan bir elma salyangozu koymuşumdur tanka onu beslemişimdir 1 hafta, 1 haftadan sonra balıkları eklemişimdir. Ve genelde salyangozla uyumlu yaşayan türlerdi uzun yıllar beraber yaşarlardı. Önceleri ilk gün bu ilacları kullanınca suda bir bulanma sislenme olur bu normal, kendiliğinden netleşir su sonraki günlerde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volkantr34Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 399
volkantr34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 16:58
Forumda diskus'la ilgili araştırma yapmanızı öneririm. Size verilecek cevaplarda çok fazla detay yazılmayabilir. Diskus bakımı o kadar kolay değil çünkü. Sonradan üzülmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir