Yeni Akvaryumum İçin Önerileriniz


undisput3dÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 93
undisput3dÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2012 18:34
Arkadaşlar 2 aydır kullandığım 50x20x26 akvaryumum 26lt lık , 6 tane Japon balığım var içinde yaşayan, iç motorum shah  wp-2001  ısıtıcıda var ama markasını bilmiyom. 

Bugün yeni akvaryum yaptırdım  75x35x40   100Lt lik , şu an silikonu kuruyor 1-2 gün sonra faaliyete geçireceğim onu , Bir pet shop tan 5 paket rengarenk taşlardan aldım , altına sermeyi düşünüyorum akvaryumun. 6 japon balığımıda içine salıcağım , şu an kullandığım iç motor yeni akvaryumum için yeterli olur mu ? ısıtıcı hakkında bilgi veremedim , eğer ayriyetten bir ısıtıcı daha eklersem , 2 ısıtıcı aynı anda çalışıp daha seri  suyu kıvamında tutsalar daha iyi olur mu ? ve 2 gün sonra yeni kuracağım akvaryumuma eski akvaryumdaki suyu aktarma yapıp direk motor ve ısıtıcıyıda ona takıp japonları beslemeye devam etmelimiyim ? bu konuda bana lütfen tek tek sorularıma yardımcı olacak kişileri bekliyorum . 2 aydır daha balık besliyorum.

Bide son sorum bu yeni akvaryumuma japon balıklarımın kendilerini daha doğal bi ortamda hissetmeleri için , akvaryumun içersine heykel , denizfeneri gibi şeylermi eklesem yoksa bu canlı bitkiler varmış , onlardanmı koysam ,  eğer canlı bitki koymam gerekiyorsa japon için hangileri daha uygundur , ve bu bitkileri nasıl akvaryuma koyacağım yani toprağa bitki eker gibi değil sanırım , hiç bir tecrübem yok tamamen bilgisizim bu konuda , beni aydınlatacak arkadaşlara teşekkürlerimi arz ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumcennetiÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 141
AkvaryumcennetiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2012 18:42
Kardeşim ben diger açtıgın konuda zaten sana yardımcı olmaya çalışdım 2 tane aynı konuyu peş peşe açıp lütfren forumda kalabalık yapmıyalım. Birde renkli taşlar kumlar salınım yapa bilir bence kullanma diger açdıgın konu burda lütfen daha dikkatli olalım emin ol üstadlarımız ve bilgi sahibi olan arkadaşlar sana yardımcı olcaktır lütfen aceleci davranmayınız ve forum kirliligi yapmayınız benzer konunuz burda bakın: http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_akvaryumum_icin_onerileriniz_k547979.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir