Yeni Akvaryumum


karpuzÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2012
İl: Izmir
Mesaj: 6
karpuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 22:20
Fotoğraf:

Boyut (cm):50*21*32
Kapasite (litre):?
Canlılar:3 adet lepistes,Vallisneria gigantea / Dev saz, Bacopa monnieri Cabomba caroliniana / Kabomba Java Fern,Eladoa,Hemianthus Micranthemoides,Su Mercimeği
Malzemeler:
7 Kilo dere kumu,Şelale Filtre(350l/h)100w ısıtıcı
Akvaryum Bakımı:
4 güne 1 %40 su değişimi ve filtre temizliği
Kullanılan Yemler:
Gemma marka tropikal balıklar için yem
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Yok
Merhaba bu hobiye yeni atıldım ve ilk olarak bitkili akvaryum kurarak hata yapsam da bitkilerimde en ufak çürüme bile görmedim. Sadece ışıklandırmam fazla olduğu için yosunla 4 gün savaştım kurtuldum. Armatürüm küçük geldiği için su borusundan yenisini yaptım. Bitkileri şimdilik karışık şekilde diktim en iyi görüntüyü nasıl yakalayabilirim önerilerinizi bekliyorum. Bitkiler hemianthus micranthemoides hariç ümit birkol abimizden aldım bolca koymuş çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alp AtuÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 831
Alp AtuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 23:02
Bu tüplü televizyon tipi akvaryumlar beni eskilere götürdü. Eskiden çoğu hobicide ya bunlardan yada yarım aliminyum kapak akvaryumlardan vardı. Hobiye hoş geldin, şimdilik herşey güzel. Ümit abinin bitkileri çok güzel, ondan destek alabilirsin problemle karşılaşırsan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blitzkriegÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 981
blitzkriegÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 06:18
Akvaryuma yorum yapmayacağım,zevkinize göre düzenlemişsiniz. Ancak 4 günde %40 su değişimi çok fazla. Filtre temizliğine ise diyecek söz yok. 2 aydan önce ya da tıkanmadığı sürece filtre temizlenmez. Bakterileri öldürürsünüz,bu da sudaki nitrit-nitrat döngüsünü bozar. Ayrıca filtre sünger ve elyafları,seramik,zeolit vs gibi malzemeler akvaryum suyuyla temizlenmelidir. Akan musluk altında yapılan temizlik aslında tankı katletmekten öteye gitmez. Sudaki klor bakterileri yok eder. Lütfen filtrenizi bu bilgilere göre kullanın. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir