Yeni aldığım yavrularım sudan kaçarcasına zıplıyor nedendir?


CeseT0187Çevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 56
CeseT0187Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 10:32
Merhaba arkadaşlar. Takip edenlerin bileceği gibi bir kaç zamandır yeni akvaryum kurulum çabasındayım. Dün 15 adet kasanga yavrusu aldım. Ve kovaya koyup akvaryumdan hava hortumuyla çok yavaş biçimde su doldurmaya başladım. Akvaryumda aragonit kum, 150 lt ye 3çay kaşığı karbonat aquatan ekleyip iki gün dinlendirilmiş su var. Neyse suyu akıtmaya başladım (hava taşıyla hava da vererek) ilk önce balıklarımdan bir kaçı suyu akıttığım yerden vücudunun yarısına kadar sudan çıkmaya başladı. Oyun oynuyor dedim çünkü sarı prenseslerim böyle oynarlardı. Ardından zıplamaya başladılar kısa süre sonra hepsi zıplamaya başladı ve sadece suyun aktığı bir kac santimetrekare alandan değil, o alandaki yaklaşık 10-15cm alanda. Israrlı ısrarlı sudan yaklaşık 15cm dışarı zıplamaya başladıklarında korktum (yavrular 3cm) ardından suyun akışını hızlandırdım ve kısa süre sonra akvaryuma saldım. Bi kısmı daha ne olduğunu bile anlamadan saklanmışlardı. 9 tanesi de şok olmuş gibi ortada kıpırdamadan zemin üzerinde duruyorlardı. Üstlerini örttüm. Yarım saat sonra kontrol ettim sakince zemnde yatıyorlardı. (hala canlılardı) Yem vermedim akşama eve gidince yemleyeceğim. Durumun analizini yapabilecek arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teknoartÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 708
teknoartÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 10:59
Suda ısı farkı yoksa büyük ihtimal ph da yüksek farklılıktan balıklarınız şoka girmiştir. Tamamen alışmaları 1 haftayı geçebilir. İnşallah balıklarınızda bi sıkıntı olmaz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chevalierÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2010
İl: Içel
Mesaj: 1105
chevalierÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 11:54

Kovadan mı zıpladılar akvaryumdan mı pek anlayamadım o kısmını. Benim tek kuyruklu arsız bir japonum vardı. Kovaya koyduğum an kaçma çabalarına giriyordu. Akvaryumdayken hiç böyle bi girişimde bulunmamıştı. Etrafını görmeyince strese giriyor , tek ışık gelen yere doğru var gücüyle gitmeye çalışıyordu. Sizinkilerde de böyle birşey olmuş olabilir tabi kovadan zıpladılarsa. En güzeli 40-50 litre aktarma tankı yapmak. Balıklar en az stresle kurtulmuş olur. 

2 gün daha yem vermeyin iyice acıksınlar. Sonra mecburen yeme gelecek ,akvaryum içinde dolanmaya başlayacaklardır. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 13:41
Aslında bu her alıştırma evresinde olur güzel taze bir su gelir balıkların olduğu kovaya balıklarda psikolojik olarak zıplarlar o gelen taze suya doğru siz panik yapmışsınız eğer tropheusta her farklı davranışta veya size tuhaf gelen davranışta panik yaparsanız bu şekilde tropheus sizi çok üzer o zıplama olayı dediğim gibi suyu aşılamaya başladığınız anda başladı çünkü taze suyun geldiği yere doğru zıplıyordu balıklarınız suyunuzla alakalı sorundan kaynaklanmıyordu yani ama dediğim gibi paniğe kapılmışsınız ve balıkları suya adapte etmeden tanka salmışsınız ve balıklarınızı şok etmişsiniz umarım bir problemle karşılaşmazsınız çünkü bir anda veya bir haftada bir bişey yok herşey normalmiş gibi gözükebiliyor ve sorunlar sonradan başlıyor böyle vakalarda umut ediyorumki sizin başınıza böyle bişey gelmez ama dediğim gibi balıkları suya alıştırmadan salmışsınız ve şok olmuşlar umarım ilerleyen süreçtete problem çıkmaz.

Beğenenler: [T]116671,DiscusAddict[/T]
Teşekkür Edenler: [T]116671,DiscusAddict[/T]
+1: [T]116671,DiscusAddict[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CeseT0187Çevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 56
CeseT0187Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 15:36
[QUOTE=sprwon]Aslında bu her alıştırma evresinde olur güzel taze bir su gelir balıkların olduğu kovaya balıklarda psikolojik olarak zıplarlar o gelen taze suya doğru siz panik yapmışsınız eğer tropheusta her farklı davranışta veya size tuhaf gelen davranışta panik yaparsanız bu şekilde tropheus sizi çok üzer o zıplama olayı dediğim gibi suyu aşılamaya başladığınız anda başladı çünkü taze suyun geldiği yere doğru zıplıyordu balıklarınız suyunuzla alakalı sorundan kaynaklanmıyordu yani ama dediğim gibi paniğe kapılmışsınız ve balıkları suya adapte etmeden tanka salmışsınız ve balıklarınızı şok etmişsiniz umarım bir problemle karşılaşmazsınız çünkü bir anda veya bir haftada bir bişey yok herşey normalmiş gibi gözükebiliyor ve sorunlar sonradan başlıyor böyle vakalarda umut ediyorumki sizin başınıza böyle bişey gelmez ama dediğim gibi balıkları suya alıştırmadan salmışsınız ve şok olmuşlar umarım ilerleyen süreçtete problem çıkmaz. [/QUOTE]

Su aşılama evresini sadece hızlandırmak adına hortumun agzından akan suyu hızlandırdım. Yine alıştırmadan salmış değilim. Bende taze suya doğru bir hareket gördüğüm için iyi ile kötü düşünme arasında kaldım. Şu an balıkların akvaryumda kaya arkalarına saklanması dışında bir sıkıntı görünmüyormuş evden aldığım bilgiye göre. Bu akşam yemlemeli miyim yoksa bir gün daha beklemeli miyim kararsız kaldım açıkçası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahimozelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 656
ibrahimozelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 15:46
Balıklarınızın akvaryuma adaptasyonu sırasında aynı boyutta 2-3 adet sarı prenses koymanızı tavsiye ederim. Böylece hızlı bir şekilde akvaryumda saklanmadan gezmeye baslayacaklardır. 1 ay sonra sarı prensesleri akvaryumdan cıkarırsınız. Ben bu şekilde 35 adet red rainbow kantalanba yavrusunu alıştırdım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 63
Engin BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 04:47
Merhaba Akvaryumunuzun ışıklarını 1 hafta açmaz iseniz balıklar kolayca adepte olacaktır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir