Yeni Balık Almaya Korkuyorum.


BirBalikSeverÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2017
İl: Izmir
Mesaj: 3
BirBalikSeverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2017 20:05
Geçen sene kurduğum akvaryumda yaklaşık 25 lepistesi birkaç ay sorunsuz bir şekilde baktıktan sonra birkaç moli ve lepistes daha almıştım. 1-2 gün geçmeden balıklarım hastalanmaya başladı ve hepsi öldü. Şimdi tekrar kurduğum akvaryuma yeni balık almaya korkuyorum. Yeni alacağım balıkların sağlıklı olduğundan nasıl emin olabilirim ? Yardımlarınız için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HattushilÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 192
HattushilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2017 20:22
Almak istediğin balıkları akvaryumculardan değildi, hobici arkadaşlardan alırsan hastalıksız olacağına emin olabilirsin.
İlan sayfasında yeterince ve uygun fiyata bulacağından eminim,

akvaryumcular ticari kaygılarla baktığı için aldıkları yerli lepistesi bile 5 tl altında satmıyorlar oysaki adetli alırsan hobicilerden 1,25 ya da 1,50 tl'ye alabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yeşili SevÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 8
Yeşili SevÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2017 20:38
Akvaryumcuda içinde bulunduğu su(bulanık veya aşırı yeşilimsi olmasın), tank arkadaşlarının ve balığın hareketleri en büyük göstergeler, alacağın balık belli ise vücut yapısını incele internetten ve akvaryumcuda balığın vücuduna dikkat et genelde hastalıklar (beyaz benek gibi) yüzgeçler ve vücutta gözle fark edilecek düzeydedir, eğer aynı tankın içinde hasta balık varsa o tanktan hiç bir balık alma. Aldığın balıkların suyunu asla kendi akvaryum suyunla birleştirme balıkları seninde bildiğini varsayıyorum ama hatırlatayım ayrı bir kapta alıştırma işlemine tabii tuttuktan sonra akvaryumuna al (bakteri kültürü aşılama hariç tabi bunu da güvenilir bir akvaryumdan yapmak gerek ayrı bir mesele).En son tavsiyem ise balıkların hepsini aynı anda almamak örneğin akvaryumun büyüklüğü ve alacağınız balıklara bağlı olarak en son nüfus 10 balık olacaksa önce vatozunu ve 2-3 balığınızı alın akvaryumun suyu yavaş yavaş otursun bu arada düzenli dip çekimleri ve haftalık su değişimlerini eksik etme 1-2 ay gibi bir süre sonrada geri kalan balıkları dikkatlice seçerek akvaryumuna ekle umarım başarılı olursun daha detaylı bilgi için yeni almak istediğin türü ve akvaryumun hacmini paylaşabilirsin o zaman nüfus planlaması yaparız :) cevabını bekliyorum. [:P]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir