YENİ BALIK EKLEME VE MUKOZA ATMA


Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 10:52
Herkese merhaba,
 
1- Yeni balık ekleme
 
Baldızım da benim eski 110 Lt tankımı kurmuş idik, tank uzun süredir kurulu ve oturmuş durumda, tankda ilk Discus tecrübemden geriye kalan 2 adet, bir Melon bir de Turkuaz vardı, Melon yanık, ancak Turkuaz ısrarla gelişimine devam çok yavaş da olsa devma ediyor ve formu normal. Tank da Discus'ların haricinde Melek var.
 
2 gün önce Melon ölmüş, Turkuaz tek kaldığı için kontrole gittim, strese girmiş ve saklanıyor, aynı zamanda gün içinde birkaç defa kendini camdan cama vurmuş, gittiğimde alnında ve sağ tarafında ufak iki yara gördüm, daha çok sıyrılma tarzında, muhtemelen bir yere vurdu.
 
Balığı dün akşam kendi tankıma aktardım, aktardıktan kısa bir süre sonra kendi etrafında 10-15 defa çok hızlı dönüşler ve tank içinde ordan oraya hızlı hareketler yaptı, bir ara benim sürümün arasına katıldı, sürü herhangi bir ters tepki vermedi.
 
Ancak şu anda köklerin arasında saklanıyor, aktardıktan kısa süre sonra ışıkları kapattım.
 
Mevcut saklandığı alanı kullanılamaz hale getirmeye niyetliyim, fakat bu alanı da az çok cüce ve L144 vatozlarım için bırakmıştım.
 
2- Mukoza atma
 
Geçen hafta su değişimi ve sump temizliği yaptım, su değişiminde mutfak da tezgah altında bulunan, 1 adet tortu, 1 adet karbondan oluşan, 2li kartuş filtreden, kombiden ılık su bastım, ancak su değişiminin bitimine yakın Discus'larımın Mukoza attığını fark ettim, forumdan crow_27 nickli Ahmet kardeşimi aradım, çünkü böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum ve hiç olmamıştı, su değişiminin bitiminde hemen bakteri kültürü ve vitamin ekledim, Ahmet kardeşim sump temizliğinden ve su değişiminden kaynaklı su değerlerinim değişmesinden dolayı olmuş olabiliceğini belirtti, sump temizliğini gönül rahatlığı ile yapıyordum, çünkü aynı zamanda Tetratec EX1200 dış filtrede kullanıyorum, böylece herhangi bir temizlik veya sorun durumunda, filtrasyon sisteminin bir şekilde birbirini yedeklediğini düşünüyorum, ancak balıklarım Mukoza atmasına rağmen başka herhangi bir sıkıntı gözlemlemedim (saklanma, fin kısma, yüzme bozukluğu, davranışlarda değişiklik vs gibi).
 
Dün ise, yukarıda da bahsettiğim gibi Turkuaz Discus'u ekledikten sonra erkek Ramirezi'min kuma sürtündüğünü fark ettim ve su değişikliği yaptım, bu sefer geçen Cuma günü yaptığım su değişimi miktarından daha az değiştirdim ve bakteri kültürü ekledim, ancak baktığımda yine Discus'larımın Mukoza attığını farkettim, ancak bu sefer, geçen seferden daha az miktarda ve daha sayıda Discus'um Mukoza attı.
 
Su değişimlerinde herhangi bir riske girmemek için aynı zamanda daima 2 kapak (10 Ml= 400 Lt ) Seachem Prime kullanıyorum.
 
Acaba, Ankara suyundan kaynaklanan bir durum söz konusu olabilirmi?
 
Veya en kötüsü, mutfak da tezgah altında bulunan Karbon filtre de sorun olabilir mi? Karbon filtre daha yeni sayılır, 2-3 aylık filan.
 
Değerli yorum ve fikirlerinizi esigemezseniz sevinirim.
 
Saygılarımla.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir