Yeni Balıklar İle Gelen Hastalık Ve Kayıplar


batigolÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 12
batigolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2019 14:15
Merhabalar, konuyla ilgili bilgisi olan forum üyelerinden acil destek bekliyorum.

Akvaryum Özellikleri

Hacim: 40lt
Işıklandırma: Firefly Chrome 12.5w (6 saat)
Filtrasyon: Dophin Şelale Filtre
Taban: JBL kugeln + Dere Kumu
Sıvı Gübre: Reeflowers
Canlı (Kurulum): 5 adet Hasemania, 6 adet Hengeli Rasbora, 6 adet Kırmızı Burun Tetra, 3 adet Pigme Çöpçü, 2 adet Otocinlus
Canlı (Güncel): 4 adet Hasemania, 3 Hengeli Rasbora, 2 adet Kırmızı Burun Tetra, 2 adet Pigme Çöpçü, 2 adet Otocinlus, 1 adet Neon Tetra, 2 adet Nerite Salyangoz
Bitki: Rotala Red, Micra, Repens, Ludwigia Repens, Mini Parvula
Yem: Seranın çeşitli yemleri (Pul yem, granül yem, kurutulmuş kan kurdu, su piresi vs.)

Akvaryumu yaklaşık 2 ay önce yukarıdaki canlılar ile birikte kurdum. Balıkların bir çoğu 2 senedir benimleydi zaten. Hatta hasemanialardan iki tane yavru bile aldım.
Akvaryumu kurduktan sonra 2 adet rasborayı akvaryumdan atladığı için, bir adet kırmızı burun tetrayı da bilmediğim bir sebeple kaybettim.
Geçtiğimiz hafta İstanbul Avcılar'da çok bilinen bir akvaryumcudan 6 adet Neon tetra aldım. Bütün bu tufan bundan sonra başladı. Önce sırayla yeni aldığım neonların 5 tanesini (hergün bir-iki adet şeklinde) kaybettim.
Balıklarda sorun olabileceğini düşündüm başlarda ama bununla bitmedi maalesef. Peşinden 1 adet pigme çöpçü, 2 adet kırmızı burun tetra kaybettim.
Akvaryum hacmine göre biraz fazla balık beslemeye çalıştığımın farkındayım ama neon tetralardan bir hastalık bulaştığını düşünüyorum.
Bu konuda pek bilgim yok ve dün itiberiyle bactofish kullanmaya başladım. Fakat kayıplar devam etti ve 1 adet kırmızı burun tetra, 1 adet rasbora, 1 tane hasemania (yavrulardan biriydi maalesef) daha kaybettim.
Balıklarda belirgin olarak bir deformasyon görünmüyor sadece gözlerinin biraz patlak olduğunu farkettim. Sorunlu balıklar öncesinde sürüden ayrılıp su yüzeyine yakın gezmeye başlıyor ve bir kaç saat içinde kaybediyorum.
Kullandığım ürünü özelliklerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.deepfix.com/?avada_portfolio=bactofish

Yardımcı olabilecek arkadaşlarınız varsa iletebilirseniz sevinirim.

Selamlar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/91444/310120191358511.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/91444/310120191407311.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/91444/310120191316161.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/91444/310120191326121.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/91444/310120191328411.jpg[/IMG][EDIT]batigol,2019-01-31 14:16:50[/EDIT]

Beğenenler: [T]195880,ck84[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2019 15:48
Her zaman değindiğimiz dile getirdiğimiz problem ? oturmuş akvaryumunuza dışarıdan balık eklemeyin kendi ürettiğiniz temiz yavrularla yola devam edin !

akvaryumcunun ortamında her cinsten parazit mevcut, bu balıkların özellikle neon gibi tetra türevleri ve rasboralar genellikle uzakdoğudan geliyorlar ve adeta mikrop yatağı bunlar. neonlar özellikle mantarlara karşı çok hassastır taşır ve bulaştırırlar önce renkleri soluklaşır ve arkasından ölüm gelir.

bakın imza bölümünde ne yazıyorum ? o yazıyı oraya yazabilmek yıllarıma balıklarıma paralarıma mal oldu benim [;)]

tankınızdaki tüm balıkları dışarı alın neonları geri götürün tankınızı sabote ettiklerini söyleyin esnaf olarak önlemlerini alsın milletin akvaryumunu sabote etmesin bizde emek ve para veriyoruz sonuçta yazık günah !

henüz sağlıklı görünen balıklarınızı ayırın ayrı bir kovada bol oksijen vererek dinlenmiş temiz bir suda tankınızn suyu oturana kadar tutun.deri üstü parazit ve mantarlarda mavi metilen yada karbonat tedavisi sonuç verir ancak özlerde şişme enfeksiyonun ve iç parazitin etkisi. bu iç parazit beyin dahil olmak üzere kafanın deri altına yerleşerek balığın etini yemeye başlar açıkçası. iltihap nedeniyle gözler şişer kafada basınç oluşur ve bazen balığın derisinde bir delik açılır balık için ölüm kaçınılmazdır. hastalık tankın içinde tedavi edilmez çünki tankınıza bakır ihtiva eden şu ilaçları uygulayın baktopur atın şu dur budur derler sonra diğer sağlam balıklarda zehirlenir gider !
bundan 20 sene önce böyle ilaçlar yokken suya karbonat atarak tedavi ederdik balıkları sonuç verirdi. cilt üzerindeki dış parazitlerde çok etkilidir karbonat çok kurtardığım balık olmuştur ancak iç parazit için bulaştıktan sonra müdahale ve sonuç zordur belirtmeliyim

şansınız bol olsun, krantina esnasında zaman kazanmak için tankı komple dekorlarıyla bitkileriyle birlikte boşaltın bol tuzlu veya karbonatlı suyla 24 saat dezenfekte edin ardından durulayıp tekrar dinlenmiş suyla doldurun bakteri besiniyle destekleyin bitkileri ayrı bir kovada tutun köklerini ve yapraklarını ılık suyla yıkayın çünki bitkiler mantarlara çok iyi ev sahipliği yaparlar [:O]

bu arada dış filtre malzemelerinide dezenfekte edecek ve yenileyeceksiniz. bir süre aktif karbon kullanmanızı öneririm çok iyi bir dezenfektandır bu nedenle bir süre bitkisiz kurulum öneriyorum

balıkların bağışıklık sistemi zayıfladığı anda yada dışarıdan güçlü bir parazit tanka girdiği anda hastalık devreye girer. kesinlikle kanlı canlı yem yada kurutulmuş pire kurt vs.vermeyin tetranın ıspanak katkılı bitkisel ve diğer yüksek proteinli yemlerinden öneririm az yemleme yapın bakteri kültürünü oturtun dış filtrenizden substrat, zeolit ve karbonu eksik etmeyin tekrar deedceğim bir süre bitki koymayın. bitkiler bir yandan çürür bir yandan tazelenirlerken bitki gübresi gibi çeşitli kimyasallarla birlikte suyun yapısı bozulur suda amonyak artar su bulanmaya kokmaya ve enfeksiyon üretmeye başlar bu nedenle kokusuz temiz bir suyun temeli bakteri kültürüdür bunu oturtmak zorundasınız. umarım kalan balıklarınız 2.bir şans bularak yeni hayatlarına devam ederler.

Beğenenler: [T]195880,ck84[/T]
Teşekkür Edenler: [T]91444,batigol[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir