Yeni Başlangıç


wishyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2011
İl: Burdur
Mesaj: 26
wishyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2016 22:41
[QUOTE=yasarbudak]Merhaba, başlığa girip Burdur adını görünce anılarım tazelendi. Üniversiteyi orada okumuştum. Karımla orada tanıştık ve okulun ardından da evlendik.

Her neyse.

Bende de 120*60*50 boyutlarında bitkili tank var. Zeminde bahçe toprağı var. Bildiğimiz bahçe toprağı. İş yerimde çiçek ekilen yerden kazıp güzelce eledim, küçük parmak tırnağım kadar olan taşları ayıkladım, güzelce kuruttum ve zemine onu serdim. Üstüne daha önceki kurulumumdan kalan, tankı alırken akvaryumcunun hediyesi, aquatic plant sand ve en üstte hagen var.

Toplam kum yüksekliği 8cm civarında. Bunların dışında bahçe toprağının arasına, ortalama bir karışa denk gelecek şekilde, üç sıra halinde misket gübre ve doğum kontrol hapı koydum. Bunu yapalı 1 ay belki oldu ya da olmadı, ama bitkiler çılgın gibi büyüyorlar ve renkleri çok canlı.

İlginz için teşekkür ederm ayrıca. :) Bahçe Toprağı ve doğum kontrol hapını ilerleyen zaman da test etmek istiyorum çok ilgimi çekti bu olay [:lol:]

Şunu söylemeden geçmeyeyim, ilk 1-2 hafta biraz soluklaşmışlardı bitkilerim. Ancak yukarıda yazdığım gibi şuan hepsi çıldırmış vaziyette :) Özellikle Egeria densa (Eledoa)ları ben budayıp dikmekten yoruldum onlar filiz vermekten bıkmadı.

Ve bu yazdıklarımda bana yardımcı olan kişi de bu forumdaki asevindir kardeşimdir. Sağ olsun var olsun. [/QUOTE]

bunu demicem ilgimi çekti Teşekkür ederim ilginizden dolayı =)[EDIT]wishy,2016-07-14 22:42:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alperentugrulÇevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 330
alperentugrulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2016 22:42
[QUOTE=yasarbudak]

Alperen Bey, ilk akvaryumumu kurduğumda 6 yaşlarındaydım, şimdi yaşım 36, açıkçası 1-2 ay öncesine kadar hiç bilmediğim bir konuydu. Dediğim gibi forumda tanışıp arkadaş olduğum asevindir tarafından tavsiye edildi ve yaptım, şimdilik bir sıkıntı yok ne bitkilerimde ne de balıklarımda.
.[/QUOTE]
Estağfurullah Yaşar bey o anlamda demek istemedim yani hoşuma gitti doğum kontrol hapının bu özelliği de "Kaç sene oldu ama her gün yeni şeyler öğreniyoruz" demek istemiştim, yanlış anlaşılma için özür dilerim [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasarbudakÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2016
İl: Izmir
Mesaj: 149
yasarbudakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2016 22:51
[QUOTE=alperentugrul]
Estağfurullah Yaşar bey o anlamda demek istemedim yani hoşuma gitti doğum kontrol hapının bu özelliği de "Kaç sene oldu ama her gün yeni şeyler öğreniyoruz" demek istemiştim, yanlış anlaşılma için özür dilerim [:)][/QUOTE]

Estağfurullah, ne özrü, aslında aynı şeyleri yazmışız ama yanlış anlamışsınız ikinci yazdığımı. Orada da dediğim gibi, ben de yeni öğrendim ve sizin dediğiniz gibi, her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Aslında forumlarda bunu için var. Ben denediğim ve sonuç aldığım bir yöntemi burada paylaştım. Birileri de dener ve olumlu sonuç alırsa ne mutlu bana.

Saygılar, sevgiler.

Beğenenler: [T]187257,alperentugrul[/T]
Teşekkür Edenler: [T]113055,wishy[/T][T]187257,alperentugrul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2016 23:32
[QUOTE=yasarbudak]
Tunç bey, o ilaçların içeriği hakkında bir bilgim yok. Hiç merak edip okumadım. Ama yazdıklarınız akla yatkın. Dediğim gibi, ben arkadaşıma güvenip kullandım. Kullanmak isteyen arkadaşlar umarım zarar görmezler.[/QUOTE]
Bu durum esasen hobi ile alakalı değil, adaçayı, maydanoz, anason, soya fasulyesi, bir kaç tane daha var. Bu bitkiler ostrojen barındırıyorlar. Bu haplarla ostrojenin bitki gelişimine etkisi kanıtlanmış, bu nedenle de bu bitkileri kullanarak gübre ve sentetik hormonlar yerine alternatif organik gübre olarak kullanılabileceği ifade ediliyordu. Son durum nedir bilemiyorum. Dediğim gibi bu durum su üstü bitkilerinde test edildi ve gözlemlendi. Bu nedenle balıklara etkisini bilemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wishyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2011
İl: Burdur
Mesaj: 26
wishyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2016 10:16
Dün şöyle bi teklif geldi arkadaşlar size sormak istedim 14 kg hagen 5 kg lav kırığı ve 5kg aquaclay kum 50 lira dedi napayım alayim mi sizce ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir