Yeni Betamız Mutsuz Gibi


ahmetfiratozkayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2021
İl: Konya
Mesaj: 672
ahmetfiratozkayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2023 17:38
Betalar sürekli yüzgeçlerini göstermez ilk geldiğinde stresliydi her an kavga ve kendini koruma modundaydı şimdi ise alıştı gevşedi. Bir ayna ile kendi yansımasını gösterseniz stresi artıp kavga moduna geçecektir ama yapıp da streslendirmeye gerek yok.

Teşekkür Edenler: [T]237391,wogn8r07[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aqua DiscoveryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2019
İl: Bursa
Mesaj: 2179
Aqua DiscoveryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2023 18:32
Kusura bakmayın konuyla pek alakası yok ama karasal bitkiler çok güzel göstermiş odanızı tebrik ederim birde akvaryum un altında geniş yapraklı bitki varya onun ismini söyleyebilirmisiniz maşallah gerçekten çok güzel

Teşekkür Edenler: [T]237391,wogn8r07[/T]
+1: [T]125030,GhostKoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wogn8r07Çevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2022
İl: Antalya
Mesaj: 20
wogn8r07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2023 18:52
[QUOTE=Nursun]Merhaba,
Balığın kuyruğu açık şekilde fotoğrafını çekip ekleyebilir misiniz ?
Yeni eklendiği için akvaryuma alışmamış olabilir .
Bettalar genellikle gölge kısımlarda dinlenirler , ısıtıcı kısmı gölge olduğundan daha çok orda duruyor gibi . Bunun için su üstü bitkileri ve büyük yapraklı bitkiler (anubias vb) ekleyebilirsiniz .
Kullandığınız yemi bettam yememişti , tropical betta granulat ,sera bettagran ,ocean nutrition gibi önerilen yemleri deneyebilirsiniz .
Önlem olarak su değişim sıklığını artırabilirsiniz.
https://www.akvaryum.com/Forum/beta_baligi_bakimi_k954539.asp[/QUOTE]

Hocam yüzgeçlerini en çok açtığı fotoğraf eklediklerimdi. Açmıyor daha fazla onun için endişeleniyoruz zaten.

[QUOTE=AquaPuella]Saklanabileceği bir alan yaratırsanız daha mutlu olacaktır. Hindistan cevizi kabuğu gibi alternatifler var ancak sadece bitki ile bunu yapabilirsiniz. Anubias ya da windelov gibi bitki türlerini öneririm. Hem dayanıklı bitkiler hem de güzel gölgelik alan oluştururlar. Su üstü bitkileri de eklerseniz musmutlu bir bettanız olur. Işık çok güçlü geldi bana, özellikle bu kadar boş bir tank için. Bitkilerle çeşitlendirebilirsiniz. Zor bitkiler olmak zorunda değil. Çınar bitkisini öneririm. Tankımda o bitkiden var. Çok hızlı büyüyor ve betta için muhteşem bir ortam sağlıyor. Hatta bir zaman sonra su üstü bitkisi bile gerekmiyor, çünkü çınar yaprakları suyun yüzeyine kadar çıkıyor. Bir süre sonra budayıp, varsa başka bir tankta budanan bitkileri kullanabilirsiniz. Bettam yeri geliyor o bitkinin yaprakları üzerinde uyuyor, yeri geliyor saklanıyor, çoğu zamanda yapraklarının arasında dolaşıyor. Bitkiler için Sera'nın kuma gömülen stick gübresinden kullanırsanız daha hızlı ve sağlıklı büyüyorlar. Bitkilerin diplerine birer ikişer koymanız yeterli olacaktır.
Son olarak suyun ısısı 25°nin altına düşmesin. [/QUOTE]

Sağolun dediklerinizi dikkate alacağım. Birde gölge yapması için su üstünde duran aynı zamanda mineral açısında iyi olabilecek yaprak vs koymayıda düşünebiliriz.

[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Betalar sürekli yüzgeçlerini göstermez ilk geldiğinde stresliydi her an kavga ve kendini koruma modundaydı şimdi ise alıştı gevşedi. Bir ayna ile kendi yansımasını gösterseniz stresi artıp kavga moduna geçecektir ama yapıp da streslendirmeye gerek yok. [/QUOTE]

Sağolun hocam biraz kendi köşesinde takılsın bakalım 1-2 gün gözlemleyelim.

[QUOTE=Aqua Discovery]Kusura bakmayın konuyla pek alakası yok ama karasal bitkiler çok güzel göstermiş odanızı tebrik ederim birde akvaryum un altında geniş yapraklı bitki varya onun ismini söyleyebilirmisiniz maşallah gerçekten çok güzel [/QUOTE]

Estafurullah hocam teşekkür ederiz beğendiyseniz ne mutlu bize. Sorduğunuz bitkinin cinsi Ficus Lyrata (Bambino)

Teşekkür Edenler: [T]214205,Aqua Discovery[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wogn8r07Çevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2022
İl: Antalya
Mesaj: 20
wogn8r07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2023 20:53
Yorumlarının üzerine betama bir saklanma alanı yapayım dedim ve gözlemlemeye başladım. Yeni saklanma alanına adapte olup içine girmeye başladığında fark ettimki akvaryumda bulunan 3 adet zebra danio betayı rahat bırakmıyolar. Dokunup kaçırıyolar betayı bende ayırdım diğer üçünü akvaryumdan. Sizce bununla alakalı strese de girmiş olabilir mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wogn8r07Çevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2022
İl: Antalya
Mesaj: 20
wogn8r07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2023 19:20
Arkadaşlar betamı iyileştirdim şimdi gayet mutlu su üstüne balon yapmaya başladı. Kuyruklarıda nereyde tamamen açıldı. Son yazığım mesajdan sonra balığımızı karantine başka bi kaba aldık. Orda kısa bir süre metilen mavisi banyosu yaptırdık bir 10 dakika kadar. Sonra 28 derece bir suya geçirdim 26 dereceden kademeli olarak yükselttik tabiki. Sonra makrofish ilacı çok az tuz ve betta bonny ekledik suyuna. Hergün su değişimi yaptık. Her su değişiminde batta bonny ve ilacını ekledik ama tuz koymadık seyrelsin diye. 2 günde toparladı zaten. 5-6 gün karantinada kaldı. Eski alvaryumuda sirkeli sularla dezenfekte edip güzelce arındırdım. Bakteri oturmasını bekledikten sonra yeni akvaryuma geçişini yaptık. Buda bettamızın güncel hali;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237391/210120231919581.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]237934,aquariumtree[/T][T]228246,humeyra[/T][T]214092,Nursun[/T]
+1: [T]237934,aquariumtree[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir