Yeni bitki akvaryumunda temizlik ekibi


HAMHAMÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 7
HAMHAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2010 03:53
Merhaba , 180x60x60 ebatlarında akvaryum aldım. Şuanda  kurmadım. Perşembe gününden itibaren kurmaya başlayacağım. Zamanı gelince canlı seçmem gerekecek. İlk başta silver dışındaki arowanalardan edinmeye uğrastım ama bu canlının yurt içinde bulunmaması ve nadir olduğundan dolayı ülkemize sokmaktaki zorluklar nediniyle discus almayı planlıyorum. Sorum bu tür balıkla şu canlılar yaşar mı? Zebra nenite, caridina japonica, ancistros dlichopterus, crossocheilus siamensis (SAE) belki elma salyangozu. Anlaşıldığı gibi bir temizlik ekibi kurmaya çalışıyorum. Bunlar olmazsa bunların yerine ne koyabilirim? Adem TANIŞ2010-06-30 09:58:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2010 08:55
Öncelikle istediğiniz türde arowana bulunabiliyor. Fiyat değişebilse de bulabilirsiniz. Gerekirse özel mesajla bulunabilecek yerler konusunda bilgilerimi paylaşabilirim.
Discus düşünüyorsanız birlikte yaşayacağı türleri dikkatli seçmek gerekir. Fazla da abartmamak iyidir. Çünkü temizlik ekibi derken sonra discusları temizlemesin.
Bitkili bir akaryum olacağını düşünürsek öncelikle kurulumun tamamlanması, bitkilerin yerleşmesi, bir kaç balıkla birlikte döngünün tam oturmasını beklemek gerekir. Discuslar ancak ondan sonra sisteme katılmalıdır. Bunun da süresi belki bir ayı bulabilir. O yüzden sabırlı olmanız en önemli kuraldır. Sabırsız şekilde balıkları bir an önce eklemeyi düşünen kişilerle çok karşılaşıyoruz. Hatta geçmişte benin direk discus verdiğim bir kişi bile (uyarılarıma rağmen alırken bana kasıtlı olarak eksik bilgi vermiş!) sağlıklı balıkların bir kısmının ölümüne yol açmıştı.
Balık türleri olarak albino gold cüce vatozlar da güzeldir ve sizin bitkili akvaryum için 2-4 adet güzel olabilir. Sae ise en uygun türlerden biridir. Alacağınız her türlü salyangozun sağlıklı bir ortamdan geldiğine emin olmadan akvaryuma eklemeyin. Salyangozdan bulaşabilecek bakteriler discus için sorun olabilir.
Olur da arowana bulursanız, ki bulacağınızı düşünüyorum, o zaman zaten diğer türler bir kenarda kalacaktır. Yoksa hemen hepsi yem olmaktan öteye geçemez.
Kurulumla ilgili fotoğraflar olursa görmek hoş olur.
Kolay gelsin.
kgurkan2010-06-30 08:55:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir