Yeni Bitkilim


automationerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Izmir
Mesaj: 114
automationerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 16:06
[QUOTE=Acil Stop]Şükrü bey sizi hemşehrim olarak tebrik ediyorum. Suyun netliği, canlıların sağlığı ve bitkilerin gelişimi ile harika bir görünüm yakalamışsınız. Bu su netliğini neye borçlu olduğunuzu öğrenebilir miyim? Ben de Fatih bey ile aynı şeyi merak ediyorum. Karides ve bolivian ram arasında bir sorun gözlediniz mi?[/QUOTE]

Merhabalar ,
Karides ve ram ler çok iyi geçinemese de 2 aydır karides sayısı 30 un altına inmedi ,ama benim yapabileceğim bir şey yok ikisinden de vazgeçemiyorum :(,
Zaten ramleri ilk aldığımda renkleri beyaz a dönük bir renkti ,şu an kirazları ve sakuraları çok fazla rahatsız ettiklerini ve bolca avladıklarını düşünüyorum çünki golden ram ler oldu size orange ram :)
Suyun netliğini gerçektende filtre de ki bakteri oluşumuna borçluyum.hafta bir %15 değişim yapıyorum suda .


[QUOTE=fatih2405] Akvaryumunuzun netliğine ve  balıklarınızın sağlıklı görünüşlerine hayran oldum.Güney Amerika chiclidlerinizin genel adı Ramirezi,en üstteki 2 resimdekiler  Bolivian Ramireziye benziyor diğer sarıya çalanları tam bilmiyorum.Bunların tül kuyruk versiyonları çok gösterişli duruyor tavsiye ederim.
 
Ben de size bir soru sorsam, pembe zebra ve ramirezilerinizin karideslerle geçimi nasıl? Bende de tetralarla beraber karidesler mevcut ama ramirezi ile pembe zebralar da çok hoşuma gidiyor,geçen gördüm alacaktım ama karideslerden dolayı emin olamadım, akvaryumcuya da sorma gereği duymadım vereceği cevabı zaten biliyorum. :)  (Yaşar diyecektir %90)
 
[/QUOTE]
Merhabalar,
 

Pembe zebralar ile karideslerin bir sorun yaşadığını görmedin zebralar karideslerle birlikde 2- 3 ay önce eklendi akvaryuma ,Ram ler ile birlikde bol bitkili tanklarda besleyenler var ,bende yeni kuracağım tankda bol bitki, kakadu ,ram ve karides bakmayı düşünüyorum .

Saygılar ..


[QUOTE=sinan2010]Arkadaşlar ben ramirezilerin karides yavrularını bol bitkili tankta dahi telef ettiğine şahit oldum. Ramireziler tanka girdikten sonra karidesler pek ortalarda gözükmüyor zaten.
Bu arada başınıza gelen olay için üzüldüm, şayet sık ve uzun seyahatlere çıkıyorsanız sistemlerinizi otomatik ve olabildiğince kaliteli yapılandırmanız lazım. Maliyet artar ancak en azından gözünüz arkada kalmaz.
 
Yeni kurulumunuzu en ince ayrıntılarına kadar planlayın, tüm ihtiyaçları tamamlayın, sonra kuruluma geçin derim.
Ayrıca yurt dışından da güzel malzemeler edinebilirsiniz.
Sağlıklı hobiler..
[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim ,ben eve gelip durumu gördükten sonra çok üzüldüm ,birde eşim çok fazla kızdı :))evi temizlemek bana kaldı :)

Yeni kurulum için ultravioleli dış filtre ve diğer malzemleri aldım ,işim gereği otomasyon malzemeleri ve yazılım konusunda da sıkıntım yok ,yeni sistemi ışıkandırma ,su ekleme,ph konrtolü vs hepsini PLC ve dokunmatik operator paneli ile yapmayı planladım ,
şu an kullandığım akvaryum ve ekipmaları bozmadan  komple işyerime götürüp orada da bu akvaryuma devam edeceğim .

Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatih2405Çevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 192
fatih2405Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 19:11
Cevabınız için teşekkürler. Konuyu takipteyim.fatih24052012-05-11 19:12:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir