Yeni Diskus


fishermanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 176
fishermanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 00:35

   Oğuzhan bey, su değişimi yaparken, mutlaka bekletilmiş, dinlenmiş çeşme suyu kullanın. Bekletme derken elinizde büyük damacanalar olmalı. En az iki gün dinlenmiş veya başka bir akvaryumun içinde hazırladığınız sular olmalıdır.  Normal olarak çeşme suyunu bir tankta havalandırırsak 12 saatte klordan arınır. Bir diğer tehlike kloramin’dir. Bunun için aktif kömür kullanabilirsiniz. Discus bakıyorsanız suyunuzu doğal olarak sertleştirecektir.

   Su değişimini; sizin yaptığınız şekilde tasvip etmiyorum.  

   Akutan ve benzeri su düzenleyicileri, tankı ilk kurulumda kullanın. Havalanmış ve dinlenmiş su kullanırsanız bu tür pahalı malzemelere gerek kalmadığını göreceksiniz.

   İskelet yapısı için sizin bu saatten sonra yapacağınız hiçbir şey yok denilecek kadar az. Bunu balık bir haftalıkken müdahale edebilirsiniz. Mineral yönünden zengin sularda bakın.

   Su değişimini için, haftada bir gün yarı yarıya veya günlük%15 su değişimi olarak yapın. Fakat ısı kaybını balığa yansıtmayınız. Ph. Düzenlemesi yapmayın yüksek ph. Değerlerinde dış motorunuz daha randımanlı çalışacaktır.

   Balığın cinsiyeti için ancak şunu söyleyebilirim. Göz aşinalığı,  Zaman içinde bunu sizde anlayacaksınız.

    


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 00:45

Ben hazır su kullanıyorum.PH,NH3/NH4,NO2,KH kullandığım hazır su sayesinde dengede kalıyor. Su değişimini haftada 2 kez yapıyorum. Suyunuz 28 derecede sabit bırakın. PH gerçektende çok önemli ama bence o kadar çok kurcalamayın derim.Aşırı oynamalar balıklarınıza zarar verebilir 

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir