Yeni Erkek Molim Hakkinda(yem Savaşı)


kirazkentli44Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2016
İl: Malatya
Mesaj: 84
kirazkentli44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2016 22:40
Arkadaşlar merhaba.
50litrelik akvaryumda 3 dişi moli 1 dişi lepistes ve 1 erkek kılıçkuyruk besliyorum.daha önce birtanede erkek molim bir dişi bir erkek lepistesim vardı fakat onlar filtre kurbani oldu ve öldüler malesef. Bende yavru alabilmek için bugun birtane erkek moli aldim. Ben kendi balıklarımın boyunda bir erkek almayı düşünüyordum fakat akvaryumcunun önerisiyle kendi molilerimin hemen hemen iki kat büyüklüğünde bir erkek moli aldım. Rutin işlemlerden sonra akvaryuma koydum. Herhangi bir yadirgama problem olmadi. Bir beş saat sonrada yemleme yaptım. Kendi balıklarım herzamanki gibi filtreyi kapatınca yemleme zamanı olduğunu anlayıp hepsi yukarı üşüştü yemlerini verdim kibar kibar yemeye başladılar[:)] yeni moli sistemi bilmediğimden çikmadı yukari neyse sonra önüne bir parça yem düştü ve macera orda başladi. Arkadaşlar o yeme bir saldırışı vardi ben hayret ettim bir yukarı bir aşağı afiyetle bütün yemleri bir yirmi saniyede tüketti gercekten şok oldum. Benim akvaryumun ev sahipleride haliyle aç kaldı[:)))] ( biraz hikaye tadinda ve uzun oldu ama kusuruma bakmayın)yeşil bitkisel pul yem kullanıyorum açık alıyorum ama adam kabından doldurup veriyor birde cok kucuk yuvarlak kahverengi bir yemleri daha var oda dibe çöküyor atınca dipten yiyorlar onu birkac gundur kabiz olduklarini gorunce kestim bi gun salatalik verdim iyilestiler cok sukur bezelye ve ıspanak bulamadığımdan. Baliklarin aç kaldığını görünce o dip yemdende verdim yediler biraz neyse arkadaşlar tekrar çok çok çok özür dilerim bukadar uzatarak vaktinizi çaldığım için. Sorum şu bu balık acaba çokmu aç kalmış yoksa bu damızlık balıklarin huyumu bu yem miktarini artırmalımıyım sizce.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2016 01:10
[QUOTE=kirazkentli44]Arkadaşlar merhaba.
50litrelik akvaryumda 3 dişi moli 1 dişi lepistes ve 1 erkek kılıçkuyruk besliyorum.daha önce birtanede erkek molim bir dişi bir erkek lepistesim vardı fakat onlar filtre kurbani oldu ve öldüler malesef. Bende yavru alabilmek için bugun birtane erkek moli aldim. Ben kendi balıklarımın boyunda bir erkek almayı düşünüyordum fakat akvaryumcunun önerisiyle kendi molilerimin hemen hemen iki kat büyüklüğünde bir erkek moli aldım. Rutin işlemlerden sonra akvaryuma koydum. Herhangi bir yadirgama problem olmadi. Bir beş saat sonrada yemleme yaptım. Kendi balıklarım herzamanki gibi filtreyi kapatınca yemleme zamanı olduğunu anlayıp hepsi yukarı üşüştü yemlerini verdim kibar kibar yemeye başladılar[:)] yeni moli sistemi bilmediğimden çikmadı yukari neyse sonra önüne bir parça yem düştü ve macera orda başladi. Arkadaşlar o yeme bir saldırışı vardi ben hayret ettim bir yukarı bir aşağı afiyetle bütün yemleri bir yirmi saniyede tüketti gercekten şok oldum. Benim akvaryumun ev sahipleride haliyle aç kaldı[:)))] ( biraz hikaye tadinda ve uzun oldu ama kusuruma bakmayın)yeşil bitkisel pul yem kullanıyorum açık alıyorum ama adam kabından doldurup veriyor birde cok kucuk yuvarlak kahverengi bir yemleri daha var oda dibe çöküyor atınca dipten yiyorlar onu birkac gundur kabiz olduklarini gorunce kestim bi gun salatalik verdim iyilestiler cok sukur bezelye ve ıspanak bulamadığımdan. Baliklarin aç kaldığını görünce o dip yemdende verdim yediler biraz neyse arkadaşlar tekrar çok çok çok özür dilerim bukadar uzatarak vaktinizi çaldığım için. Sorum şu bu balık acaba çokmu aç kalmış yoksa bu damızlık balıklarin huyumu bu yem miktarini artırmalımıyım sizce. [/QUOTE]


iri balıklar mamaya iştahla saldırırlar, akvaryumcularda satış tankında balık istifi kalabalık ortamda bulunan zavallı balıklar rahat bir tanka çıktıklarında karşılarındaki bol ve taze yemi gördüklerinde heyecanla saldırılar doğaldır.

balıklar sürekli açmış duygusu verirler insana, sakın tuzağa düşüp mama miktarını artırma. yaz aylarında ısınan suda kabızlığın tek nedeni sık yemlemedir. bırak biraz aç kalsınlar yaz sıcaklarında yemlemeyi günde bir defaya indir ancak tüm balıkların eşit şekilde mama yediğini aç kalmadığını da teyit et.

balıklarını az ama yeterli şekilde yemle göreceksin daha hareketli olacak ve daha fazla çiftleşme isteği duyacaklardır.

balığı biraz açlık değil tokluk öldürür unutma [;)]

Beğenenler: [T]186428,kirazkentli44[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186428,kirazkentli44[/T]
+1: [T]186428,kirazkentli44[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kirazkentli44Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2016
İl: Malatya
Mesaj: 84
kirazkentli44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2016 01:12
Teşekkürler yorumun için Barış abi[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir