yeni filtre


acemi balıkseverÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2014
İl: Van
Mesaj: 154
acemi balıkseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 17:39
Arkadaşlar dün filtrem bozulduğu için yeni iç filtre almak zorunda kaldım. Bu durumda tekrar nitrifikasyon bakterilerinin oluşması için 1 ay beklemem gerekecek. bu sürede balıklarımın amonyak ve nitritten daha az etkilenmesi için suyu 3-4 günde bir su değişimi yapıp filtremi falan mı yıkamalıyım yoksa daha az su değişimi ve filtre temizlemesi yapıp bakterilerin oluşumunu mu hızlandırmalıyım ? bir de önceki filtremin süngeri karbon(siyah) süngerdi yeni aldığım ise sarı renkte bi sünger hangisi daha sağlıklı ?

 
Onur Nergiz2014-10-01 21:07:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EzekielÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 477
EzekielÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 19:08
Yeni filtre nin malzemelerini akvaryum suyunda yıka. JBL in filtre starter malzemesi mevcut bundan alıp kullanabilirsin. Siyah veya mavi biyolojik süngerler daha iyidir elinde varsa değiştirebilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

imranedisanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 519
imranedisanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 21:53
[QUOTE=acemi balıksever]Arkadaşlar dün filtrem bozulduğu için yeni iç filtre almak zorunda kaldım. Bu durumda tekrar nitrifikasyon bakterilerinin oluşması için 1 ay beklemem gerekecek. bu sürede balıklarımın amonyak ve nitritten daha az etkilenmesi için suyu 3-4 günde bir su değişimi yapıp filtremi falan mı yıkamalıyım yoksa daha az su değişimi ve filtre temizlemesi yapıp bakterilerin oluşumunu mu hızlandırmalıyım ? bir de önceki filtremin süngeri karbon(siyah) süngerdi yeni aldığım ise sarı renkte bi sünger hangisi daha sağlıklı ?

 
[/QUOTE]

En sağlıklı sünger bence mavi biyolojik süngerdir. Ben en çok onu kullandım ve en kolay onda dengeyi oturttum. İç filtrenin hacmi küçüktür ve su debisi bu küçük hacimde bakterilerin tutunamayacağı hızda olacağı için iç filtre biyolojik değil daha çok mekanik filitrasyona hizmet eder. Filtrenin modelini bilmiyorum. Ancak filtren müsait ise süngerin bir kısmını kesersin; bu sayede boşalan yere sera sporax veya eheim substrat pro malzemesinden bir miktar koyarsın. Filtrenin haftalık temizliğini yaparken bu malzemelere hiç dokunmazsın. Böylelikle burda faydalı bakteriler tutunabilirler. Biyolojik dengeye ayrıca akvaryum kumu da yardım eder. Su değişimlerinde dip çekmeyin. Sadece akvaryumun üst kısmından su alın dibine kumuna dokunmayın. Göreceksiniz kumun üzerinde bakteri tabakası oluşacak ve bir nevi doğal biyolojik filtre görevi yapacaktır. (Son yazdığım konu baya tartışılmıştır. Ben kendi fikrimi dile getiriyorum. Hiç dip çekimi yapmıyorum. Sadece dibe dokunmadan üstten su değişimi yapıyorum.) Dış filtre veya sump olmadan aklıma bunlar geldi. Sağlıklı hobiler dilerim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir