Yeni kafesim


SirCanakÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 18
SirCanakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2010 18:08
Merhaba

İguanama 40*60*60 ölçülerinde bir kafes yaptırıyorum içinde busefer uv si olacak :)

sorum şu:

şuan elimde ısıtıcı kaya var bunun yanında kırmızı spot gibi birşey gereklimidir yoksa taşın sıcaklığı yetermi? Uv yi gündüz yakacağım.,


Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2010 14:34
İmzanızda iguananın 42 cm olduğu yazıyor, bakımı hakkında ne kadar bilginiz var bilmiyorum fakat başka bir başlığa daha önce yazdığım yazıyı aynen buraya da yazıyorum sorularınıza bir nebze cevap olur umarım.
 
İguanalar suya girmeyi severler ve iyi yüzücüdür deri sağlığı için zaman zaman ılık suda yıkanmaları lazım. Bunun dışında bakımı gerçekten zor bir canlıdır en basit örnekle 1 metrelik bir alanda bakarım derseniz hata yaparsınız uzun vadede dar bölmelerde yaşadığı için ayak kasları işlevsizleşmiş karnını yerden kaldırmakta zorlanan iguanalar gördüm.
 
Ortam ısısı mümkün mertebe sabit olmalı (33-35 derece) tropik iklimde olduğu gibi gece gündüz arasında ısı farkı fazla olmamalı, ortam nemli olmalı (kafeste bu nemi ve ısıyı nasıl oluşturup muhafaza edeceksiniz?) güneş ışığı veya uv kaynağı bulunmalı tırmanabileceği bir platform olmalı, otçul bir beslenme tarzı daha sağlıklı olmasını sağlar.
 
Bu ekipmanları temin etmediğiniz sürece iguana fanusta beslenen balık kadar bile keyif vermeyecektir ilaveten eğer yaşarsa asgari 1,5 metreye ulaşacağını da unutmamak lazım.
 
Uzun soluklu sorumluluk gerektiren ve özel ihtiyaçları olan bir canlıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir