Yeni Kuracağım Akvaryum İçin Tavsiyeleriniz


AquaguyÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 4
AquaguyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2021 04:45
Herkese merhaba sevgili hobi severler. Yaklaşık 1 aylık bilgi edinme ve araştırmalar sonucunda akvaryum ve ekipmanlarını sipariş vererek ben de akvaryum hobi dünyasına adım attım. Tüm ekipmanların gelmesi tahmini 10 günü bulacak. Şimdiden tavsiye alayım diye düşündüm. Ekipmanlarımı ve kurulum aşamalarını sırayla paylaşacağım. Tüm önerilerinize açığım. Yanlış yapacağım bir kısım olursa lütfen uyarın. Herkese şimdiden teşekkürler. [:)]

Co2 takviyesi yapmak istemediğimden[B] Lowtech[/B] bir bitkili akvaryum kuracağım (Yapmak istediğim modeli fotoğraf olarak ekliyorum).
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233052/281120210425561.jpg[/IMG]
[B]Parvulus, saz, çınar, Java Moss, Anubias[/B] gibi bitkiler kullanmayı düşünüyorum. Ayrıca akvaryum içerisine Grey Kaya ve mango kökü koyacağım.

[B]Akvaryum 55x40x35 (77 lt)[/B] boyutlarında 6mm ve extra clear özellikli.
Aydınlatma olarak [B]Wolfmar Plant Fullspectrum 40cm[/B] kullanacağım. Aydınlatmayı [B]zaman ayarlı prizle[/B] [B]ilk 2 ay 4 saat gündüz, 4 saat gece[/B] açık olacak şekilde kullanacağım.
Dış filtre olarak [B]SunSun HW-603B[/B] modelini kullanacağım. (İçerisine [B]Sera Siporax[/B] İlaveli)
Isıtıcı olarak [B]Tetra Ht100[/B] kullanacağım. Ayrıca [B]problu termometre[/B] ile ısıyı kontrol edeceğim.
Zeminde aşağıdan yukarı sırayla [B]lav kırığı (5lt)[/B], [B]Aqubasis Plus(7.5lt)[/B] ve en üstte [B]Hagen(15-20lt)[/B] kullanacağım.

[B]1. Gün:[/B] Akvaryum ilk geldiğinde 4 damacanada 3 gün dinlendirilmiş musluk suyu, akvaryum dizaynını yaptıktan sonra ekleyeceğim. Jbl Biotopol ve Jbl Denitrol kullanarak dış filtre ve ısıtıcıyı çalıştırıp bakteri döngüsünü başlatacağım. (2 gün boş çalışacak)
[B]3. Gün:[/B] %50 suyu boşaltıp bitki ekimini yaptıktan sonra dinlendirilmemiş musluk suyuyla akvaryumu tekrar dolduracağım. Bitkileri ektikten sonra aralıklı olarak kapsül gübre yerleştirmeyi düşünüyorum aynı gün.
[B]10. Gün:[/B] Herhangi bir problemle karşılaşmadığım takdirde %20 su değişimiyle beraber 10 adet karides ve birkaç tane elma salyangozu ekleyeceğim.
[B]17. Gün:[/B] %20 su değişimiyle beraber Cüce Vatoz ve birkaç tane çöpçü balığı ilave edeceğim.
[B]30. Gün:[/B] %20 su değişimiyle beraber Neon Tetra, Moli ve Lepistes ilave edeceğim.
[B]Not:[/B] Her su değişiminde minimum miktar kadar Biotopol ve Denitrol ekleyeceğim.

[B]Sorularım[/B]
[B]1:[/B] 5 ayda bir kapsül gübre kullanmayı düşünüyorum bu nedenle sıvı gübre kullanmam gerekir mi? Gerekirse hangi gübreleri kullanmamı ve ne zaman sıvı gübre kullanmaya başlamamı tavsiye edersiniz?
[B]2:[/B] 1 ay sonunda akvaryumda tahmini 1 vatoz, 3 çöpçü, 10 Turuncu Sakura Karides, 2 adet elma salyangozu, 7 adet Neon Tetra, 3-6 adet Moli, 3-6 adet lepistes olacak. Canlı yoğunluğu bu şekilde ideal mi olur yoksa fazla mı gelir?
[B]3:[/B] Yukarı belirttiğim canlılar birbirleriyle tamamen uyumlu mudur? Birbirlerine veya sağlıklı olan bitkilere zarar verirler mi?
[B]4:[/B] Aydınlatmayı 4 saat gündüz, 4 saat gece yapacağım. Bu saat aralıkları ve aydınlatmanın süresi nasıl?
[B]5:[/B] Bu bitkiler ve canlılarla suyu kaç derecede sabit tutmalıyım?
[B]6:[/B] Yem konusunda hiçbir bilgim yok ama kaliteli bir yem kullanmak istiyorum. Karides ve salyangoz için hangi yemi? Diğer canlılar için hangi yemi kullanmalıyım? Ne kadar sıklıkla ve hangi miktarlarda beslemeliyim?
[EDIT]Aquaguy,2021-11-28 04:50:28[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurkanSÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2021
İl: Izmir
Mesaj: 21
GurkanSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2021 10:00
Merhabalar . İyi hobiler
Öncelikle güzel bir araştırma yapmışsınız ama benim tavsiyem bakteri kültürü eklemeniz daha sağlıklı olur
1. Gübre bitkilerin gelişimine göre gözlemlerinizle ekleyebilirsiniz
2.Vatozu 2 yapın ama cüce olsun çöpçü yu 2ye düşürebilirsiniz bu akvaryuma panda çöpçü çok güzel olur. Lowtech te adi salyangoz olayı çok yaşanır bitkilerin geldiği yere ve temizliğine dikkat ederek temin edin. Eğer üretim düşünüyorsanız sadece özel tür Lepistes bakın tabi sizin kararıniz. bu arada lepistesler karides yumurtası bırakmayacaktır.Balik yoğunluğu ise sınırda diyebiliriz belirttiğiniz sayılar ile ama bu akvaryum için dış filtre yerine sump daha iyi olurdu.
3. Balıklarınız beraber yasaya bilir ama Moli ve Lepistes Ler karides yavrularını, ve Birbirlerinin yavrularına göz dikebilir saklanicak alan olursa yavrular için pek sorun olmaz ama sizin bitkilerinin buna pek saklanma alanı sağlamaz Lepistes otu yada direk bir köşeye yoğun bitkiler ekleyebilirsiniz.
4. Aydınlatma başlangıç için uygun görünüyor ama ilerleyen zamanlarda değişiklik gösterebilir..
5. Kendi edindiğim deneyimlerime göre ısıyı en düşük 22 en fazla 29 a cekmelisiniz ama ben gece de 22 gündüz de 26 derece de tutuyorum lepistesler dogurucagi zaman 28e çıkartıyorum
6. Yem konusu salyangozlar için özel bir yem e gerek yok bitkiler yeterli fazla bile Lepistes ve Moli Ler verdiginiz her şeyi yiyeceklerdir ama sağlık ve canlılık için haftada 1 kez en az canlı artemia vermenizi tavsiye ederim evde sunpiresi kültürü de oluşturabilirsiniz forumda örnekleri mevcuttur.
Karidesler için ise ben yem vermiyorum onlara extra 1 yıldır ama isterseniz karides yemleri de var. Sıklık ve miktar bir süre sonra zamanla oturur zaten alışıyorsunuz az yada çok olayına yani size kalmış birşey ama sabah akşam 2 öğün yeterli.
Kendi bilgilerim ve deneyimlerim ile yazdım eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana elimden geldigince yardımcı olmak isterim
Tekrar iyi hobiler

Beğenenler: [T]232726,Gokhanagsar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir