Yeni kurulan akvaryumdaki sorun


poseydonÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1
poseydonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 16:50
Öncelikle merhaba demek istiyorum bu siteye henüz yeni kayıt oldum. Öncesinde uzun zamandır takip ediyorum. akvaryum.com dan edindiğim bilgiler sayesinde 100 cm 50-50 boyutlarında kayıtlı kuşaklı bir akvaryum inşaa ettim siteyi takip etmezden önce kayıt kuşak ne deseler bilmezdim.
Şimdi gelelim meselemize bi çok yerde araştırdım bi türlü doğru bilgiye ulaşamadım. Akvaryum kurulumunda sista akvaryum silikonu kullandım 15-20 gün kuruma süresince bekledi. ardından bir miktar tuzlu suyla 2 gün bekledi sonra çeşme suyu ile durulayıp içini doldurdum 5 günde içinde motor filtre ve ısıtıcı çalışmak suretiyle bekledi. 
Balıkları içine koymaya hazırlanırken birden bire camlarda oluşan toz şeklindeki tabaka ortaya çıktı beyaz krem renginde parmağımı sürünce toz gibi dağılıyor iz yapıyor bazı yerleride çıkmakta zorlanıyor sünger ile kazıma yaptım dibine dökülenleri dip çek ile çektim ama bi süre sonra tekrar oluştu ışık takmamıştım gidip su içine yerleşen bir florasan ışık satın aldım taktığımda gördüğüm manzara tüm hevesimi kursağımda bıraktı camda küçük küçük bayrak gibi beyaz sallan yosun olduğunu tahmin ettiğim şeyler görünür hale geldi şeffafa yakın 1 mm den küçük binlercesi cama yapışık haldeydi
 
ben bu durumdan nasıl kurtulur ve berrak bir akvaryuma sahip olabilirim
 
lütfen yardım edin
poseydon2012-04-03 16:53:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gumus_kursunÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 18
gumus_kursunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 17:13

eger dış filtre kullanıyorsan hortumlarındaki yosun olabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir