Yeni Kurulum Moskow Blue Akvaryumu


Tanju ArhinÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 180
Tanju ArhinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2014 11:35
T8ler sanırım 18w 2gro 2daylight yapın.Eski akvaryumumda böyle floyla basit bitkileri gayet sağlıklı bitkiler yetiştirmiştim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgurceeÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2014
İl: Mugla
Mesaj: 192
ozgurceeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2014 11:42
[QUOTE=alptanju]T8ler sanırım 18w 2gro 2daylight yapın.Eski akvaryumumda böyle floyla basit bitkileri gayet sağlıklı bitkiler yetiştirmiştim. [/QUOTE]

İki floresan yeri olduğundan birer tane aldım şimdilik. Kapağı modifiye edip iki floresan yeri daha ayarlamaya çalışacağım o zaman. Yardımın için çok teşekkür ederim.


Arkadaşlar karşılaştığım bir sorunumu ve bulduğum çözümü anlatayım belki başkalarıda faydalanır.. Birkaç gündür yeni aldığım fluval 206'nın ses sorunuyla uğraşıyorum. Kaç defa kurdum hava kalmasın diye uğraştım hatta aquastop vanasının bir kısmını kırdım. Ses sorununun bunlarla ilgisi yokmuş. Hava motoruna uyguladığımız yöntemi uyguladım. Elime 5-6 adet bulaşık süngeri alıp hortumlarda dahil yüzeyle tema eden her yerine süngerlerden koydum. Bu işlemi yapalı birkaç saat oluyor kaç defa televizyonun sesini falan kapatıp çalıyormu diye kontrol etmeye gittim. Şu an hiç ses yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgurceeÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2014
İl: Mugla
Mesaj: 192
ozgurceeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 20:55
Merhabalar arkakadaşlar, akvaryumun kurulumunu tamamladım sayılır. İlgisini yardımını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim. Bugün epeydir aklımda olan fon değişim olayını hallettim. Eski halinin ve yeni halinin fotoğraflarını ekledim yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.



Bitkilerin çoğu köksüz olduğundan düzenleme yapmadım, sadece kuma tutturdum. İlerde bir düzenleme istiyor gibi.







Birde soru sormak istiyorum, bitkilerimin co2 sistemine ihtiyacı var mıdır? Mayalı sistem aklımın bir köşesinde ancak yeterince tecrübeli olmadığımdan balıklara bir zarar verir miyim diye tereddüt ediyorum.

Ayrıca akvaryuma kuhli, kiraz karides, tül vatoz gibi canlılar ekleyeceğim. Varsa uyarılarınızı ihmal etmezseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir