Yeni Kurulum Ve Sorunlar.


ufukserinÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2016
İl: Kocaeli
Mesaj: 23
ufukserinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2017 09:55
Selamun aleyüm.Hayirli günler.Bir sorum olucakdi.Ben akvaryumu yeni kurdum 3 gun once bitkileri ekdim .2.gün ise mayali sistem co2 yaptim.24 saat sonra fotosentez olmaya başladı.Fotosentez olayi bir harika daha icerisinde balik yok oturdum izliyorum.Bu kadar erken fotosentez beklemiyordum acikcasi .akvaryum 150 lt. isik olarak 4adet 25watt isik.Sirasi ile,gun isigi,soguk beyaz,mavi,kirmizi,gubre olarak sadece misket gubre attim.Benim sorum fotosentez olurken oksijenler cok kucuk dibine girip ancak oyle gorebiliyorum.videolarda gordugum super baloncuklar çıkıyor bende o şekilde değil.buna da şükür gerçi o kadar sorun değil lakin.Kocaeli de ZET akvaryumdan aldığım 3-5 bitki içerisinden akvaryuma gelen minik ziyaretciler var.Minik salyangozlar var ve toplaya toplaya bitiremedim ve yine minik ve beyaz şeffat hareket eden kurta benzeyen bir arkadaşda mevcut.Şimdi;bunların bir zararı olurmu ? kurtulma şansımız varmı bu arkadaşlardan.Birde uyum sürecindenmidir nedir yapraklarda delinme mevcut.Bazıları şeffaf oldu ve döküldü ama fotosentez yapıyorlar.o2 üretiyorlar.
Fotoğraf çekemediğim için görsel atamıyorum lakin genel olarak bu sorunlar ile karşılaşan arkadaşlar illaki vardır.çözüm önerilerinizi bekliyorum hobici arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkanCerciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1293
BerkanCerciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2017 10:41
Öncelikle kurulmunuz hayırlı olsun, küçük salyangoz dedikleriniz büyük ihtimal adi salyangozdur, fazla miktarda ürer ve su kımyasına zararlar vermektedir. Beyaz kurtçuk dediklerinizde sanırsam planaryadr, tanka canlı ekledıgınızde, canlılara zarar verecektir. Yapraklarda delinme potasyum eksikliğine, sararıp erime çoğunluklu nitrat fosfat eksikliğine bağlı kalmaktadır. Gözle görülür canlı canlı baloncuk şeklinde fotosentez gözlemleyebılmek için tankta yüksek co2 konsantrasyonlarına ulaşmanız gerekir. Bir adet co2 indikatör edinebilirsiniz. Keyifli Hobiler [:)]

Araştırmanızı önerdiğim konular ;
-Adi salyangoz
-Planarya
-Bitkili akvaryumda gübreleme
-Bitkilerde fotosentez (Akvaryum)
- Npk +Micro +fe eksiklik belirtileri
-Co2

[EDIT]BerkanCerci,2017-12-13 10:43:09[/EDIT]

Beğenenler: [T]182374,ufukserin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182374,ufukserin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufukserinÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2016
İl: Kocaeli
Mesaj: 23
ufukserinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2017 10:46
Teşekkür ederim yeteri kadar açıklayıcı oldunuz...Bu konuları ben araştırayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir