Yeni Lepistes Irk çalışmalarımdan Galaxy


Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2009 10:27
Bende işinize yarar bir balık görürseniz size hediye edebilirim.Gerçi saf olarak birkaç tür var şu an.Malum kış nedeni ile çoğunu bir araya getirdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HabitatAquaÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 56
HabitatAquaÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2009 10:51
Çok sağol Barışcım, yazdıklarım hakkında sakın yanlış bişey düşünme bende art niyet asla olmaz. Sadece bu işi doğru bilgilerle yapılmasını istiyorum.
 Mavi tuxedolar hoşuma gidiyor. biraz yer sıkıntım var. ilerisi için bakarız barış tekrar teşekkürederim. Birde ya bir guppy yarışması yapalım diyorum.
 güzel bir organizasyon ile ne güzel olurdu..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2009 11:01
O benimde aklımdan geçiyor.Bakarsın bu yıl İzmir fuarında lepistes yarışması yaparız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2006
İl: Sivas
Mesaj: 232
akinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2009 17:13
Murat Bey diyecek söz bulmak çok zor. Tek kelimeyle mükemmelsiniz. Umarım çalışmalarınızı çok daha ileriye götürür daha güzel sonuçlar alırsınız. Sizi ayakta alkışlamamak ne mümkün?
 
Ancak; ürettiğiniz varyeteye vermeyi düşündüğünüz isim haddim olmayarak beni biraz rahatsız etti. Niçin Türkçe bir isim değil de İngilizce bir isim vermek istediğinizi anlayamadım.
 
Başarılarınızın devamını diler saygılar sunarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HabitatAquaÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 56
HabitatAquaÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 21:26
  Sevgili Akın, güzel düşüncelerin için çok teşekkürediyorum. Türk ismi neden değil diyorsun. Aslında, Metalic Turkish rainbow dememdeki sebep, bunun daha açık ve net anlaşılması açısındandır. İngilizce bilmeyen ve konuşmayan pek kalmadı. Tüm dünyada da ırklar varyeteler genel olarak ingilizce belirtiliyor. Elbette yine telaffuz olarak Metalik Türk Gökkuşağı da denebilir. Bence bu çok fazla üzerinde durulacak bir şey değil. Bence önemli olan bu hobiyi Türkler olarak, en iyi şekilde ileriye götürmeyi hedef bilmeliyiz. Bir çek cumhuriyeti kadar olamıyorsak, bu bence çok çok acı bir durum. Sakın bunu maddiyat v.s. şeylere bağlamayın arkadaşlar. Öyle tüketim toplumu olduk ki, içmeye, yemeye giyinmeye, gezmeye, sigaraya, v.s. bir çok şeye para bulabiliyoruz. bizde ne var biliyormusunuz? Tembellik ve hazırcılık..  Bir atabilsek şu miskinliği üzerimizden ah ah...
 
 Madem konu açıldı şunları açık ve net belirtmek istiyorum. Düşüncelerime saygı duyan olur yada olmaz herkese saygım var. Ancak ;

Daha öncede lepistes klübünde, imla kuralları yüzünden tek bir kelime yazmama kararı almıştım vede asla yazmayacağım. Bizim türk insanımız nedense faydalı olabilecek insanları hep uzaklaştırırlar. Ne memleketine faydası olsun isterler nede insanların faydalı şeyler öğrenmesini, bilinçlenmesini isterler.

 Ya Allah aşkına soruyorum size; adam ilkokul mezunu diyelim, forumlardan birine üye olmuş. Yaş olmuş diyelim elli, bu adamdan ne imla kuralı beklersiniz ya? Belki bu insanda dil bilgisi yok peki ya bilgi açısından derya ise, bu insanları saçma sapan polemiklerle rencide etmek mi, yoksa kazanmak, bir şeyler öğrenebilmek mi gerekir?
 Ya Allah aşkına ben çıldırıyorum artık, nedeni ise, o kadar çok bilgisiz arkadaşımız varki, sert konuşacağım kusura bakmayın. Bilgi olmadığı için kendilerine farklı boy gösterme yolu seçmişler. Nitekim de bu her zaman her yerde böyledir. Bilgi yok ise, kendilerini her zaman bu şekilde kabul ettirme yolunu seçerler..
  Arkadaşım, kimse kimseyi rencide etme hakkına sahip değildir.

 Sevgili Arkadalar; Akvaryum balık forumları, kusura bakmayın türk edebiyat dil bilgisi forumu değildir. Unuttuysanız hatırlatmak isterim. Kimsede bana noktalama işaretlerini öğretecek değil. biz burada dil bilgisinden çok, ya bu adamdan neler kaparız, nasıl bu hobi için katkıda bulunuruz derdinde olmalıyız. Nedense bu zihniyet katiyetle yok..

 Aman arkadaşlar Allah aşkına bizden başkaları uzaya çıkıyorlar. bizi yıllarca bu tip saçmalıklarla oyaladılar. ve adamlar bilimde nerelerdeler. Bu zihniyeti değiştirin. Soruyorum size ey çok bilgili Türk dil bilgisi uzmanları, Hangi balık forumlarında ve  tüm dünyadaki ingilizce siteler v.s. ne varsa, dil bilgisine takıpta insanları rencide ediyorlar? Ya adamlar çaprazlama ile hangi ırklardan hangi varyeteleri çıkartabiliriz konularını tartışıyorlarken bizlerin haline bakın.. Sikkin Daha adam gibi varyetelere bile sahip değiliz. Heleki o konuşan çok bilmiş arkadaşlarımız, bu hobi adına neler yapmışlar bunuda sormak lazım? Sevgili arkadaşlar, ben bu hobiye aşığım ben bu balığa aşığım. Önüme bir yıl koydum. bir yıl sonra Discus sever dostlarımız gibi bir çok varyete ile bu işi ciddi yapan arkadaşlara öncü olacağımı buradan iletmek istiyorum. Benim gözümde, discus sever dostlarımız discus adına, bu hobiyi en iyi en ciddi ve en başarılı bilinçli şekilde götüren hobici ver üreticiler olarak onları görüyorum. Malesef bu bir gerçek, bende bir discus sever olarak hala discus üretirim. Ancak her zaman dediğim gibi lepistes bende başka bir rüyadır. Biz Lepistes aşıklarıda, Discus severler kadar bu balığı çok daha ciddiye alıp, en bilinçli şekilde hakkıyla yapmalıyız. Unutmayın ki, onlarla olan sohbetlerimde bile, lepistesin en zor balık türleri arasında olduğunu onlar bile biliyor ve tastikliyorlar. İşte bizim tek sorunumuz, ya lepistes işte.. işte yok işte arkadaşlar, sitelerde güzelim farklı varyeteleri gördüğünüzde nedense böyle denmiyor. İşte o kadar zor bir balık ki, adamlar ne kadar ciddiye alıyor ve dünya genelinde yarışmaları yapılıyor..

 Benim bu sözlerim katiyetle Akvaryum.com ailesi için değildir. Belli yerlerde imla kural uyarıları yapılsada kimsenin rencide olduğunu sanmıyorum. Ancak, Lepistes klübü bir lepistes forumu olmasına rağmen nedense hala olması gereken yerde değil. Ben o kadar çok uzaklaşan arkadaş biliyorum ki, Buradan Lepistes klübü dostlarıma seslenmek istiyorum ; Bu balığa sevgi bu zihniyetle kazandırılmaz bu zihniyeti lütfen değiştirin. İçinizde bir kaç moderatör arkadaşımlada bu konunun kritiğini yapmıştık. Onlarda benimle aynı düşüncelerdeler. Lütfen lepistes ismine yakışacak biçimce bu hobiyi bu balığı en güzel şekilde sevdirmek adına yapılsın çalışmalar.
 Bu bilgiyle olacak sevgili dostlar yoksa;
  Ya ali bey nokta yı yanlış yere koymuşsunuz, aaa aman ahmet bey virgül ünlem işareti çok yanlış bir daha aynı hatalar olursa silerim keserim ederim bu yaptıurımlar olmaz olduğu sürecede böyle yerimizde bu hobide bizde sayarız..

  Sevgili Akın sakın yanlış anlama kardeşim, aslında senin sorunlada alakalı bir durum değil bu yazdıklarım. Anlatmak istediklerimi çok açıkça anlatabildiğime inanıyorum.
  Bu konuda lepistes klübünde eli öpülesi abilerimden bir kaçına aynı hatalar yapıldı ve bu insanlar şuan forumlardan uzak duruyorlar. Bana o kadar ricalarıma rağmen;  ''Aman!  Murat abicim, bizim polemiklerle harcayacak inan çok daha ciddi önemli işlerimiz var. Sende kendini bu ortamlarda gereksiz yere yıpratıp, vakit harcama..'' İşte dostlarım, gerçekten bu sözleri duymak beni çok üzdü..
  Bizler böyle duayen abilerimizi, dostlarımızı kaçırmak, kaybetmek yerine kazanmalıyız. Bilgisizlikle caka satmayı bırakıp, bilmediğimiz yerlerde susmayı tercih edip, hem kimseyi rencide etmemiş olacağız, hemde o insanlardan bir şeyler öğrenebilme şansını yakalamış olacağız.

 Kusura bakmayın arkadaşlar, bu konu beni çok sinirlendiriyor. En çokta adamlar; ya bu adam formu terkediyor deseniz bile, umurunda değil adamların, buradan da ne anlıyorsunuz? bu tip adamların hobinin gelişmesiyle hiç bir alakası yok umurlarında bile değil ve asla olmayacaktırda...

 Bu yazımı herkes okumalı lütfen Refet kardeşim bir admin olarakta silinmesini ve sansüre uğramasını istemiyorum.
 
  ''Bize bilgi lazım, polemiklerle boşa geçirilecek zaman ve boş sohbetler değil..''


 Saygı ve Sevgilerimle..

HabitatAqua2009-01-22 03:14:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2006
İl: Sivas
Mesaj: 232
akinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2009 18:30
Murat Bey söylediklerinizin altına hiç tereddütsüz imzamı atarım. Bir an bunları ben mi yazdım diye düşünecek kadar katılıyorum size. Bende bu konuda muzdaribim ve maalesef sitede bir kaç kez ben de muhatap olmak zorunda kaldım yönetici dostlarımızla.
 
Ben sadece günlük hayattaki sıkıntımı (Malum; cafe,restaurant,shop,center vb.) hiç olmazsa bizim ilgi alanımız olan Canlılardan uzak tutalım amacıyla haddim olmayarak fikrimi beyan etmek istedim. Eğer kırdım veya rahatsız ettiysemçok özür dilerim.
 
Başarılı çalışmalarınızın önünde eğilerek,  saygılarımı sunarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ersen kuzgunÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2009
İl: Usak
Mesaj: 5
ersen kuzgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2009 17:39
Hocam, tek kelimeyle muhteşemsiniz.Ülkemizi bunu görmek beni çok mutlu etti.Tecrübelerinizden faydalanmak isterim. SAYGILAR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkangezerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 258
furkangezerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2009 19:20
Hocam, gerçekten fazla söze gerek yok.Arkadaşlar herşeyi demiş zaten.Ben istanbul'da yaşıyorum.Ama gerçekten bu türlerden akvaryumumda 2 3 tane dahi olsa görmeyi çok isterim.Acaba size ulaşabileceğimiz bir e-mail adresi var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ersen kuzgunÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2009
İl: Usak
Mesaj: 5
ersen kuzgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 10:29

Hocam,bisorum olacak.Sürekli olarak akvaryumumda velvet hastalığına yakalanıyorum.Geçmesi için cok kaliteli ilaçlar kullanıyorum.Ama bitürlü sürtünmeyi engelliyemiyorum.Tabi sonuç olarak toplu ölümler geliyor.Neon tetralarda platylerde bi sıkıntı olmuyo ama tutkunu olduğum lepisteslerim gözümün içine baka baka ölüyolar.Sakınan göze çöp batıyo.Sizin bildiğiniz (ilaç ve tuz dışında) kadife hastalığına bi çare varmı.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

6.muratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/08/2006
İl: Çanakkale
Mesaj: 355
6.muratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 10:41
Murat Bey Allah emeklerinizi boşa vermesin,maaşllah çok güzel lepistesler yetiştirmişsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 10:52
[QUOTE=HabitatAqua] 

 Sevgili Arkadalar; Akvaryum balık forumları, kusura bakmayın türk edebiyat dil bilgisi forumu değildir.

 bizi yıllarca bu tip saçmalıklarla oyaladılar. ve adamlar bilimde nerelerdeler. Bu zihniyeti değiştirin. Soruyorum size ey çok bilgili Türk dil bilgisi uzmanları, Hangi balık forumlarında ve  tüm dünyadaki ingilizce siteler v.s. ne varsa, dil bilgisine takıpta insanları rencide ediyorlar? Ya adamlar çaprazlama ile hangi ırklardan hangi varyeteleri çıkartabiliriz konularını tartışıyorlarken bizlerin haline bakın.. Sikkin Daha adam gibi varyetelere bile sahip değiliz.
 
  Ya ali bey nokta yı yanlış yere koymuşsunuz, aaa aman ahmet bey virgül ünlem işareti çok yanlış bir daha aynı hatalar olursa silerim keserim ederim bu yaptıurımlar olmaz olduğu sürecede böyle yerimizde bu hobide bizde sayarız..

[/QUOTE]

Murat'çım söylediklerinden alıntıladıklarım hariç sana katılıyorum.alık forumları Türk edebiyat, dilbilgisi forumu değildir fakat böyle diye diye ne türkçe kaldı ne de başka değerler.

Bahsetiğin forumdan bende ayrıldım.Bunu yazıyla beyan ettim.Yazımı kaldırıp akabinde beni banlamış gösterip ceza bölümüne ismimi mesnetsiz uydurma suçlamalarla astı malum şahıs.Bence sen malum sitede olanlara üzülme.Ayrıldıysan ayrıldığına sevin.Çünkü herşeyi bildiğini sanan fakat bomboş bir şahıstan kurtulduğun için şanslısın demektir.

Forumlarda süper bir dilbilgisi istenmiyor.Büyük harfle başlayıp nokta ile cümleyi bitirmek zor olmasa gerek.Chat dili kullanılmasın isteniyor.Bence bu konuda da uygulama son derece yerinde. Yabancı forumlarda bununla uğraşmıyorlar.Bizim gibi korumaları gereken değer yargıları olan ,her yönden saldırıya uğrayan bir toplum değillerde ondan.


[QUOTE=akin]Bende bu konuda muzdaribim ve maalesef sitede bir kaç kez ben de muhatap olmak zorunda kaldım yönetici dostlarımızla.
[/QUOTE]

Yönetici arkadaşlarla muhatap olmak kötü birşey değildir. Sonuçta forum düzenini sağlamk için özveriyle çalışan içimizden arkadaşlar. Foruma üye olurken de kurallar var ve hepimiz okumalı aynı zamanda takipte etmeliyiz. Kaydolurken bunları kabul ediyoruz. Kurallara uyarsanız muhatap olmak zorunda da kalmazsınız.

Barış ER2009-01-29 11:08:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balık94Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 525
balık94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 11:06

Murat abi süper balıklar yetiştiriyorsun.Seni ayakta alkışlıyorum.İnşallah ileride bende böyle birşeyler yapmayı planlıyorum.Thumbs%20Up


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2006
İl: Sivas
Mesaj: 232
akinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 18:26
[/QUOTE]

Yönetici arkadaşlarla muhatap olmak kötü birşey değildir. Sonuçta forum düzenini sağlamk için özveriyle çalışan içimizden arkadaşlar. Foruma üye olurken de kurallar var ve hepimiz okumalı aynı zamanda takipte etmeliyiz. Kaydolurken bunları kabul ediyoruz. Kurallara uyarsanız muhatap olmak zorunda da kalmazsınız.

[/QUOTE]
 
Barış Bey fikirleriniz için teşekkür ederim. Ben bir öğretmenim Türkçemizin doğru ve güzel kullanılması hem mesleğimin en önemli görevlerinden biridir hem de kişisel olarak ta büyük hassasiyetim vardır bu konuda.
 
Bakın siz de yazınızda sağlamak yerine "sağlamk" yazmışsınız.Tebessüm Umarım moderatör (Moderatör de ne demekse :) arkadaşlarımızdan fırça yemezsiniz Tebessüm
 
Bakın benim muhatap olduğum konulara  iki örnek:
1. Genç bir kardeşimiz güzel bir çalışma yapmış ve fikir istemiş. Ben de yazmışım ki; "Güzel kardeşim, çalışman çok güzel ancak;........." mesaj servisinden mesaj moderatör kardeşimiz diyor ki; "Lütfen, kardeşim gibi (dikkat edin) "laubali" kelimeler kullanmayınız. Ben de kendisine cevap verdim. Bu sefer de beni seviyesizlikle suçlayıp forumdan çıkarma imasında bulundu.
 
2. Uzun bir mesaj yazmışım mesajın bir yerinde "besliyoruz" yerine hayatımda hiç kullanmadığım ve kullananları da ağır eleştirdiğim "besliyoz" kelimesini yanlışlıkla yazmışım. Üç ayrı moderatörden uyarı "Türkçemizi güzel kullanalım, chat dili kullanmayalım (Chat de ne demekse :)"
 
Umarım sizi sıkmamışımdır. Murat Bey de bana sitem etmiş bir yerde haklı. Ama ben de Türkçe konusunda MODERATÖR arkadaşlarımızın bazılarından çok çok daha hassasım ve keşke Türkçe isim bulsaydınız yeni varyetelere (türlere demek herhalde) demek gafletinde bulundum Murat Abicim bana bozuldu.
 
Sonuç olarak evet Türkçemiz yozlaşacağı kadar yozlaşmış bundan bir adım ilerisi Allah muhafaza etsin Türkçemizin yok olmasıdır. Evet Türkçemiz doğru ve güzel kullanılsın. Evet dilimizi koruyalım "bye"lardan "naber"lerden, "cool"lerden,"Yapıyoz,ediyoz"lardan vs.vs.vs
 
Ancak neyin art niyetli neyin yanlışlıkla yapıdığını fark ederek. Umarım kafanızı şişirmemişimdir.
"Türkçemizin "Turkche" olmaması dileğiyle.
Byyyyyyy Dil%20Çikarma
akin2009-01-29 18:29:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meriç82Çevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 944
meriç82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 18:50
Big%20smileMurat abi başarılarının devamını diliyorum ve seni tebrik ediyorum sizinde söylediğiniz gibi lepistesi kimileri balık diye görmez ama sizde nasıl bir aşk var ise siz ne kadar yatırım yapıyorsunuz gerçekten süpersiniz.Kazanannn

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir