Yeni Sari Prensesim


enesakvaryuM_Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 5
enesakvaryuM_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2014 14:18
Merhaba arkadaşlar
1 ay kadar önce 2 sari prenses aldım yavruydular.Şu anda sanırım üreme dönemine geldiler.İlk başta hangisinin erkek dişi oldugunu bilmiyordum.Suanda 1  erkek 1 disi var ve erkek dişiyi sürekli kovalıyor.
Arkadaslarım çiftleseceklerini söyledi.Bende Erkek boyunda bir dişi daha aldım.Akvaryuma Yeni aldıgım spyi attigim anda erkek kovalamaya basladı.Aralıksız 1dk kovaladıgını gördüm.
Ne yapıcagımı gelçekten bilmiyorum.Bana Erkeği 1-2 hafta ayır dediler.Çünkü dişi çiftleşmek istemiyormuş erkek zorluyormuş.Olay bu mu bilmiyorum.Sp aldım sabah oldugunda baktım ki yeni aldıgım sp sürekli su üzerinde faln geziyor erkek spden cok fazla korkuyor gibi geldi bana .
Ve ara sıra dişininde kovaladıgını gördüm ama erkek kadar şiddetli degildi.

Akvaryumdaki diger canlılar;1YUNUS(orta boy(6-7cm)),2MAVİ PRENSES(YAVRU)
240 Litre.
Yardım ederseniz sevirim
Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DierianriggÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 274
DierianriggÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2014 15:32
Merhaba,

Akvaryumun tam olculeri nedir? 

Kusura bakmayin ama sorun bariz. Ufacik bir arastirmayla bile gorebilirdiniz. Mbuna turleri cift olarak beslenmez. 1 erkege en az 4 disi dusecek sekilde beslenir. Ikinci bir durum akvaryumda bolca saklanacak yere ihtiyac duyarlar. Son olarak da kalabalik olarak bakilirlar ki agresiflik mumkun oldugunca cok baliga bolusturulsun ve strese girmeleri engellensin diye. Akvaryumunuzla ilgili biraz daha fazla bilgi verirseniz balik sayisini ve kosullari uygun sekilde ayarlamaniz icin yardimci oluruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir