Yeni Tropheus Akvaryumu


OqqanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2015
İl: Ankara
Mesaj: 3
OqqanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2015 10:30
Arkadaşlar Merhaba,

Ben aranıza yeni katılıyorum. Tropheus beslmeyi düşünüyorum ve bu konuda bir kaç aydır araştırma yapıyorum. Nihayetinde okuduğum öğrendiğim kadarıyla akvaryumun siparişini verdim ve Tropheus cinslerine uygun bir ortam yaratabilmek adına aşağıda ki ürünleri almayı düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar beni uyarır ise çok sevinirim.

Akvaryumun boyutu : 125x45x55 (310 Litre)

1- TETRATEC EX 1200 DIŞ FİLTRE (İÇİ BOŞ)
2- TETRATEC EX 1200 İÇİN EHEIM MEDİA SET (SERAMİK,BİYOLOJİK MAVİ SÜNGER, SUBSRAT PRO,SÜNGER,ELYAF,KARBON)
3- TETRATEC HT 300 ISITICI
4- TETRATEC APS 300 HAVA MOTORU
5- SOBO V.B. 1200 L/H BİR İÇ MOTOR
6- 0-1 MM MERCAN KIRIĞI KUMU
7- HAVA TAŞI, HAVA BORUSU, TERMOMETRE (DIGITAL),YAVRULUK,YUMURTALIK,DİP ÇEKME APARATI, İLK KURULUMDA KONULACAK İLAÇLAR, KAYA TUZU, MÜREKKEPE BENZER SU SERTLEŞTİRİCİSİ.

Bunlar benim araştırdığım ve almam gereken olarak gördüğüm gereçler.
Özellikle akvaryumun ilk su ile dolduğunda boş olarak çalıştırmadan önce hangi ilaçları ne kadar atmam gerekiyor. Burada eksik ve ya fazla olarak gördüğünüz, şunu sakın yapma diyeceğiniz bir şey var mıdır?

Beslemeyi düşündüğüm türler ise İkola Kaiser, Orange Bemba, Duboisi Maswa. Bu türler arasında seçim yapmam gerekir mi? 2 koloni oluşturmayı planlıyorum 1E6D. 1 koloni orange bemba, 1 koloni duboisi maswa yapsam nasıl olur?

Şimdiden destek veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
Aranızda katılacak olmak beni çok heyecanlandırıyor.

Saygılarımla,
Okan

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sungurÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 53
sungurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2015 12:52
Kardeşim öncelikle hg aramıza..Yeni başlangıç yeni kurulum her zaman heyecan verici.Tatlı bir duygusu var. Malzemeler konusunda iyi yapmışsın ön hazırlık çok iyi bence. Isıtıcı konusunda wattı biraz fazla gibi geldi bana.Ama onuda koysan sıkıntı olmaz. Biraz elektrik harcaması olcak. Bence iç filtreye gerek yok.Niye diyeceksin dış filtre konusunda iyi bir şey al..İyi bir dış motor akvaryumu istediğin düzeyde temizlik yapacaktır.Hava motoru balıklara yeterli küçük bişeyde alsan o idare eder.Bana kalırsa Dalga motoru konusunda bilgi alıp tropheus akvaryumlarında olması gereken bir motor bence.Ben herkese tavsiye ederim.Çünkü bu balıklar kıyı ve dalgalı olan yerleri seviyor. O yüzden dalga motoruna önem veriyorum.İç filtre yerine dalga motoru almanı tavsiye ederim.Balık türü konusunda seçmen sen olmalısın evli isen hanımında onayı gerekebilir.Bence tek tür at derim. Ama ileride yaşayacağın sorunları bilemem. Çünkü bu balıklar ileride yavru vercek.. Balıklar çoğaldıkça akvaryumdan balık çıkarmak zorunda olcaksın..Yavaş yavaş kurmaya başla acele etme. Akvaryuma suyu doldurduktan sonra hemen balıkları atma.Bir kaç gün suyu dinlendir akvaryumda.Buna dikkat et. Akvaryuma suyu doldur ısıtıcıyı,motoru ve tüm ekipmanları kurduktan sonra bir kaçgün suyu dinlendir..Yinede benim söylediklerimle kalma araştırarak yap bu işi. Kolay gelsin inşallah resimlerinide aşama aşama eklersen seviniriz.Kolay gelsin iyi çalışmalar diliyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OqqanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2015
İl: Ankara
Mesaj: 3
OqqanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2015 13:12
Sungur teşekkür ederim kardeşim. Öncelikle evliyim hanım turuncu diyip duruyor o yüzden orange bemba düşünebilirim malum zevk bizim ama içinde ondan da bişi olsun da :) ben dalga motoru mantığını uygulasın diye iç motor almayı düşünüyorum. Hem hafif akıntı sağlayacaktır hemde temizliğe yardımcı olsun istedim. ısıtıcı çok güç harcıyabilir demişsin acaba önerin varmı? ben biraz sağlam bişi olsun istedim ama enerji tüketim düşük ve kaliteli bir ürün varsa söylersen sevinirim. Birde akvaryumu ilk çeşme suyu ile doldurduktan sonra hangi ilaçları atmalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MUSTAFAYASARÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1251
MUSTAFAYASARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2015 15:53
Selam 14 tane tropheus için akvaryum büyüklüğü yetersiz.En az 1.50-50-50 olmasında fayda var.Kum uygun.Akvaryum kapasitesi arttığına göre dış motorda kapasite olarak artmaktadır.Akvaryum sıfır olacaksa kaya tuzunu suda eritir eriterek elinle ve temiz bir Penye bez ile güzelce yıkanmalıdır.Kum kaya gibi malzemeleride bu su ile yıkanabilir.Su koyduktan sonra Çankırı kaya tuzu ve yarım çay bardağı elma sirkesi koyabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OqqanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2015
İl: Ankara
Mesaj: 3
OqqanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2015 21:05
Peki ne tarz bir ışık kullanmaliym? Renk önemi var mı? Gelecek olan akvaryumumda 4 adeet florasan yeri var. Bunlara kac watt ne renk ve marka almalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sungurÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 53
sungurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2015 22:07
Sayın Oqqan ilaç konusunda herhangi bir şey öneremem veteriner değilim.Ben şuana kadar cichlidlerimde ve tropheuslarımda kullanmadım kullanmamda çok şükür balıklarımın sağlıklarına diyecek yok.Balıklarımın ilacı benim :) Haftada 100 de 20 su değişimi yaparım.20-25 bilemedin 1 ayı geçmez dış filtre temizliğini yaparım.Yemlerini azar azar günde 2-3 defa veririm. Balıklarımı gözlemlerim. Mideleri çok şişerse bir kaç gün yemden mahrum eder.Çok cılızlanırsa yemi azar azar çoğaltır veririm.Isıtıcı bence 200 wattlık kafidir diye düşünüyorum.Marka önemli değil genelde çalışma prensibi aynı mantık üzerine.Dereceli olanlardan alırsan derece sıkıntın olmaz.Suyu kaç derece oldu gibi sorular kafanda uçuşmaz.Işık konusunda da fazla takılma. Göz zevkine hangisi uygunsa onu al derim. Benim akvaryum bembeyaz.led ışık var.Troplar biraz karanlık ortamı seviyolar doğru. Ama ben onları akvaryuma koyar koymaz direk beyaz ışığa alıştırdım. sorunum yok. Mavi ışık önerende var gün ışığıda.. Mavi ışık ileride senide kesmez..Günışığıda aynı..Çünkü akvaryumun dip köşelerini görmek için el feneri tuttuğum bile olmuştur eski cichlid akvaryumumda. En güzeli bembeyaz bir akvaryum.Tüm köşelerini detayları görebiliyorsun.5 metre beyaz led ışık aldım.5 metre led 12 watt adaptörle çalışıyor.Bence senin akvaryumdaki 2 adet floresan yeri sana yeterlidir. Fazlası elektrik faturasında yanar :) Seni tekrardan ikaz ediyorum akvaryumun suyunu dinlendirmeden balıkları atma içine!! Bir diğer konuyu da belirteyim sana; İç filtre ile dalga motoru bir değildir.310 litrelik bir akvaryumu, iç filtre ile akıntı sağlayacağını düşünüyosan yanılıyosun.sungur2015-02-19 22:09:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir