Yeni üyenin akvaryumunda hastalık problemi


zungapirÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2014
İl: Edirne
Mesaj: 1
zungapirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2014 23:49
Öncelikle merhaba arkadaşlar , yaklaşık 1 ay önce büyük hevesle kurduğum 200 litrelik akvaryumum tetra 700 dış filtre tetra 200w ısıtıcı ve bir adette iç filitreli sistemi kurdum suyu 10 gün dinlendirdikten sonra balıklarımı uzun bir seyahat geçirmek suretiyle getirdim. Balıkları suya bırakana kadar forumda çok araştırma yaptım ve herşeyi olması gerektiği gibi kitabına göre yaptım. Ancak sanırım balıklar 8 saatlik yorucu bir yoldan geldikleri için olsa gerek ki beyaz benekle geldiler. 1 hafta farkına varamadım sonra tedavisine başladım biyotekin Ichthyo isimli ilacıyla ve sonuç aldım. Dediğim gibi acemi olduğum içinmidir bilmem sanırım sorun devam ediyor busefer beyaz benek değil ancak dış parazit olduğundan şüpheleniyorum. Fotoğraf çok net çekemedim sadece SP yi yakaladım o fotoğrafta görüldüğü gibi solungaç yanlarında siyah benek var iki taraftada. Akvaryumda 1E3D SP , 1E3D İceman, 1E3D paslı , 1E2D ahli, 1E1D makrakanta ve 2 cüce vatoz var , yaklaşık hepsi 3 cm çok büyük değiller yani 2. akvaryumum yolda olduğu için kalabalık aldım biraz , akvaryumu takip ediyorum büyük bir savaş kavga hiç olmadı özellikle ahliler çok sakin , paslı biraz agresifleşiyor ama fazla rahatsız edici değil , fotoğrafta görünen SP nin gözleride simsiyah  ama diğer SP lerde bir sıkıntı yok , Ahlidede hiç birşey yok , yarın fotoğraflarını eklicem iceman ve paslı da aynı var. Ama hepsi normal davranıyor bu SP hariç.kısacası bir çağre :( 

Yazmayı unutmuşum ek olarak tüm balıklarda torağa yada aksesuarlara sürtünme var devamlı diyemem ama var yani .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2014 08:19
200 litre de iceman,ahli,paslı ve sarı prenses olmaz.Makrakantalar için 200 litre oldukça dar bir hacimdir.2. akvaryum aldıktan sonra balıkları alsanız daha iyi olurdu. Balıklar strese bağlı olarak ta hasta olurlar.

Sürtünmeler varsa suyunuz tam oturmamış kaya tuzu kullanın (dış parazit). Suyunuzu 2-3 günde bir 4/1 oranında dip çekimi ile değiştirin. 2 adet flagyl 500 tablet atın akvaryumunuza gözlemle yapın mutlaka düzelecektir (iç parazit) . Isınız 26 derecede sabit olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir