Yeni yavrularım en sonunda...


hkn06Çevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 256
hkn06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2014 20:07
Arkadaşlar yeni aldığım ve takaslarla elime geçen frontozalarla koloni kurayım ortamı güzelleştireyim derken 3-4 ay geçti ve ben hiç bir şey yapamadım. Bu arada yaklaşık 20 gün önce iki dişi yavru aldı şaşırdım ama çok sevindim ortamın kötü olması falan dinlememişler ve yumurta almışlar. 
 
Aslında yavrudan büyütmekti bütün istediğim. Biliyordum bu kısmının hobi içinde en zor ve en sabır isteyen kısım olduğu. Bende dayanamadım ve damızlık altı, damızlık aldım/takas ettim. Bunlardan yavru alırken kendi yavrularımı büyütürüm isteği oldu ve ensonunda oldu...
Balıklarım şöyle anlatayım 11 adet 3-4 Erkek-7-8 Dişi burundi 3 adet Dişi Bismarkblue frontoza( türünü araştırdım bulamadım ismi var lakin foto görmedim) 3-4 erkek 9-10 dişi şeklinde.



Dediğim gibi tahmini 20 gün önce iki dişimin yumurta aldığını farkettim ve her hobi sahibi kişiler gibi beklemeye başladım bekle bekle zaman geçmiyor bende dayanamadım kusturdum. 4-5 gündür tambırda baktım en sonunda kendim yapmış olduğum yavruluğuma koydum. İşin acı yanı yaklaşık iki dişiden 50 adet kadar yavru aldım bunların sırf benim sabırsızlığımdan dolayı 20 tane kalması. Neyse gidenlere üzüldüm amma gelenler beni tekrar heyecanlandırdı. 

  

Sizden birşey isteyeceğim beyaz silis yada kuvarz kum kullanmayı düşünüyorum birkısmını kuvarz olarak temin ettim ancak formda bazı arkadaşlar farklı kumların daha iyi görsellik sağlayacağı ile ilgili görüşler beyan etmişler. Sizden bu konuda bana yardım istiyorum. Arka fonum damızlıkların fotolarındaki fon.

İlginize teşekkürederim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir